Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:21, 03 cze 2014

Do góry
bardzo ramantyczny widoczek

Gardenarium napisał(a)

a kwiatuszki urocze

Gardenarium napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:07, 03 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Co do zdjęć z innej perspektywy to nie za bardzo mam jak zrobić, kombinuję, ale musiałabym poprosić sąsiadkę o wejście do sypialni dzieci, może na drabinkę? popróbuję

Pozdrawiam serdecznie
Choroby i szkodniki choin kanadyjskich, choina kanadyjska - Tsuga canadensis 14:11, 03 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nornice są groźne, walczy z nimi Kuklik, jej z kolei zjadają hosty. I nie ma rady na nie, ciągle ogrodnik przegrywa.

Zapytaj ją https://www.ogrodowisko.pl/watek/1971-wszystko-czego-potrzebuje-to-dom-pelen-ksiazek-i-ogrod-pelen-kwiatow

kilka dni temu tez zauważyłam nornice ...póki co w korytarze nawsadzałam czosnku, ale nie wiem czy to pomoże...w razie jakby nie, to zastosuję coś mocniejszego....może wygram?
Czyściec wielkokwiatowy (Stachys grandiflora) 06:24, 03 cze 2014

Do góry
Basiu, akurat posadziłam ją na hidcotowej kilka dni temu. Miałam kiedyś w starym ogrodzie, a ile się jej naszukałam, zanim zdobyłam. Jej kwiaty są bardzo spektakularne i wielkie. Ogromne wrażenie robi jak kwitnie okazała kępa.
I co dalej w moim ogrodzie ? 06:23, 03 cze 2014

Do góry
Moim zdaniem zostaw te róże. Będzie jeden wielki krzew w środku
Kłopoty - problemy z trawnikiem 22:27, 02 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jeśli chodzi o ten trawnik to brakuje mu dobrej pielęgnacji a mianowicie głównie wody i nawozu.

Tu gdzie chodnik, jest zagłębienie, brak ziemi - trawnika nie ma. Trzeba podsypać ziemi i wyrównać, dosiać trawy.

Pozostałe łyse miejsca też dosiewka - ziemia plus nasiona i lanie wody, lanie wody i jeszcze raz lanie wody.

Hydrocomplex i lanie wody. Po dwóch tygodniach powinno być widać różnicę w wyglądzie, ale bez lania wody się nie obejdzie. Sam deszcz nie wystarczy.

Jeszcze zapytam, czy aby nie był trawnik przenawożony?

W zeszłym roku był posypany nawóz, ale jakiś zwykły, ciężko się rozpuszczał i niektórych miejscach trochę wypalił. Dokładnie dziś posypaliśmy równiutko fructusem, cały dzień pada więc już nawozu nie widać pięknie sie rozpuścił. Pod koniec tygodnia weźmiemy się za dosianie trawy, jeszcze nie posiadamy zautomatyzowanego podlewania ponieważ w trakcie zakładania ogródka nie posiadaliśmy studni ale chyba teraz też można takie udogodnienie założyć prawda?
Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:09, 02 cze 2014

Do góry
marcin1302 napisał(a)

Jeśli chodzi o ten trawnik to brakuje mu dobrej pielęgnacji a mianowicie głównie wody i nawozu.

Tu gdzie chodnik, jest zagłębienie, brak ziemi - trawnika nie ma. Trzeba podsypać ziemi i wyrównać, dosiać trawy.

Pozostałe łyse miejsca też dosiewka - ziemia plus nasiona i lanie wody, lanie wody i jeszcze raz lanie wody.

Hydrocomplex i lanie wody. Po dwóch tygodniach powinno być widać różnicę w wyglądzie, ale bez lania wody się nie obejdzie. Sam deszcz nie wystarczy.

Jeszcze zapytam, czy aby nie był trawnik przenawożony?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:25, 02 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Będziemy produkować obeliski dla róż i powojników, dzięki temu można pomieścić nawet wysoki róże na środku rabaty. To prototyp, inne też zostały zrobione na próbę.

Danusiu, czy to znaczy że niedługo obeliski będą dostępne w sklepie Twym?
Zdjęcia przepiękne, róże magiczne, bajeczne można się zakochać od pierwszego wejrzenia. Śmietnik wygląda cudownie, jest a jakby go nie było, piękniuchno, ah że sobie tak westchne
Kłopoty - problemy z trawnikiem 14:10, 02 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie ma zdjęć, kliknij na miniaturki jak się ukażą po prawej stronie, poćwicz wklejanie zdjęć w dziale testowe dodawanie zdjęć.

Już udało mi się wstawić, musiałem skorzystać z komputera bo telefon zaniemógl: )
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:51, 02 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aga, w kocie się zakochałam i moje rudzielce mi się przypomniały

To mój Książę Aleksander. Pozdrowienia ze Śląska!!!
Moje koty giną pod kołami... Mamy ruchliwą drogę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:27, 02 cze 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Rosa Mundi?

Najbardziej jednak u Ciebie podoba mi się "przedpłocie', bujne i piękne jak w Anglii. Myślę że za jakiś czas tam już żadnego trawniczka nie będzie....

'Variegata di Bologna' z 1909 roku, róża burbońska, pięknie pachnie i teraz wyrosła wysoko na płot, jestem w szoku że pojawiła się daleko od miejsca w którym rośnie w glebie Pomieszała się z Pilgrim, która jeszcze w pąkach.

No i znowu deszcz.. kwiaty oklapną
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:24, 02 cze 2014

Do góry
Aga, w kocie się zakochałam i moje rudzielce mi się przypomniały
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:23, 02 cze 2014

Do góry
Co do zdjęć z innej perspektywy to nie za bardzo mam jak zrobić, kombinuję, ale musiałabym poprosić sąsiadkę o wejście do sypialni dzieci, może na drabinkę? popróbuję
Mata przeciw chwastom 00:22, 02 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ja mam dużo żwiru i nie mam szmatki pod nim ani kratki. to niepotrzebne. Chwasty trzeba wyrwać i nie dopuścić do wysiania, kamienie aż tak nie osiadają, ja w ciągu 8 lat dosypałam tylko raz, w tym roku.

Może kwestia gleby? A może dzieci (tak, nie wolno biegać po rabatach, ale po kamyczkach tak fajnie się chodzi...) Ja dosypuję co roku - bo kamienie osiadają. Dodatkowo rosnące chwasty niejako wybijają z ziemią do góry, między kamieniami. Przyszłą wiosną likwiduję więc jedną rabatę wysypaną kamieniami (bo nie chcę ich cały czas dosypywać, aby mi się ziemia kamienista nie zrobiła) a na drugiej malutkiej połóżę zło wszelakie, czyli agromatę/agrowłókninę

I już jestem chora na myśl, ile kamyczków będę musiała z ziemi wygrzebać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:34, 01 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Rosa Mundi?

Najbardziej jednak u Ciebie podoba mi się "przedpłocie', bujne i piękne jak w Anglii. Myślę że za jakiś czas tam już żadnego trawniczka nie będzie....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:31, 01 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W bliskim towarzystwie róża Munstead Wood i jarzmianka

U siebie posadziłam tak samo, tyle że moja róża dopiero w pąkach, a ta ciemna jarzmianka już kwitnie.
Ogród z lustrem 22:58, 01 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam zaległe fotki. Wczoraj i dziś - placyk z kostki.

Danusiu co to za trawki ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:30, 01 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak, nawet się zatrzymują i jest totalne zaskoczenie Nawet na facebooku o tym napisałam

https://www.facebook.com/ogrodowisko

I nawet akuratnie dzisiaj. To że się zatrzymują to mnie wcale nie dziwi, taka piękna rabata że tylko rozbić namiot naprzeciw Waszego ogrodu i tylko się gapić.

zaraz obejrzę środek serialu, pewnie w zwolnionym ruchu

Edit: myślałam że Twój ogród tam gra... ale i tak fajnie zobaczyć coś innego, też Twojego.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:08, 01 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

efekt osiąga się latami, mnie też tyle zajęło, więc nie przejmuj się, rośliny dokupuje się stopniowo, coś nie chce rosnąć, a coś chce, widzisz co i jak, Nowe pomysły, nowe inspiracje, ciągle jakieś nowe kolory...sama zobaczysz jaka to frajda mieć kawałeczek dodatkowej rabatki. Zbieractwo i kolekcjonerstwo można uskuteczniać skutecznie, co czynię

Swięte słowa !
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:48, 01 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje topiary jeszcze nie do cięcia, za wcześnie na nie. Nie bolą Ciem plecki po robocie? Podkładasz cosik czy tniesz a potem zbierasz?

Danusiu aby się sponiewierać i poczuć kręgosłup to muszę mieć bliskie spotkania z Ewką Po ogrodzie mnie nie boli. Opatentowałam cięcie na raty i na stołeczku

Purpury będą, oj będą, róże już startują , tojeść zamówiona, jeźówki i astilbe w pąkach , jeszcze rubrum zakupię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies