Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:50, 05 cze 2017

Do góry
Roxy fajna miniaturka

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:49, 05 cze 2017

Do góry
i zwycięzcy na szczyt docierają
wieje tam, jak na Kasprowym Wierchu
ogromny urok i nagroda
**
wolno mi idzie relacja, bo fotki wolno się wgrywają, a jeszcze chcę u Katkak i Abiko

spojrzenie w dół
ogromna powierzchnia
wpadłam do siebie i mówię, ale mam mały ogród
Ogród w Cichym Dworku 13:49, 05 cze 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ooo, jaka różnica poziomów!, ale za to piękne widoki. U mnie podobnie, tylko ostra skarpa jest za domem w dół do doliny rzecznej, a potem kawałek płaskiego, na którym mamy warzywnik. Jak sobie radzicie z koszeniem skarpy? U mnie mój M nie chce za bardzo kosić...

To u mnie Agnieszko podobnie tylko że ja przed domem mam skarpę do rzeczki a za domem większą górkę a nad nią jest półka gdzie może kiedyś powstaną domki letniskowe na które mamy już pozwolenie.
A z koszeniem tych górek i skarp męczy się mój M niestety nie ma wyjścia a ja z synem kosimy te kawałki płaskie
Górka za domem zdj starsze

Przód domu

Z boku druga działka połączona z działką z domem .Jest ona za altanką a szerokośc od huśtawki do altanki(zdj wcześniejsze pokazuje altankę)

Skarpa do rzeczki

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:48, 05 cze 2017

Do góry
Kwitnie Louise Odier, ma mnóstwo pączków

to zdjęcie tegoroczne

a to z 2015 krzew mniejszy i niższy

Podmiejski ogródek 13:45, 05 cze 2017

Do góry
A skoro jesteśmy przy murkach, to żeby Was oczy nie bolały, pokażę swoje przedpłocie

Mało miejsca i w dodatku całkiem osłonięte od południa i wschodu, więc wsadziłam limkę, która miała tu robić za główną (i jedyną) atrakcję.

Potem doszedł fiołek jako zadarniacz, parę kłączy kosaćca, bo szkoda mi było wyrzucić, a wprawne oko dostrzeże jeszcze z tyłu stożek buksowy, który tutaj kibluje, zanim go nie przeniosę na właściwą rabatę.

No i się okazało, że słońca to tu wcale nie brakuje, bo od trzeciej godziny nieustająco tu świeci, a i w południe ten daszek wcale dużo nie zacienia
Więc wszystko się ładnie rozrasta
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:44, 05 cze 2017

Do góry
i łąka
coś tam Sylwia narzeka, ale ja jestem zachwycona
super pomysł, dopiero zaczyna czarować

a z czasem od Basilikum powinni kupić te owce kameruńskie
tak i o tym gadaliśmy
Choroby i szkodniki grabów, grab - Carpinus 13:42, 05 cze 2017

Do góry
Witam,
Dziś zauważyłam ze z moim zywopłotem dzieję się coś niedobrego. Jeszcze kilka dni temu wszystko było ok, a teraz usychające listki i nowe przyrosty też.
Ostatnio było u nas sucho, choć bez upałów.
Podmiejski ogródek 13:40, 05 cze 2017

Do góry
Może dlatego w doniczce zrobiła się rozlazła, bo doniczki skrupulatnie codziennie podlewałam:
Chcę ją posadzić w samym rogu przy ścieżce, tam gdzie najbardziej sucho będzie.

A jak nie, to ją dam koło podjazdu, gdzie jest EKSTREMALNIE* sucho, gorąco i słonecznie i - jak się okazuje - niektóre rośliny po prostu to uwielbiają

Dwa zdjęcia: jedno trochę bardziej wyględne (bo mniej widać murek), a drugie bardziej realistyczne

Jak widać: busz. Jukka, przegorzan, czosnek główkowaty, czyściec, szałwia, chaber górski. Perowskia się nie załapała w kadr
Chaber sam przylazł i rozrasta się jak głupi - szkoda mi go wyrzucać
Szałwię kupiłam w sklepie nieopisaną, ale chcę jej więcej - jest cudownie gęsta, niska i różowiutka - właśnie takiej potrzebuję na rabatkę południową Ktoś pomoże zidentyfikowac?

Na przesadzanie jestem mentalnie gotowa - jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie, zanim nabiorę wprawy w komponowaniu bylin

*naprawdę ekstremalnie - to jest rabata najrzadziej podlewana, a ma 50 cm szerokości i w całości między podjazdem a murem. Wszystko mi tu najlepiej kwitnie
Tajemniczy Ogród 13:38, 05 cze 2017

Do góry

A było tak...
Tajemniczy Ogród 13:37, 05 cze 2017

Do góry

Witajcie, wiem, wiem, Toszka będzie krzyczeć: Gdzie ten plan???
Ale ja niecierpliwa baba jestem i jak mojemu M. udało się wyrwać karpy, to szybciutko rozpisałam rabatę i ...tadam jest: pociągnęłam jeszcze kilka metrów choiny kanadyjskie, na końcu zasadziłam kilka świerków Omorica, a przed nimi rząd Limelightów. Brakuje jeszcze miskantów na przedłużeniu hortensji i trzech dereni Ivory Halo i kilku bordowych żurawek i będzie pięknie. Jestem zadowolona!!! A już przebieram nogami, kiedy będą kwitły limki)) Ale może jeszcze niech nie kwitną, niech trwa wiosna!!
No i jak Wam się Kobiety, podoba??? Życzliwą krytykę również zniosę...)
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:36, 05 cze 2017

Do góry
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:35, 05 cze 2017

Do góry

i moja Panienka z okienka

Jeszcze raz wieeeeelkie buziaki Kochana, wytuliłabym Cię jak wczoraj . Jesteście ludźmi, z którymi można konie kraść - takie rzeczy się czuje . Oby do szybkiego zobaczenia .
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:35, 05 cze 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Reniu, a Ty rosliny sprzedajesz? Bo ja nie wiedziałam

Dopiero próbuje sprzedawać znaczy się uruchamiam sklep internetowy pod nazwa reniflora.pl, na razie wprowadzam towar, ma to być centrum różane, zobaczymy co czas pokarze, czekam na uwagi i konstruktywna krytykę

a to winchester catedral

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:31, 05 cze 2017

Do góry
Irciu, tak się cieszę, że mogliśmy Was poznać, że nie masz pojęcia . Wiedziałam, że taka jesteś - cudowna, zwariowana, spontaniczna, ciepła, kochana, z powerem i z jajami - babeczka jakie uwielbiam . Mam nadzieję, że to pierwsze z naszych wielu spotkań i trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Waszej myśli, abyśmy mogli Was u siebie gościć
Zostawiam kilka foteczek na pamiątkę

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:31, 05 cze 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

a no wlasnie...złoscien
Renia, pamietaj o nasionkach

będę pamiętać

Heidi Klum piękny ma kwiat

tu w przekwicie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:25, 05 cze 2017

Do góry

i sybiraki
na patelni boskie
moje w cieniu nędza

powojniki cudowne
kilka, niektóre nie obfociłam

nadmorski klimat
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 13:22, 05 cze 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

jakie ma juz ladne zdrowe przyrosty !
moze jeszcze sie znajdzie ktoś chetny na taki okaz

pokarzę ci nowe nabytki

Sterntaler

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:21, 05 cze 2017

Do góry
Iga czuła się jak u siebie i też oprowadzała po ogrodzie

zachwyciła mnie ta chmurka goździków i ich zapach

KAsia żabcia dojechała grzecznie do Dębicy i wpuściłam ją do oczka. W swojej naiwności dałam jej deseczkę, żeby miała jak z niego wyjść, a ona bez najmniejszego wysiłku sama wlazła sobie na brzegu oczka i jakież było jej zdziwienie kiedy zobaczyła.... się w lustrze . Posiedziała tak zdziwiona chyba z 5 minut, po czym poszła w ogród .
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:20, 05 cze 2017

Do góry
iwka napisał(a)

Fiu fiu proszę Pani gapie się ))))
Anna i Ogród 13:20, 05 cze 2017

Do góry
Dziś dokupiłam u nas trzcinnika Overdam bo ubiegłoroczny sprawdziła się w tym miejscu i ładnie rozjaśnia to ponur miejsce. Po całej długości posadzony jest z nim przywrotnik i jeżówki Fatal Attraction, Green Jewel i Vintage Wine.

a jaśminowiec Snowbelle cały w pąkach

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies