Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja glebo terapia 21:52, 15 maj 2017

Do góry
kerii napisał(a)
Posadziłam dzisiaj moje mikruski i dodałam jeszcze molinie oczywiście od razu zasieki dla piesów musiałam zrobić bo jeszcze do niedawna tam biegały między hortensjami a rabatą z iglakami. Mam nadzieję że je zauważą

Prawie ich nie widać jak dosadzę tam jeszcze żurawki to będą większe od nich
Nie mogę się zdecydować jaką tą żurawkę tam dosadzić, którąś z tych

Czy, może jakąś taką z bordowymi listkami nie wiem...

A gdzie te zasieki , bo nie widzę ? Jak robisz ? Ja daje kijki i sznurek , ale czasem tez pozrywa
Co do nasadzeń , to ja za cienka do doradzania podobają mi się czerwone , ale w korze to bardziej będą widoczne żółte chyba ...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:51, 15 maj 2017

Do góry
Anka, cytowane widoczki są już nieaktualne. Zieleń powoli nabiera głębi, przekwitły drzewka owocowe, kończy się czas tulipanów.
Nadchodzi czas rododendronów,

lilaków i tamaryszków. Obejrzałam dzisiaj podbrzusze mojego lilaka NN i po kwitnieniu oskalpuję go dołem i zacznę formować go w wielopniowe drzewko.

Szkoda, że tym wysokim czosnkom Krzysztofa jeszcze przed kwitnieniem zaczynają żółknąć liście. Koniecznie muszę mieć w nóżkach coś, co to przesłoni.Kalina angielska wchodzi w pełnie kwitnienia. Pachnie przepięknie.

Skrzyżowanie bylin i traw z krzakami

Kwiaty we włosach 21:47, 15 maj 2017

Do góry

Daria urosną Ci floksy raz dwa.Hosty dopiero wychodzą i zauważyłam,że mam chyba białą, , muszę fotkę jej zrobić.Kalina jest taka, tylko jak zwykle już się mszyce wprowadziły ,musiałam ją pryskać. Wydaje mi się ,że nie ma pąków, muszę ją dobrze obejrzeć, w ub.r. może miała 5 kulek.

Mszyce zawsze wchodzą, moje też zaatakowane.
Urośnie Ci ładna i ładnie sie zagęści, zobaczysz
Ile lat ma Twoja kalina?
Księżycowy... 21:45, 15 maj 2017

Do góry
Zakątki, wieczorową porą...

Paprocie od AgatyP pięknie już dają radę w tym roku, magnolia od Wieloszki dzielnie zniosła przeprowadzkę, zakwitła nawet kilkoma kwiatkami, a teraz powoli wypuszcza liście.

Żywopłot grabowy sadzony w czerwcu. Za kilka tygodni znowu będzie cięty.

Księżycowy... 21:38, 15 maj 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jaką powierzchnię ma Twój warzywnik? Spacerów w Arboretum zazdroszczę.

Będzie prawie 300m2

Ogródek Ewy 21:37, 15 maj 2017

Do góry
Weranda też lekko okwiecona.

Skorupka po kokosie dostała lokatora.

Ogród z łezką II 21:37, 15 maj 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
Kasiu chciałaś to masz- na pierwszym zdjęciu wszystkie zakupione jeżówki liliowce i liatry

A tutaj wybrane 18 sztuk dla Ciebie- starałam się wybierać takie o różnorodnych liściach i wielkości. część będzie wyższych a część niższych. Mam nadzieję że trafią się ładne kolory.

To zakupy dla Kasi? Bank rozbiła?Jeżówki przesliczne sadzonki.
Księżycowy... 21:34, 15 maj 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
Piękne zawilce, ja liczę że moje leśnie się rozrosną, rozsieją... nie ważne może ich być więcej. Generalnie cierpię na brak wczesnowiosennych bylin i muszę to nadrobić, część nabyłam już u Popcarol

Zdawaj relację, bo pewnie rośliny już na miejscu wylądowały

Spojrzenie na powstającą brzozową...

Ogródek Ewy 21:34, 15 maj 2017

Do góry
Skoro już byłam w ogródku....

i z drugiej mańki.
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 21:30, 15 maj 2017

Do góry
W końcu możemy dołączyć do szczęśliwych posiadaczy warzywnika w skrzyniach . Mąż napracował się ogromnie nad polbrukiem, budową skrzyń, wożeniem ziemi ale już są. Radość ogromna z sadzenia własnych warzywek.

Pomijam oczywiście pewne ostatnie wpadki pt: "znajdź w internecie sadzonki rabarbaru i rzodkiewki powiedz mi które są które" ale obecnie już jesteśmy na lepszej drodze. Pomijając fakt, że nadal nie wiemy co posadziliśmy (mam nadzieję, ze to rzodkiewka )

A tu nasze etapy

W kamiennym kręgu od początku 21:30, 15 maj 2017

Do góry
GorAna napisał(a)

Oryginalny kształt kwiatu.

Technologię postępowania z tulipanami opanowałaś do perfekcji. Nieustannie mnie zadziwiasz.
Pogubiłam się po drodze... 21:30, 15 maj 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
no skłamałam tak z 9,5 cm, aż pierwszą lepszą do domu przytargałam

kurde to moje marniejsze... ale przynajmniej może wstydu nie przyniosą
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:28, 15 maj 2017

Do góry
W końcu piękne rośliny pokazałaś

Musiały być u Ciebie jakieś zastoiny mrozowe, czy kiedykolwiek tak mróz się u Ciebie panoszył?

Kasya napisał(a)
a to taki eksperyment, czy beda lepiej rosly
pracy napewno wiecej

No nie wiem czy pomidor to lubi - nie na darmo trzeba go oczyszczać z liści od dołu by zarazy nie łapał, nie będzie miał w nogach przewiewu, ale niech wypowiedzą się ci co na pomidorach lepiej się znają
Ptasi gaj 21:27, 15 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Rulon z tylu. Fota z soboty, przed skoszeniem trawy.

Pomiedzy floksami i cyprysikiem sa posadzone roze i bedzie posiana maciejka i smagliczka fioletowa, biala bez efektu

Pieknie te floksy wygladaja , jeszcze nie widziałam tak fajnie posadzonych.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:27, 15 maj 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Sylwik, czasem wystarczy jeden słoneczny dzień, aby człowiek poczuł, że to naprawdę wiosna.

Aktualny stan klonika strzępiastokorego. Były dzisiaj takie momenty, że szukałam cienia i znalazłam.

Piękna wiosna...
Blaski i cienie nowego życia 21:23, 15 maj 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kosmosy posadzone na tarasowej i nadszedł z burzą deszcz wiec je podleje

A ja dopiero mam zamiar wysiac kosmosy.Nie wyrabiam sie z robota.
Ogród w remoncie 21:22, 15 maj 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Lilaki za sekundę

U mnie bedą później niz u Ciebie a we Wrocławiu i Wojsławicach takie cudne sa.
Ogródek Ewy 21:22, 15 maj 2017

Do góry
Na jesień udało mi się kupić jeszcze kilka, ale na kwiaty muszę poczekać
bo te pączusiów nie mają.

Ogród z wilkiem zamkn. 21:17, 15 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Moje ML były sadzone co jakieś 50-60 cm. W tym roku jeszcze małe będą, ale potem bez problemu będą się zazębiać. Między nimi mam czosnki ozdobne. Przynajmniej o tej porze roku liście czosnków zapełniają miejsce. Jak już liście czosnków są brzydkie, ML są na tyle duże, że tego nie widać.

Dziekuje

Chcę je tu wkomponować - to nowo powstająca rabata przy płocie , miszmaszowo w drzewach , ale na razie tak musi być , nie wyrzucę na razie zdarta darń ,teraz trzeba przekopać , wymieszać z dobrociami i sadzić , oprócz ML nie mam nic i planu na tą chwilę też nie mam będę ją poszerzać , jak już coś z waszą pomocą wymyślę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies