Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Nikita 01:16, 06 cze 2017

Małgoś, taras jak zwykle prześliczny...pozytywnie zazdraszczam !!! Donice, latarenki i komplet wypoczynkowy, który wygląda w tym miejscu jak "na miarę szyty".
Chyba będę kupowała palibina...po majowych przymrozkach/mrozach migdałek mi padł.

Edit: wskoczyłam na okrągłą cyferkę...gratuliję 900 strony i czerwcowe kwiatuszki zostawiam
Margarete 14:00, 06 cze 2017

Nikita napisał(a)
Małgoś, taras jak zwykle prześliczny...pozytywnie zazdraszczam !!! Donice, latarenki i komplet wypoczynkowy, który wygląda w tym miejscu jak "na miarę szyty".
Chyba będę kupowała palibina...po majowych przymrozkach/mrozach migdałek mi padł.

Edit: wskoczyłam na okrągłą cyferkę...gratuliję 900 strony i czerwcowe kwiatuszki zostawiam

Dzieki za kwiatucha i komplementy. Na tarasowa kawke zapraszam
Palibiny na pniu widziałam w ub roku w P-cach przy ul. Sikorskiego, kuzynce go polecałam, kosztował coś 35 zł chyba
Kup sobie koniecznie - "będzie pani zadowolona"
Margarete 14:01, 06 cze 2017

Madzenka napisał(a)
Obficie masz w ogrodzie, piękne soczyste borda, lubię ten kolor
Szkoda miłorzębu

Może jeszcze da radę...nie przekreslam go jeszcze..
Rzeczywiście mam sporo bordowego koloru w ogrodzie - też go lubie :-0
Pozdrawiam Mandżen!
Margarete 14:03, 06 cze 2017

lojalna_ napisał(a)
Sesja tarasowa skradł mi serce ja doniczkowa jestem ))

Ja też...lubię sie otaczać kwiatami...to mam ich dużo wokół :-0
wczoraj jeszcze moja tarasowa róż Aspirin dostała nowa doniczkę...mam nadzieje że sie odwdzięczy
Margarete 14:04, 06 cze 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu cudnie, soczyście a donice superUpychać ja też lubię

No właśnie .. z tym upychaniem to rożnie potem wyglada- teraz po 3 sezonach chodzę i wycinam, podcinam zeby jedno drugiemu światła nie zabierało...ale zrezygnować z niczego nie potrafię
Margarete 14:05, 06 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)

Ja staram się leczyć z upychactwa ale jeszcze mnie ciągnie i rozumiem dylematy i trudności w wyborach. Nie wiem czy to uleczalne

Nie nieuleczalne...a jeszcze tu na forum co rusz nowe zachęty, nowe rosliny...nie da rady, to uzaleznienie...
Margarete 14:07, 06 cze 2017

Krys napisał(a)
Małgosiu pieknie z przyjemnoscia pospacerowałam po Twoim ogrodzie,tyle kolorów

Witaj kochana !
Ty zawsze tu mile widziana jesteś Krysiu - częśc tych roslin to od ciebie, i nawóz od ciebie więc czuj sie jak u siebie
Margarete 00:01, 07 cze 2017

U mnie od rana pada i to momentami dość mocno ale na szczęście ani dom ani ogród jakoś nie ucierpiał. W łódzkiem było groźnie i gwałtownie miejscami a skutki są opłakane. Ale u mnie jest wszystko ok. Wręcz przeciwnie ziemia namoczoną to pomiędzy jednym a drugim deszczem wyskoczyłam w kaloszach z nawozami i podsypałam florovitem rabaty a Yara Miło trawnik. Mam nadzieję że dzięki deszczowi i ciepłej pogodzie ten nawóz da dobry skutek. Co prawda trochę zmokłam bo latałam po ogrodzie z tarką jarzynową i trochę dłużej mi to zajęło Nawóz od ubiegłego roku zbrylił się u mnie w garażu pod wpływem wilgoci i zamiast granulek miałam bryły wielkości kalafiora ale co tam "pomysłowy Dobromir" - tarka do jarzyn i do przodu....
Margerytka40 05:58, 07 cze 2017

Margarete napisał(a)
U mnie od rana pada i to momentami dość mocno ale na szczęście ani dom ani ogród jakoś nie ucierpiał. W łódzkiem było groźnie i gwałtownie miejscami a skutki są opłakane. Ale u mnie jest wszystko ok. Wręcz przeciwnie ziemia namoczoną to pomiędzy jednym a drugim deszczem wyskoczyłam w kaloszach z nawozami i podsypałam florovitem rabaty a Yara Miło trawnik. Mam nadzieję że dzięki deszczowi i ciepłej pogodzie ten nawóz da dobry skutek. Co prawda trochę zmokłam bo latałam po ogrodzie z tarką jarzynową i trochę dłużej mi to zajęło Nawóz od ubiegłego roku zbrylił się u mnie w garażu pod wpływem wilgoci i zamiast granulek miałam bryły wielkości kalafiora ale co tam "pomysłowy Dobromir" - tarka do jarzyn i do przodu....

Ja zawsze przesypuję nawozy w wiaderka po farbie do malowania i szczelnie zamykam. Pomysł z tarką dobry
frezja 09:24, 07 cze 2017

Margarete napisał(a)

Szkoda, ze nie uwieczniłaś na foto biegu z tarką ))