Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na zielonej... trawce :) 18:02, 15 maj 2017

Do góry
Zobacz chodzi mi o ten bok gdzie jest sznurek czy lepiej kupic i dokończyć bukszpanami tak jak planowałam no ale zabrakło i teraz już by były kupione gdzie indziej czy dokończyć trzcinnikami bo tam też rosną?
Oczywiście "trawa" będzie zlikwidowana teren wyrównany i posiana nowa i ekobordy

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:58, 15 maj 2017

Do góry

obielę poprowadziłem na drzewko troszkę anemiczna bo przesadzana wiosną z miejsca gdzie marniała (cień i sucho)

Ogród w skali mikro cz.II 17:57, 15 maj 2017

Do góry
A co tam piszczy w mikro ogrodzie ???
Czosnki szykują się do kwitnienia już nie mogę się doczekać tych fioletowych kuleczek

Czy tooo jest toooo o czym myślę ?? ta giardina , co to sie na nią uparłam

Władysław Jagiełło zaczyna pokazywać kolorki bardzo jestem ciekawa jak to będzie narazie jest bardzo zwarty

Bzyczek na dąbrœwce rozłogowej nawet kolorystycznie gra

Niezapominajki z carexem aurea zdobytym w cięzkim boju

Noo i koryto póki co jest ok..jeszcze wykończeniówka..narazie za wcześnie ,żeby siė cieszyć..nie wiem czy wytrzyma napór wody i ziemi stojąc na nogach...tak więc narazie..spokojnie

Hortensjada 17:51, 15 maj 2017

Do góry
I jeszcze słowo o poszkodowanej przymrozkami glicynii, ponad 2/3 pąków zmarzło ( to te brązowe), większość została strzepana wczoraj przez ulewę i grad na ziemię, przez co ogólnie glicynia odzyskała swój powab i tym piękniej prezentują się ocalałe kwiatostany

Ogród w remoncie 17:48, 15 maj 2017

Do góry
Ogrodowy song 17:46, 15 maj 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Jak w deszczowej piosence

Wiosną nawet deszcz zachwyca . U mnie też właśnie pada. Siedzę w oknie i oglądam ogród w deszczu .
Lewkonie kupiłaś . Zazdroszczę tak dużych sadzonek. Moje z nasionek mają po jakieś 7 cm. Malizna, ale mam nadzieję, że dorosną, zakwitną i będą bosko pachnieć
Ogród w skali mikro cz.II 17:44, 15 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Gierczuś...ja Ciebie podziwiam...bo że Lole Ci wychodzą, to mogę zrozumieć...ale takie coś z cementem, kompost...i jeszcze perlit??? W takiej drobince jak Ty ...gdzie ci się te wszystkie umiejętności mieszczą??? Jesteś rewelacyjna!!!
Jak mnie kiedyś złapie na takie wyroby, będę walić do Ciebie jak w dym!!!
Bo Twoja instrukcja na wieszanie wianka na drzwiach u mnie się sprawdza od 3 lat
Masz łeb Kobito!!!
Duży buziol!!!

Kindziulka dzięki
Ale wiesz..ja ogólnie manualna jestem uwielbiam coś " tworzyć".. a czy to cement, czy maszyna do szycia..wsio ryba mogé się nawet ubabrać
Jak Ci trza konsultacji , to zawsze chętnie pomogę i to z przyjemnością
Co do wieszania na drzwi , to oprócz " naszego starego sposobu " mam teraz alternatywny kiedy chcesz , by sznurek mocujący był pionowo w górę a nie na boki w kształt trójkąta
Mam taką tašmę...nic nie niszczy i nic nie zlatuje polecam " na zaś "

Ranczo Edy 17:44, 15 maj 2017

Do góry
Edytko, moje podróże od pogody zależne. Wczoraj nie padało, dziś miało padać i kicha! Dobrze, że pojechałam do ogrodu, Przynajmniej dyniowate wysiałam: ogórki, cukinię, dynię no i drugi rzut rzodkiewki.
Ponieważ kawał pola przekopać musiałam, teraz dochodzę do właściwe postawy.
Cyknęłam kilka fotek: szczypiorkowi, ubiorkowi, floksikowi, dziewannie. Ale u Ciebie zamieszczę tylko ubiorka, bo ma iść do Ciebie.

Ogród w remoncie 17:43, 15 maj 2017

Do góry
Dziś cały dzień u mnie popadywało,dopiero teraz trochę się wypogodziło. Po deszczu niemal słychać jak wszystko rośnie
Ogrodowy song 17:43, 15 maj 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Ewka Ty masz chyba jakaś inna odmianę tej kostrzewy, u mnie wygląda ona zupełnie inaczej, ma taki bardziej siwy kolor, a u Ciebie taka zieloniutka jest. Wstawię później zdjęcia mojej.

Nie znam odmiany, mam ją od iluś lat. Siwa jest w późniejszym okresie...

Tu sierpniowa.

Skarbonkowy ogródek 17:34, 15 maj 2017

Do góry
JoannaDe napisał(a)
W międzyczasie zrobiłam z drugiego stożka lizaka. Tym razem nawet sie nie zawachałam Z ciekawosci sprawdziłam w necie ile kosztuje cisowy lizak. Cena zwaliła mnie z nóg. Słyszałam że są drogie no ale bez przesady (...)

Bravo TY
A za zaoszczędzone pieniądze sadź żywopłot z baccata. Za dużo mam hicksii aby teraz zmieniać, ale gdyby dało się cofnąć czas, to ani chwili bym się nie zastanawiała nad baccata. Te poziome gałązki, zawsze równo ułożone, fajny pokrój, gęsty...
Hicksii taki z badylami pionowymi, niemonolityczny...chaos I jeszcze tendencja do zasychania gałązek z owockami...

Szkółka milczy?
Ogrodowy song 17:33, 15 maj 2017

Do góry
Dalsze zakupowo

Nie znam nazwy trawki...prawdopodobnie Sensation..tak sprzedawca określił
Myślę, że turzyca (?). Tawułka, którą miałam w planach od dłuższego czasu i różowe pelargonie na balkon.

Jak w deszczowej piosence

Hortensjada 17:27, 15 maj 2017

Do góry
Takiego nie mam i nie widziałam do tej pory nigdzie Trochę zazdroszczę Ale mam inne na pocieszenie Pozdrawiam serdecznie

Też różowiasty Cherokee

Ogrodowy song 17:23, 15 maj 2017

Do góry
Moje zakupy..zakochałam się w tych cudeńkach

u
Hortensjada 17:23, 15 maj 2017

Do góry

Czy akurat mam ten trudno powiedzieć, zdradź nazwę z etykietki
Tak z fotki oceniłabym, że jest to dereń kwiecisty Cherokee ( ja mam z tej serii Brave i Sunset), fotkę zostaw, piękny egzemplarz

Prosze, bo mam zdjęcie etykiety
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 17:21, 15 maj 2017

Do góry
Gosiu na roze jeszcze troche trzeba poczekac. Bodziszek rzeczywiscie sie rozrosl, mam jeszcze dwa inne ale dopiero niedawno sadzone wiec musza mocy nabrac

roza Badbirnbach z zeszlego roku

kolor ma troche inny bardziej lososiowy
Hortensjada 17:14, 15 maj 2017

Do góry
No i rozkręca się mój największy kousa NN przy zakupie( początkowo byłam pewna, że to Satomi, jednak różnica jest wyraźna,zwłaszcza jak zobaczyłam taki egzemplarz na żywo , teraz chodzi mi po głowie Stellar Pink ( prawdziwe Satomi i Stellar Pink mam ale jeszcze u mnie nie kwitły))Dalej bawę się w detektywa W tym roku kwitnienie skromniejsze ale nie jest to spowodowane przymrozkami tylko on tak ma ( obfite kwitnienie co dwa lata)

A może trafi się jakiś znawca i sprawę rozstrzygnie ?! Byłabym bardzo wdzięczna
Hortensjada 17:03, 15 maj 2017

Do góry
kerii napisał(a)

Piękny ten dereń

Ja też jestem nim zachwycona, gdyby nie ten nieregularny pokrój to powiedziałabym, że ideał. Podsadki niewiele mniejsze niż u Venus, dla zobrazowania wielkości moja dłoń

A Venus dopiero startuje, na dzień dzisiejszy wygląda tak

Te plastikowe kółka mają go skłonić żeby choć trochę rósł bardziej kolumnowo. Za rok, dwa go uwolnię
Ogród Małej Mi 2017 16:57, 15 maj 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Piękne.

I energia słoneczna też dobra.

Ale za ciepło.. na tę ilość wody w glinie to zabójcze.. pomrożone liści już dostały grzyba, a dużo już zwiędło Za szybki przeskok temeratury... zaraz pokaże jak wyglądaja bukszpany..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies