Czy to happy family? Bo ja kupiłam takiego wielokwiatkowego i nigdzie mi nie wyrósł za to mam jakieś pełne różowe tulipany, których zakupu sobie nie przypominam
Ha ha dziękuję Hanusia miło że pamiętasz będę go podziwiać
To znów poszalałaś dobrze że miękko to w miarę idzie kopanie ale i tak trzeba się namęczyć nie przeforsuj plecków ! to już zjadłaś pierwsza rzodkiewkę ? moja jeszcze w owijkach ha ha ale posadziłam wczoraj pomidorki w dziurze tak jak w tamtym roku no i rewolucje zrobiłam znów w tej dziurze co kiedyś miała Lenka piaskownicę przy tarasie także wylądowały tam poziomki ,pomidory i sadzawka mini dla gości niewidocznych zwierzakowych lub podobnych przesadziłam lawendę ciekawe czy się przyjmie
Buziaki Izabelka no to super fajnie tak swoje podjadać zdrowe ,Hanusia lecę na świetlicę paaaa
Miłego dzionka A jest ładnie pewnie się upiekę ....
Witam
dzięki za propozycję,kształ rabaty mi się podoba,pod ścianą domu mam posadzone hortensje bukietowe Limelight 4szt ,tam gdzie są Marikeny wolałabym posadzic np. klona czerwonego wyżej szczepionego,wiśnia czy jarząb nie podoba mi się.
Może napiszę jakie mam rośliny ,te co są już posadzone,które można wykorzystać:
2szt hortensja polar bear
2szt hortensja wanilia frise
2szt hortensja pinky winki
6szt miskanty
1szt buk rohan obelisk
1szt klon palmowy czerwony
1szt klon shirasawy
3szt ja limeglow
3szt kula bukszpan wieksze
2szt mniejsze
6szt danica
3szt kule mirjam
2szt jodła kiwi
turzyce ice dance
turzyce ptasie łapki
kostrzewa sina,
żurawki fioletowe,
3sz żurawka cytrynowa
jabłon ola
2szt azalia japońska
chciałabym te rośliny wykorzystać.hortensje bardzo lubię,dekorują też i zimą.
przepraszam,że piszę z błędami,ale pisze od cioci,bo akurat u mnie awaria internetu
Mirelka mały on nie jest, niewiele mniejszy od tego co rośnie u mnie już chyba z 5 rok, dla porównania, dołączył do kolegi i mam nadzieję, że zgrany duet stworzą
A przy okazji patrząc na zdjęcie muszę tawulki przyciąć
Dzięki. A z azalkami miałem problemy. Już po pierwszym przymrozku Geisha orange dostała "po uszach" i przesadziłem je w bardziej ustronne miejsce. O zobacz.
W miejsce powyższych dokupiłem 2 szt Keresmina Rose.
Jak coś ma być do strefy 6a to nie można kupować dla strefy 6b.
Kamienie cały czas gromadzę, białe łupane są z murów starej chaty ale ciiii jeżdżę po nie 3km.
Tak to są azalie, dopiero zaczynają. Dodaję zdjęcia sprzed kilku dni, potem zrobie nowe będą bardziej rozkwiecone.
Nie zazdrość mi kaliny przestań bo mi mszyce zjedzą i będzie na Ciebie
Widziałam Twoją, młoda jest jeszcze , urośnie wielka nim się obejrzysz
Później na spokojnie pokarzę Ci porównanie sprzed kilku lat
A ja mam taki problemik. Przed domem mam duźo krzewów ozdobnych jak na foto. Obsypanych kamieniami. Pod spodem agrowłóknina a mimo to pojawiają się chwaściki i to nie mało. Wyrywam je ale mój kręgosłup zaczyna sie buntować juź.
Najchetniej wysypalbym czyms lub zrobil oprysk ale nie chcialbym przy okazji zalatwic rosnacych krzewow.
I coź podpowiecie ?????
Co Pani na to Pani Danko.