Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:32, 13 cze 2014

Do góry
Peonia bardzo różana, sama się nabieram z daleka
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 23:26, 13 cze 2014

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Pomocy, co się dzieje z moimi hortkami limelight?
Czy to popażenie słoneczne czy coś innego, czym to popryskać?

Oberwać liście i się nie martwić.
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 23:26, 13 cze 2014

Do góry
agap771 napisał(a)
Witam, proszę o diagnozę co dzieje się z moją hortensją Ayesha?

Słóńce? zbyt silne, zagłodzona, nie to pH?
Rośliny przy murze oporowym 23:18, 13 cze 2014

Do góry
Proszę bardzo, wystarczy przeczytać artykuł

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/309-murki-oporowe-malowniczy-element-w-ogrodzie

Poza tym mamy taki wątek i jest tam 22 strony porad i doświadczeń, popatrz na nie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/302-murki-oporowe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:08, 13 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pierwsza to peonia,. a druga to po lewej Winchester Cathedral, a po prawej to 'White Cloud'

Piękne są
myślałam że na wszystkich tych zdjęciach są róże Peonia bardzo różopodobna
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:11, 13 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Danusia, pamiętasz ten ogród w "Park i Pałąc Loseley" (+gospodarstwo mleczarskie i lody), 2013? I ja dziś czytam w gazecie (EG), że ogród różany mąż podarował żonie na urodziny a tam jest 1000 krzaczków róż. I jest opisany sposób doboru odmian. Czyż to nie jest romantyczne?

Też mam tę gazetę, ale skupiłam się na innym ogrodzie Great Dixter, byłam tam 3 razy, a zastanawiam się jak daleko od Londynu, wystarczy trafić tanie loty i Great Dixter w zasięgu ręki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:08, 13 cze 2014

Do góry
mynarka napisał(a)
Danus piekne te róże a jakie zdjecia...
Mam prosbe jeszcze do ciebie doradziłabyś z rabata frontową na której rosną serby??Nie wiem do końca czy pasują w tym miejscu, chciałabym poznac zdanie szefowej
Z góry bardzo dziękuję
pozdrawiam

Serby są sine dość, wymagają ładnej zieleni, soczystej, jasnej, a nawet bym powiedziała, że żółtej w postaci trzmielin na pniu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:07, 13 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale cudnie Gratuluję artykułów w Magnolii i Tobie i Emowi Różowe kaloszki to jest to

Nie zdążyłam popatrzeć jeszcze, ale magazyn kupiłam Nasze art. chodzą "parami", często są po dwa.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:06, 13 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Oh, ah, oh, cuuuuuuuuuuuuuudo. Czemu mój M nie lubi białego?

Kochana, przekonaj go pokazując zdjęcia Na pewno ulegnie, bo mam wielką siłę sugestii
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:03, 13 cze 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)

Danusia powiedz proszę jak te róże mają na imię

Pierwsza to peonia,. a druga to po lewej Winchester Cathedral, a po prawej to 'White Cloud'
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:02, 13 cze 2014

Do góry
mira napisał(a)
Ale się uśmiałam z tego fotkowania goździków dobre
a ten mąż co darował ogród różany to musiał nieźle narozrabiać że w romantyzm poszedł

Danusiu czy ta róża w paseczki jest małym czy dużym krzaczkiem i czy kwitnie obficie czy też rzadziej - ja mam teraz fazę na delikatne róże nie takie całe wielkie kiście coś mniejszego, skromniejszego,bo tej to już paski wystarczą

Róża 'Variegata di Bologna' kwitnie w zasadzie po 4 szt w pęku, jest wielka i rozległa na 4 metry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:25, 13 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusia powiedz proszę jak te róże mają na imię
Chwasty w trawniku 08:25, 13 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Koszenie spowoduje że chwasty nie wydadzą nasion.

Pod warunkiem systematyczności koszenia bo jak się prześpi jedno koszenie czy dwa to nasionka będą wiosną wschodzić
Herbicydy 07:20, 13 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja tylko dodam, że jak są kamienie to można połamać zęby glebogryzarki, więc odpada ta maszyneria. ja bym nie wjechała w taki teren najeżony kamieniami.

Może najpierw ręcznie podważać i wybierać.

Z gliny wszystkie były wyszarpane-te, te które było widać, póżniej kilka centymetrów ziemi piaszczystej z kórej wygrabiłem kamienie-i ich nie było ale po zimie-ziemia osiadła (jak podejrzewam) i wyszły na wierzch takie małe kamyczki-średnicy 1 centymetra maksymalnie.
Czy w takim przypadku można glebogryzarką wjechać?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:19, 13 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Oh, ah, oh, cuuuuuuuuuuuuuudo. Czemu mój M nie lubi białego?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:13, 13 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu mam pytanie: Czy takie oczko - źródełko, czy jak tam zwał można zrobić jakoś taniej, sposobem gospodarczym? Kocham wodę w ogrodzie, a ciągle mam z nią pod górkę: za pierwszym razem sadzawka za blisko tarasu i zbyt głęboko - topiła się w niej córcia (miała 4 lata), potem druga - wysłana folią, dzieci grabiami (sąsiadów dzieci) łowiły piłkę, woda zeszła. Za trzecim razem wymurowałam z cegły, wyłożyłam folią, kaskada, kamienie na zewnątrz, podwyższone - w murek przy źródełku wjechał samochód, woda zeszła i koniec. Może by wykorzystać plastikowe korytka, takie do murowania i obłozyć je cegłami? Podpowiesz Danusiu, jak sobie mam z tym poradzić?
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 21:59, 12 cze 2014

Do góry
To wygląda raczej na winę materiału szkółkarskiego. Ale wyrokować mi nie wolno bo nie widzę towaru na własne oczy i nie macam
Ogródek Agam 21:46, 12 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pod Limkami może różowe żurawki, do tego niebieskie hosty i jakieś futra z niskich trawek?

Może jeżówki do tego? Ciemnoróżowe.

Dziękuję, dziękuję .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:31, 12 cze 2014

Do góry
Prawie ciemno było, wybrałam tylko najlepsze, reszta do niczego, różowe ciemne zwłaszcza Kocham róże
Śliwa wiśniowa - Prunus cerasifera "Nigra" 21:28, 12 cze 2014

Do góry
Może była przemrożona bryłą korzeniowa? i drzewko nie może odżyć? A może rośnie w wodzie? korzenie są w wodzie? zobacz czy tak nie jest. Nie można jednoznacznie określić, co jej dolega.

- za mała bryła korzeniowa w stosunku do masy zielonej (poobcinane korzenie w szkółce przed sprzedażą)
- przemrożona zimą
- przemarznięta wiosennymi przymrozkami
- za mokro
- za sucho
- za głęboko posadzona
- opieńkowa zgnilizna korzeni?
- może mata szmata jest a na niej chwasty?
- tak poza nawiasem powiem, ze zachwaszczona ponad wszelką miarę, to jej też nie pomaga, bo chwasty zabierają wodę i składniki pokarmowe, wypiel ją

Sadziłaś ją to powinnaś pamiętać jaką miała bryłę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies