Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 14:04, 25 maj 2017

Hortensje też już powoli...

a na koniec trawkowe zakupy, tym razem sesleria heufleriana i trzcinnik ' karl foerster'

paulina_ns 14:13, 25 maj 2017

Kawa napisał(a)
2 lata temu były mrówki i kwitła w zeszłym roku były mrówki i nie kwitła - ale pewnie przez to że ją mocną wiosną poprzecinałam tak myślę że w korzeń szła
w tym ma bardzo dużo pąków
\
proszkiem sypałam ale to chyba tylko chwilowo pomaga

Kamilka piwonii raczej się nie przycina
Kawa 14:15, 25 maj 2017

u mnie zapączkowana leonardo da vinci i piwonia też
hortki jeszcze nie
paulina_ns 14:17, 25 maj 2017

Kawa napisał(a)
u mnie zapączkowana leonardo da vinci i piwonia też
hortki jeszcze nie

Kamis mój Leonardo wylądował w kompostowniku niestety nie dał radę, ale w sumie się nie dziwię trochę pewnie wykopany leżał, ale może uda mi się go gdzieś jeszcze kupić chociaż w tym roku ceny róż po szkółkach trochę przesadzone.
kaz742011 17:21, 25 maj 2017

Zapowiada się pracowity weekend. Tyle trawek do wsadzenia. Oby pogoda dopisała,
paulina_ns 18:06, 25 maj 2017

kaz742011 napisał(a)
Zapowiada się pracowity weekend. Tyle trawek do wsadzenia. Oby pogoda dopisała,

Kasia trzcinniki już posadzone, została jeszxze sesleria może jutro uda mi się ją posadzić, bo dzisiaj pogoda paskudna. Staram się od razu wszystko sadzic,żeby wiedzieć ile jeszxze miejsca mi na coś w razie czego zostanie
paulina_ns 18:09, 25 maj 2017

Dziewczyny coś mi ptaszki dzisiaj śpiewały,że mam dostać od dzieciaczkow na dzień mamy róże szczepiona na pniu po pierwsze będę musiała solidnie na nia miejsce znaleźć, no ale przecież nie powiem, że nie mam miejsca a po drugie jak w ogóle jest z zimowaniem takiej róży? Czy okryta agro zima nie przemarznie? Szkoda by było, w razie czego mąż ( pośrednik dzieci) powiedział, że może być jeszcze magnolia i sama nie wiem...
Zana 18:19, 25 maj 2017

Róże na pniu z tego co czytałam na ten temat to ciężki temat co do zimowania. Chyba w tej sytuacji najlepsza byłaby spora donica i chowanie na zimę, tym bardziej że u Ciebie nieźle wieje. Ale popytaj bardziej doświadczone dziewczyny. Może lepiej magnolię.
paulina_ns 18:32, 25 maj 2017

Zana napisał(a)
Róże na pniu z tego co czytałam na ten temat to ciężki temat co do zimowania. Chyba w tej sytuacji najlepsza byłaby spora donica i chowanie na zimę, tym bardziej że u Ciebie nieźle wieje. Ale popytaj bardziej doświadczone dziewczyny. Może lepiej magnolię.

No właśnie Aniu czytałam, że ciężko z zimowaniem takiej róży, ale może ktoś ma sprawdzony sposób a w temacie magnolii nie jest lepiej, kolejna mi coś marnieje proszę powiedźcie mi co jej może być? nie wsadziłam jej głęboko, często podlewam, a coraz bardziej żółkną jej liście i jeszcze te popalone?przymrożone? końcówki ostatnio dodałam jej trochę torfu i podlałam, ale wygląda z dnia na dzień coraz gorzej...

ania1110d 19:04, 25 maj 2017

paulina_ns napisał(a)
U nas kolejny dzień deszczowy, zakwitła i daje po oczach moja jedyna azalia w ogrodzie w kolorze czerwieni

Teraz azalie kuszą pięknymi kolorami i zastanawiam się czy nie poszerzyć swoją kolekcję, tylko gdzie im miejsce znaleźć??? No gdzie??

Śliczny kolorek
Szukaj szukaj miejsca bo azalie są urocze