U mnie nie przezimowały szałwię,
Nie mam zimujących. Irysów mam kilka.
Ale te co mam to też cieszą.
Syberyjski u mnie już sporą kępę zbudował i fajnie. niech kwitnie
Nie miałam do tej pory takiego doświadczenia ogrodniczego,żeby drzewa mi padały przez jakieś szkodniki. takie jak ten karczownik.Ech
nie miałam czasu ostatnio ale jutro poszukam tych kostek. Może będę wiedzieć w ogrodniczym ?
Szkoda Elu i twoich drzewek.
Dzięki za cenne rady co do rododendrona
Tak zrobię.Tylko muszę kupić to wszystko.
Pod reglami wejście prawie do wszystkich dolin w Tatrach. Często kiedyś bywałam w Zakopanem. Kiedyś wybrałam się z Mają na 2 tygodnie i zwiedziłam dużo nawet weszlysmy na Kasprowy. Bardzo mi się podoba Dolina Białego potoku.Teraz bym już nie weszła też ze względu na nogi. Tylko po płaskim.
Dorotko pięknie wyglądasz nie wtajemniczony nie powiedziałby że masz takie problemy ze zdrowiem.
Najważniejszy jest silna wola i ochota do życia.
Powojnik piękny.. jaka szkoda, że u mnie magnolia, powojnik Montana nie mogą specjalnie rosnąć.
Alicja dziękuję ogród nie zając .....najwyżej trochę zarośnie -jesienią ogarnę
Elu dziękuję Pozdrawiam również
Kasiu 10lat temu pierwsza ,kolejna 8lat temu ,no i teraz ,więc czasowo to nie brzmi tak jakoś strasznie trzeba mieć pecha ,ale takie przypadki jak ja też się zdarzaja
teraz na razie ,to zostało mi leżenie i to w większości na plecach ,ale dziś jadę na kontrolę i może jakieś zielone światło dostanę na jakieś czynności
no nie na koszenie haha ,ale np prowadzenie auta .....wtedy zacznę Was wszystkie odwiedzać
Basiu dziękuję oszczędzam się
może faktycznie kogoś znajdę ,ale ,jak narazie to marne szanse ....
koleżanka rok temu wzięła firmę -na takie posprzątanie,plewienie ,przycięcie krzewów -byli 5 godzin i skasowali ją tysiąc złotych .....
więc szukam jakiejś tańszej opcji
Małgosiu berberys nazywa się admiration. Jak jest przycięty to ma takie kolorki. One już mają ,ok 10 lat każda wiosnę je przycinam.
Wszystkie berberysy są ładne jak są przycięte młode wypuszczają kolorowe intensywne pędy.
Tak zgadza się na zielonym tle super wyglądają.
Pomyśleć, że je kupowałam jak nie miałam pojęcia o roślinach. Siedziałam przy komputerze nocami i zwiedzałam szkółki. Robiłam notatki zmieniałam co mam kupić. Na szczęście dobre zakupy zrobiłam.
Kupowałam razem z tujami na ścianie, jałowce, cisy różne.
I tak kombinowałam.
Bodziszek czerwony Max Frei. Takie maniunie kupiłam i ładnie rosną.
...eee tam posprzątane---nie wszystko się pokazuje--chora byłam jeszcze nie wszystko ogarnięte,zieleń wiele przykryła i jest git.
Możesz przyjechać pooddychać mazurskim powietrzem, odpocząć.
Elu ja w tym roku w marcu chyba siałam łączkę Skwerów Krakowskich w miejscu gdzie chciałabym w przyszłości szklarenkę.... już mi ta łączka zaczyna kwitnąć. Pokaże jak zrzucę fotki, może w tygodniu jak będzie chwila czasu...
Elu, ja bardzo lubię obserwować życie wodne. Mam nadzieję, że będę kiedyś miała więcej czasu i dogodniejsze warunki. Żabek u mnie w tym roku pod dostatkiem, nawet ropucha wpadła się ochłodzić. róże u mnie tak jak u Ciebie powolutku szykują się do pokazu. Kolejne iryski rozkwitają.
Pozdrawiam