Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Anna i Ogród 14:54, 31 sty 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Pokazałam eMowi i projekt się podoba. Aż mu się gęba roześmiała. Oczywiście zrobi sam - on lubi takie robótki.
Koszt to te belki - ale do ogarnięcia.
to fajowo, jestem ciekawa efektu końcowego będzie git
Anna i Ogród 14:53, 31 sty 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Sylwia świetnie to wymyśliłaś realizacja kosztowna ale efekt świetny Chyba, że Ani eM zrobi to sam

Pokazałam eMowi i projekt się podoba. Aż mu się gęba roześmiała. Oczywiście zrobi sam - on lubi takie robótki.
Koszt to te belki - ale do ogarnięcia.
Anna i Ogród 14:50, 31 sty 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Pomyślałam o "zamknięciu" całości od garażu do śmietnika pergolą z donicami.
Donice murowane otynkowane na biało jak reszta.
Donica przy garażu licowałaby się z rabatą przy domu i tworzyła dodatkowe piętro, które jak dla mnie dodaje przestrzeni i urozmaicenia.
Donica przy śmietniku zasłaniałaby niezbyt atrakcyjne miejsce.
Miałabyś sporo miejsca na nowe chciejstwa.
Słupy myślałam żeby zrobić też murowane stabilne, a belka na górze mogłaby być już z drewna pomalowanego na biało.
Rozpiętość na oko wygląda mi na 4,5m - więc jedna belka by wystarczyła.
Kratka w środku - na pnącze - musiałaby być już lekka...rozciągnięte linki lub coś w tym rodzaju.
Całość byłaby dobrą osłoną od wiatru i zasłoniłaby sąsiada, który mi tutaj zawadza przy Twojej poukładanej, ładnej przestrzeni podwórka.

Jesteś niesamowita Sylwia. Projekt strasznie w moim guście. Muszę pogadać z eMem. Nie jestem pewna czy wyszłyby obie kratki czy czasem nie jedna. Odległość od ściany garażu do śmietnika to 4,65. Tam jest postawiony murek o długości 2,65

Więc zostaje przejście 2m i druga kratka nie zmieści się, ale mogę nawet tą jedną połączyć belką ze śmietnikiem.

To miejsce które teraz nie jest "eleganckie" to mały ogródek owocowy. Rosną tam wzdłuż ogrodzenia: agrest, maliny, borówki, czerwona porzeczka, brzoskwinia, jeżyna i poziomki a oddzielone to miejsce jest od całego ogrodu maleńką winnicą (4 winorośle).Rabata przy ścianie garażu to ozdobny dodatek do tego miejsca. Nie mam fotek jak to miejsce wygląda latem. Mamy w planie do siatki przyczepić pergole lub maty wiklinowe aby zasłonić sąsiada.

Twój projekt oddzieliłby tą części od części frontowej i zrobił takim fajnym zakątkiem konsumpcji dzieci

Pogubiłam się po drodze... 13:40, 31 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

O jacie.trzymam zatem kciuki za przekonywanie
Widzisz u mnie rabaty w bolach rysowane ale za to caly projekt dla M na "Tak".i Tobie tego zycze
Dobrze swojego wychowałas dziękuję Asiu
Pogubiłam się po drodze... 12:36, 31 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Zaczęłam negocjacje,i tak: pergola na nie,ścianka wodna na nie,przesadzanie brzóz na nie,rabaty wzdłuż drogi z przodu na nie czyli jak by tak prościej wszystko na nie

O jacie.trzymam zatem kciuki za przekonywanie
Widzisz u mnie rabaty w bolach rysowane ale za to caly projekt dla M na "Tak".i Tobie tego zycze
Pomysł na ogród 10:37, 31 sty 2016

Do góry
Hej mam pytanie na twoim blogu znalazłam wizualizacje projekt domu z zagospodarowanie terenu fantastyczna koncepcja i super to wygląda mam pytanie a zarazem prośbę w jakim programie to rysowałeś? Z góry dziękuję i pozdrawiam
Ogród w szczerym polu 09:37, 31 sty 2016

Do góry
U mnie tylko w pasie naszych działek w głąb pola są działki budowlane Przed i za nami być nie powinno, bo tu obok drogi głównej rozciąga się Park Krajobrazowy Natura 2000 Rolnik z pola przed nami chciał też podzielić działki ale zgody nie dostał, z czego osobiście baaaaardzo się cieszę Gdybym chciała otoczyć się sąsiadami to nie uciekała bym z bloków w mieście lub kupiła bym działkę w zaludnionej podpoznańskiej "sypialni" Śmieję się nawet, że w razie gdyby mi się tu taka sypialnia wkoło rozrosła, to sprzedam wszystko i znajdę kolejne zacisze

Zdjęcia wrzuciłam sprzed 2 lat (przy ognisku odbyła się wiecha ) i teraz wygląda to zupełnie inaczej tzn tuje w zeszłym roku ukradli a na działce panuje hmmm.. rozgardiasz, ładnie mówiąc W niedalekim czasie postaram się zrobić jakieś zdjęcia choć przyznam szczerze, że troszkę wstyd przy takich Waszych pięknych ogrodach ;P
U nas niestety doprowadzenie do cieszącego oko miejsca zajmie sporo czasu z racji braku funduszy, więc wszystkie prace będą odbywały się w odstępach rocznych jak uda się uzbierać jakieś pieniążki
W tym roku w planie jest:
1.postawienie ogrodzenia frontowego (praca dla TŻ) -wymyśliłam sobie pewnien "projekt", jak powstanie, nie omieszkam się pochwalić
2. praca dla mnie-w miejscu tego trójkąta w rogu działki będę stawiać niewysoki murek z cegieł rozbiórkowych. Wizję mam taką, że zmniejszę i zmienię kształt na bardziej trapezowaty, a jak już murek wyschnie to zostało mi jeszcze pół wielkiej górki do wwiezienia w to miejsce tak by podnieść to wszystko na stopień lub dwa. Tam docelowo będzie altana ze stołem i grilem. Ognisko trochę zmniejszymy i przesuniemy poza obręb tego miejsca, bliżej środka działki.
3. jak tylko będzie można już sadzić to chciałabym posadzić drzewa żeby sobie rosły, zawsze to dodatkowy rok w ziemi... Rabatki kwiatkami i wszelakie wykończenia zostawiam na kolejne lata, ale żeby to miało ręce i nogi to musi być zrobione dookoła ogrodzenie więc trochę to potrwa, niestety
Anna i Ogród 20:17, 30 sty 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Projekt super i wszystko jestem w stanie sobie wyobrazić. Jeśli jednak zmieniłabym tę rabatę to musiałbym zmienić cały ogród bo ten "ład" odbiega od "nieporządku" w całym ogrodzie. Szkoda że wcześniej nie trafiłam do ogrodowiska.
Widać Aniu że ciągnie Cię trochę w ogród nowoczesny i poukładany.
U mnie już za późno na takie zmiany.

ale troche symertii mozesz zachowac...
Anna i Ogród 18:59, 30 sty 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Ania ja w malowaniu jestem strasznie kiepska ale zrobiłabym tak:

3 trzmieliny czy marikeny na pniu (cenowo lepsze od cisa), pod nimi te tawuły jako skarpety, obwódka z bukszpanu a w srodku berberys jako wypełnienie. to czarne to jakas trawka zeby dodac zwiwności, może byc ta co jest

Projekt super i wszystko jestem w stanie sobie wyobrazić. Jeśli jednak zmieniłabym tę rabatę to musiałbym zmienić cały ogród bo ten "ład" odbiega od "nieporządku" w całym ogrodzie. Szkoda że wcześniej nie trafiłam do ogrodowiska.
Widać Aniu że ciągnie Cię trochę w ogród nowoczesny i poukładany.
U mnie już za późno na takie zmiany.
Ogród tworzony z pasją 16:04, 30 sty 2016

Do góry
Właśnie w tym jest problem, że tamta rabata jest w kształcie koła i nie można w nią włączyć tego drzewa.

Naszkicować projekt spróbuję, choć może być ciężko
Ogród pewnej ogrodniczki 16:00, 30 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Carex ICE DANCE szybko podejmujesz decyzje
to zimozielona turzuca, wieloletnia. rozrasta się przez rozłogi, wieć z czasem możeszją rozmnażać. ona rośnie dość spora więc rozstawa 60 cm będzie ok.
u mnie na skarpie

Asiu, to prawda że decyzję podejmuję szybko jeśli mi się coś spodaoba to już nie kombiunuję. Projekt domu wybrałam po godzinie, działkę kupiłam po jednej wizycie na niej. Tylko męża długo wybierałam

A skoro jest zimozielona to jeszcze lepiej bo będzie super na przedogródku!!!
Kamienny ogród patykiem malowany 00:14, 30 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Sylwia, przyszłam ci jeszcze raz podziękować. Nie masz pojęcia, jak się cieszę z twoich rysunków. Gdyby nie ty, wcale bym nie pomyślała o kalinie japońskiej na pniu
Bardzo ci jestem wdzięczna za projekt
No i było kilka osób, które w tym pozytywnym sensie pozazdrościło mi twoich rysunków i projektu

Nie musisz mi dziękować...lubię sobie tak "poprojektować", a jeśli się to komuś podoba...to bardzo mi miło i cieszę się ogromnie.
Ale jeśli chcesz coś pozmieniać, to nie krępuj się...już mówiłam, że na roślinach nie znam się tak jak Ty czy inni forumowicze.
Ogród tworzony z pasją 18:57, 29 sty 2016

Do góry
kachat napisał(a)

Ja na moim projekcie nie zostawiłam żadnego pustego paska Tylko na drugim obrazku już mi się nie chciało krzewów rysować, same linie zostawiłam - wszystko, wizualizacja, jest na pierwszej fotce

Ale super wyszedł Ci ten projekt.
Kamienny ogród patykiem malowany 17:44, 29 sty 2016

Do góry
Sylwia, przyszłam ci jeszcze raz podziękować. Nie masz pojęcia, jak się cieszę z twoich rysunków. Gdyby nie ty, wcale bym nie pomyślała o kalinie japońskiej na pniu
Bardzo ci jestem wdzięczna za projekt
No i było kilka osób, które w tym pozytywnym sensie pozazdrościło mi twoich rysunków i projektu
Pogubiłam się po drodze... 11:54, 29 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

I to jest zadanie dla nas: jak ma kręcić szyja, aby głowa patrzyła w w odpowiednim kierunku

Amelia, fajny projekt zrobiłaś. I fajne są Magnolii poprawki. Masz teraz nad czym myśleć.

A jak planujesz zagospodarować projekt ścianki? Masz jakæś ulubioną inspirację?

myślę że powinna być biała, wysoka ale nie wiem na ile z taka niecka na wodę max 60 cm szerokości i długości takiej jak ścianka, ale dokładnie jeszcze nad nią nie myślałam. zastanawiam się gdzie podłączyć pompę i jak pociągnąć oświetlenie, bo myślę że powinno być żeby ja ładnie podkreślić
Pogubiłam się po drodze... 11:21, 29 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

I to jest zadanie dla nas: jak ma kręcić szyja, aby głowa patrzyła w w odpowiednim kierunku

Amelia, fajny projekt zrobiłaś. I fajne są Magnolii poprawki. Masz teraz nad czym myśleć.

Też jestem ciekawa tej ścianki
Pogubiłam się po drodze... 10:23, 29 sty 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
no bo chłopy lubią myśleć że SAMI o czymś decydują

Typografia ogrodu 09:30, 29 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
mój jeszcze nic nie oglądał, aż się boje zaczepić

Moj M juz sobie projekt do telefonu wrzucil ciesze sie strasznie
Ogród Mirelli 06:01, 29 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirelko, zapraszam cię do mnie. Sylwia zrobiła fajny projekt mojej trójkątnej rabatki:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=1187

Iwonka byłam, widziałam, wywaliłam opinie
Typografia ogrodu 22:31, 28 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Asiu, ja dziś nie wyrabiam u ciebie . Na 1027 stronie zaczął się dziś dzień u Ciebie. Sporo się wydarzyło, a ja nie nadążam nawet czytać, a co dopiero analizować i kodować. Wątek pędzi szybciej, niż Pendolino

Serio az tyle? Wazne ze projekt zatwierdzony
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies