Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

Magda70 18:44, 25 maj 2017

anna_t napisał(a)

3:0 dla seslerii to hit ogrodowiska widzę

Na ogrodowisku co roku jest jakis hit i tym bym się nie przejmowala, ze wszyscy mają. Bo jak zerkniesz na ogrody obok Ciebie to pewnie nikt nie ma sesleri
Magda70 18:46, 25 maj 2017

anna_t napisał(a)

różnica kolosalna, cholera :/
kostrzewa, ma z 20cm średnicy. taka jak Twoja?

i zrobilam aktualne zdjęcie tego lewego frontu

biorąc pod uwagę dwa wieka od szamba to lepsza by byla Twoja opcja 2 bo akurat tam by były kosodrzewiny. jesli bym w nie weszła bo musze najpierw poszukać w okolicznych szkołkach
tylko co ja zrobię z 6 kulkami tujek danica

możesz je na tę drugą strone (tam gdzie sesleria i kostrzewa) w rogu wsadzić. w samym narożniku?!
Magda70 18:53, 25 maj 2017

anna_t napisał(a)
nabilas mi stron
Też z tą zimą się zastanawiam ale np w tą kostrzewa pięknie pokryta szronem była. Ładnie to wyglądało. Bardziej mnie lawenda na przedwiosniu zastanawia bo po ścięcie takie suche kulki są... Jak długo?

2-3 tyg max. potem juz fajna jest. Ale warunek, że będziesz ją porządnie ciąć.
Magda70 19:00, 25 maj 2017

Margerytka40 napisał(a)

U mnie też kostrzewy się tak zachowują i jedyny sposób na to to dzielenie co mniej więcej trzy lata.

większość traw trzeba odmladzać...a za trzy lata zmieni się Ani koncepcja..wpadną jej w oko inne trawy to wymieni
nawigatorka 19:05, 25 maj 2017

viva nie lubi drastycznego cięcia
Magda70 19:21, 25 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
viva nie lubi drastycznego cięcia

ale ona tak wysoko kwitnie...a z tego co wiem Magnolia tez ma Vivę i mocno tnie.

Pozbyłam się vivy bo wylegiwala u mnie...
Rojodziejowa 20:12, 25 maj 2017

Magda70 napisał(a)

Na ogrodowisku co roku jest jakis hit i tym bym się nie przejmowala, ze wszyscy mają. Bo jak zerkniesz na ogrody obok Ciebie to pewnie nikt nie ma sesleri

No jak mają mieć u mnie w okolicy np. jak w okolicznych miejscach sprzedaży roślin na mnie oczy wywalają, co to ja nie wymysliłam
nawigatorka 20:33, 25 maj 2017

Magda70 napisał(a)

ale ona tak wysoko kwitnie...a z tego co wiem Magnolia tez ma Vivę i mocno tnie.

Pozbyłam się vivy bo wylegiwala u mnie...
własnie ostatnio pisała, ze zauwazyła, ze nie odradza sie ona tak mocno jak zwykła
anna_t 20:47, 25 maj 2017

alez tu się dzieje
dziewczyny kochane kostrzewa zostaje, już nie chce zmieniać bo się nie wyrobię z sadzeniem oby tylko pogoda była bo M już dopytuje co w sobotę działamy

patrzac na fotkę Navi z jej kompozycją lawendy z kostrzewą to wydaje mi się ze lawenda wcale taka sina nie jest... będzie dobrze

pytanie techniczne oczywiście mam. Asia juz o tym wspomniała - jak sadzić?
chodzi glownie o ten trójkąt ;/
bo planowałam wczesniej sadzić wszystko co metr i na mijankę czyli na skuske wychodzi co 0,5m
ale niewiem czego ma się trzymać..chyba jeśli chodzi o poziome nasadzenie to lini świdosliw? a te pionowe to chyba tez żeby nie wyszło no na pniu śś ale zdrugiej strony jak zrobić trójkąt????
uwaga rysunek tylko pogladowy,bez proporcji. swidosliwy sa w linii,

helpunku
anna_t 20:49, 25 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
własnie ostatnio pisała, ze zauwazyła, ze nie odradza sie ona tak mocno jak zwykła

nie odradza tzn? że co pare lat do wywalenie i kupowac nową?