Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie kolorowo... 20:01, 24 maj 2017

Do góry
A nad tym pracujemy -
ile to ja się tych kamieni na przewalałam , ale jak -dzięki Wam.
zastanawiam się nad trzecia brzozą -mój M już kiwa głową na sama myślą,ale.......zobaczymy ?
zamiast ławki może konstrukcja z bali pod hamak.
Jak tam sądzicie?

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:00, 24 maj 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Suchy strumień świetny ale zachwyciły mnie granatowe wstazeczki na białych donicach.
Widzisz Bożenko takie nic, a zmienia.
Wstawię zaraz zdjęcia moich chorych rh i poproszę o konsultacje w sprawie ich ratowania.

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:00, 24 maj 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Ania ale ten powojnik robi wrażenie. Kolorów w ogrodzie nie brakuje ale ten robi wrażenie.

Dzięki Anusia
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:58, 24 maj 2017

Do góry
weronika77 napisał(a)

Witaj znów Aniu. Ucieszyłaś mnie swoim wpisem. Piękne zdjęcia pokazujesz, obiela podoba mi się od dawna (widziałam ją w ogrodzie Richiego), powojnik niebieski piękny i te białe kwiaty pierwszy raz widzę. Buziaki i pozdrowienia od serca zostawiam.

Weroniko to Sangwinaria kanadyjska inaczej krwiowiec typowo wiosenna a kiedy cala edycja programu u Ciebie? pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:57, 24 maj 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Widzę że lubisz niebieski w ogrodzie, to tak jak ja , ale to połączenie szczególnie mi się spodobało. Muszę takie zrobić u siebie.
pozdrawiam
Cieszę się, ze właścicielka tak pięknego ogrodu dostrzega u mnie coś co chce skopiować do siebie. Uważam to za duży komplement.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 19:57, 24 maj 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Iwonka już odpowiedziała, niemowlaki opuchlakowe.

Kuklik Cosmopolitan to był bardzo dobry zakup. Dardzo dobry Z maleńkiej sadzonki od razu zrobiłam sedem. I to też jest bardzo dobre posunięcie

Cudny Ci on i nawet wczoraj go zapisalam w inspiracji Gosia a on nada sie do doniczki
A po za tym zdam Ci raport, nie wyslalam jeszcze zamowienie dopiero z pracy wtszlam, orliki u mnie kwitna, klosownice moglam Ci ofiarowac bedziesz w niedziele u Sylwi? Mi baaardzo nie pasuje
A i ja tez mam chciejstwa: na biake orliki, kuklika i jarzmianke od Kokosi mam nadzieje ze tak za dwa lata to miala rabaty pod nie przygotowane wiec u ciebie zdaza sie przyjac i rozmnozyc
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:54, 24 maj 2017

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Pięknie Ci wyszły obsadzenia donicowe. Ten niebieski dzban/wazon cudny. Co w nim rośnie?
Dzban i niebieskie donice kupione za niewielkie pieniądze na starociach. W dzbanku rośnie trawka jednoroczna, ale nazwy jej nie znam.

Kiedyś będzie kolorowo... 19:50, 24 maj 2017

Do góry
I tak jak ogród przechodzi swoje zmiany ,ale im więcej patrzę na niego z kawusia w ręku to jeszcze do końca nie jest to(powinnam przestać pić kawę)
Najbardziej podoba mi się teraz miejsce pod tulipanowcem.jak tylko zmienię materiał to postawię leżaczek -posadzę według rady Pani Danusi-turzyce-(doczytałam o odmianach w artykule jakie są i jak dbać,które są polecane i sprawdzone),a reszta to zaczyna się jeszcze kształtować,ale jest nadzieja z Waszą pomocą.Dobre rady
to tak jak na obecną chwilkę z góry z rana

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:49, 24 maj 2017

Do góry
jeszcze trochę funkji...

Kosolkowa Pasja 19:46, 24 maj 2017

Do góry
Kosolkowa Pasja 19:44, 24 maj 2017

Do góry
Do raju daleko - u Ewy 19:44, 24 maj 2017

Do góry
Ślicznie wyglądają hortensje Diamantino - takie gęściutkie po wiosennym przycięciu

Kwitnie pierwsza azalia wielkokwiatowa

i przygotowuje się kolejny rododendron

Kosolkowa Pasja 19:43, 24 maj 2017

Do góry
W cieniu - zacieniona 19:42, 24 maj 2017

Do góry
Aniu,Haniu,Kasiu....takiej ilości wody nie pamiętam na Z.
...tylko usiąść i płakać...tyle pracy włożonej i szkoda młodych sadzonek...

W tym roku tylko plewienie...nic już nowego nie będzie.Szkoda pracy i pieniążków.

Wyrywkowe fotki.
Kosolkowa Pasja 19:41, 24 maj 2017

Do góry
Od kiedy mam ogród, śledzę pogodę na bieżąco. I dopiero od kiedy mam ogród, rozumiem jak to jest cieszyć się z deszczu po suszy.. Dziś rano obudziło mnie stukanie kropli w okno i od razu miałam dobry humor na dzień dobry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:41, 24 maj 2017

Do góry
Dominika, cieszę się, że naturalistyczne nasadzenia mają swoich zwolenników.

Mira, jak dobrze, że żyjesz. Poniewczasie zorientowałam się, że okropna ze mnie gapa. Przecież wiedziałam, że będziesz z Gabrysią. Mogłam przygotować więcej sadzonek. Może jeszcze będziesz na turnieju szachowym w Wojsławicach i uda się ponownie spotkać. Może nawet bardziej na południe od Wojsławic.

Jana, sprawdza się jeszcze roztwór wody, sody, octu i płynu do naczyń lub mydła potasowego.

Wiatr dzisiaj obrywa głowę od ciała, w samej głowie odczucie jakby ktoś wiercił wiertarką udarową, słowem z prac ogrodowych nici. Pomieszałam tylko w wiadrach z dobrocią wszelaką, aby napowietrzyć bakterie tlenowe.
Udało się wreszcie ukryć studnię chłonną. Przetaczniki i irysy tak podrosły, że zakamuflowały betonowego potwora.

Niekwitnące rododendrony maja spore przyrosty. Przemarznięte pąki oberwałam.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:40, 24 maj 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
No, pięknie to wszystko wygląda chociaż w deszczu.
Basiu cały czas pada równiutko, jest ciepło a na jutro też u nas przewidywane opady, trochę mniej mi to odpowiada

Ogród z rzeźbą 19:37, 24 maj 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Kamilka, ubiegłoroczne zbliżenia kwiatków kuklika Mai Tai:

Mój ulubiony drink to właśnie Mai Tai kwiatuszki też ciekawe.
Do raju daleko - u Ewy 19:36, 24 maj 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Życzę zatem owocnych zakupów i przyjemnego komponowania kompozycji podczas obsadzania donic.

Chciałabym, żeby moje kompozyjce choć trochę dorównały Twoim

Moi żołnierze tak dziś wyglądają

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 19:23, 24 maj 2017

Do góry
Klon Shirasawy Aureum
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies