Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 23:28, 03 cze 2014

Do góry
Z koszem bezwzględnie, bo zniszczysz i zafilcujesz trawnik.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 23:26, 03 cze 2014

Do góry
Kosić, nie czekać.
Czym nawozić trawnik- nawożenie trawnika zamkn. 23:25, 03 cze 2014

Do góry
Nawozy w płynie w większości są interwencyjne, mają za zadanie pomóc natychmiastowo, ale niezbyt długo działają. Moim zdaniem trawnikowi potrzeba nawozu, ale granulowanego, do trawników. Jasne plamy świadczą o tym, że tutaj nawozu zabrakło (może ominąłeś to miejsce), albo było go za mało.

Trawnika nie można kosić zbyt nisko, muszą "piórka" zielone zostać, a nie "rżysko" bo trawa zacznie rzednąć i zamierać zupełnie. To nie skwer przy autostradzie, gdzie koszą co pół roku, trawę wypierają chwasty wtedy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:18, 03 cze 2014

Do góry
tak Basiu, widziałam Perowskię kupiłam, ale rośnie pod "moją" jabłonią 'Royality" - po drugiej, słonecznej stronie. U mnie perowskia marnieje bo jest półcień. Tam buja. Mam już kwiaty po obu stronach ulicy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:17, 03 cze 2014

Do góry
Na spotkanie załóżcie wątek spotkaniowy, nie piszcie u Marzenki
Ogród pod lasem 22:43, 03 cze 2014

Do góry
Dziewczyny, zapadła krótka cisza, bo musiałam ogarnąć moje panieńskie mieszkanie po tym jak mi je 3 miłe i grzeczne studentki zdemolowały, ale jest pierwszy development Postanowiłam się oddać w sprawne ręce fachowca i odbyłam spotkanie z panią Danutą - szykuje się kolejne dzieło Gardenarium! Doczekać się już nie mogę!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:45, 03 cze 2014

Do góry
Pnąca bladoróżowa to mogła być "New Dawn" - taka porcelanowa.
Ale ja polecam Pilgrim, jest piękna i powtarza kwitnienie.
a do dołka który trzeba wykopać wielkiiiii, trzeba wrzucić sporo kompostu zmieszanego z ziemią rodzimą i obornikiem spróchniałym

Róża bujnie się rozwinie i zadziwi Cię
Agawa - pomocy 21:20, 03 cze 2014

Do góry
To nie jest grzyb. To są oparzenia słoneczne spowodowane zbyt szybkim wystawieniem na słońce. Zimą stały w cieniu, a teraz mają palące słońce. Tego już nie naprawisz te oparzenia nie zginą, potem te liście utniesz.

Zanim wystawisz - cieniuj, stopniowo przyzwyczajaj do słońca.
Czyściec wielkokwiatowy (Stachys grandiflora) 19:08, 03 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Basiu, akurat posadziłam ją na hidcotowej kilka dni temu. Miałam kiedyś w starym ogrodzie, a ile się jej naszukałam, zanim zdobyłam. Jej kwiaty są bardzo spektakularne i wielkie. Ogromne wrażenie robi jak kwitnie okazała kępa.

Moja kępka niewielka bo młoda i dopiero pierwszy raz kwitnie. Źle ją posadziłam, ale przesadzę Może dlatego kwiaty ma jaśniejsze?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:21, 03 cze 2014

Do góry
bardzo ramantyczny widoczek

Gardenarium napisał(a)

a kwiatuszki urocze

Gardenarium napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:07, 03 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Co do zdjęć z innej perspektywy to nie za bardzo mam jak zrobić, kombinuję, ale musiałabym poprosić sąsiadkę o wejście do sypialni dzieci, może na drabinkę? popróbuję

Pozdrawiam serdecznie
Choroby i szkodniki choin kanadyjskich, choina kanadyjska - Tsuga canadensis 14:11, 03 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nornice są groźne, walczy z nimi Kuklik, jej z kolei zjadają hosty. I nie ma rady na nie, ciągle ogrodnik przegrywa.

Zapytaj ją https://www.ogrodowisko.pl/watek/1971-wszystko-czego-potrzebuje-to-dom-pelen-ksiazek-i-ogrod-pelen-kwiatow

kilka dni temu tez zauważyłam nornice ...póki co w korytarze nawsadzałam czosnku, ale nie wiem czy to pomoże...w razie jakby nie, to zastosuję coś mocniejszego....może wygram?
Czyściec wielkokwiatowy (Stachys grandiflora) 06:24, 03 cze 2014

Do góry
Basiu, akurat posadziłam ją na hidcotowej kilka dni temu. Miałam kiedyś w starym ogrodzie, a ile się jej naszukałam, zanim zdobyłam. Jej kwiaty są bardzo spektakularne i wielkie. Ogromne wrażenie robi jak kwitnie okazała kępa.
I co dalej w moim ogrodzie ? 06:23, 03 cze 2014

Do góry
Moim zdaniem zostaw te róże. Będzie jeden wielki krzew w środku
Kłopoty - problemy z trawnikiem 22:27, 02 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jeśli chodzi o ten trawnik to brakuje mu dobrej pielęgnacji a mianowicie głównie wody i nawozu.

Tu gdzie chodnik, jest zagłębienie, brak ziemi - trawnika nie ma. Trzeba podsypać ziemi i wyrównać, dosiać trawy.

Pozostałe łyse miejsca też dosiewka - ziemia plus nasiona i lanie wody, lanie wody i jeszcze raz lanie wody.

Hydrocomplex i lanie wody. Po dwóch tygodniach powinno być widać różnicę w wyglądzie, ale bez lania wody się nie obejdzie. Sam deszcz nie wystarczy.

Jeszcze zapytam, czy aby nie był trawnik przenawożony?

W zeszłym roku był posypany nawóz, ale jakiś zwykły, ciężko się rozpuszczał i niektórych miejscach trochę wypalił. Dokładnie dziś posypaliśmy równiutko fructusem, cały dzień pada więc już nawozu nie widać pięknie sie rozpuścił. Pod koniec tygodnia weźmiemy się za dosianie trawy, jeszcze nie posiadamy zautomatyzowanego podlewania ponieważ w trakcie zakładania ogródka nie posiadaliśmy studni ale chyba teraz też można takie udogodnienie założyć prawda?
Kłopoty - problemy z trawnikiem 21:09, 02 cze 2014

Do góry
marcin1302 napisał(a)

Jeśli chodzi o ten trawnik to brakuje mu dobrej pielęgnacji a mianowicie głównie wody i nawozu.

Tu gdzie chodnik, jest zagłębienie, brak ziemi - trawnika nie ma. Trzeba podsypać ziemi i wyrównać, dosiać trawy.

Pozostałe łyse miejsca też dosiewka - ziemia plus nasiona i lanie wody, lanie wody i jeszcze raz lanie wody.

Hydrocomplex i lanie wody. Po dwóch tygodniach powinno być widać różnicę w wyglądzie, ale bez lania wody się nie obejdzie. Sam deszcz nie wystarczy.

Jeszcze zapytam, czy aby nie był trawnik przenawożony?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:25, 02 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Będziemy produkować obeliski dla róż i powojników, dzięki temu można pomieścić nawet wysoki róże na środku rabaty. To prototyp, inne też zostały zrobione na próbę.

Danusiu, czy to znaczy że niedługo obeliski będą dostępne w sklepie Twym?
Zdjęcia przepiękne, róże magiczne, bajeczne można się zakochać od pierwszego wejrzenia. Śmietnik wygląda cudownie, jest a jakby go nie było, piękniuchno, ah że sobie tak westchne
Kłopoty - problemy z trawnikiem 14:10, 02 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie ma zdjęć, kliknij na miniaturki jak się ukażą po prawej stronie, poćwicz wklejanie zdjęć w dziale testowe dodawanie zdjęć.

Już udało mi się wstawić, musiałem skorzystać z komputera bo telefon zaniemógl: )
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:51, 02 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aga, w kocie się zakochałam i moje rudzielce mi się przypomniały

To mój Książę Aleksander. Pozdrowienia ze Śląska!!!
Moje koty giną pod kołami... Mamy ruchliwą drogę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:27, 02 cze 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Rosa Mundi?

Najbardziej jednak u Ciebie podoba mi się "przedpłocie', bujne i piękne jak w Anglii. Myślę że za jakiś czas tam już żadnego trawniczka nie będzie....

'Variegata di Bologna' z 1909 roku, róża burbońska, pięknie pachnie i teraz wyrosła wysoko na płot, jestem w szoku że pojawiła się daleko od miejsca w którym rośnie w glebie Pomieszała się z Pilgrim, która jeszcze w pąkach.

No i znowu deszcz.. kwiaty oklapną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies