Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

sylwia_slomc... 16:34, 26 sty 2016

Sylvana napisał(a)
Muszę jutro zajrzeć u siebie...może też już są....a przynajmniej były przed mrozami
Wierzba rośnie błyskawicznie...zanim się obejrzysz już będzie drzewo z patyczka....u mnie tak było.

Wiem bo moje wierzby płaczące w ciągu jednego sezonu z patyków 30-40 cm przerosły mnie jest szansa , że do jesieni znowu podwoją wzrost i będę już na samej górze maiła drzewa , że hej .....z dołu będzie je widać ha ha ha
Dominika11 07:18, 28 sty 2016

Sylwia jesteś, zagladasz ???
co tam słychać ???
AsiaK_Z 07:49, 28 sty 2016

Rumianka napisał(a)
Kiedyś udało mi się sfotografować jak osa kopulowała z muchą...Jak znajdę zdjęcie, to wstawię...Niesamowite...

Hmm, normalnie drwal z tej osy... rąbie co popadnie
Iwk4 17:44, 29 sty 2016

Sylwia, przyszłam ci jeszcze raz podziękować. Nie masz pojęcia, jak się cieszę z twoich rysunków. Gdyby nie ty, wcale bym nie pomyślała o kalinie japońskiej na pniu
Bardzo ci jestem wdzięczna za projekt
No i było kilka osób, które w tym pozytywnym sensie pozazdrościło mi twoich rysunków i projektu
sylwia_slomc... 17:48, 29 sty 2016

Czekam na tą osę bo trudno mi to sobie wyobrazić, a może ją żądliła
Sylvana 23:40, 29 sty 2016

Rumianka napisał(a)
Kiedyś udało mi się sfotografować jak osa kopulowała z muchą...Jak znajdę zdjęcie, to wstawię...Niesamowite...

Wstaw...chętnie obejrzę
Kiedyś widziałam coś takiego w filmie przyrodniczym...ale chodziło o co innego....nie pamiętam jakie to były owady, ale to nie była kopulacja.
Jeden z owadów składał jaja w środku drugiego....jajka miały dobre warunki żeby dojrzeć...a jak się wykluły larwy zjadały nosiciela od środka...fuuuj

Sylvana 23:44, 29 sty 2016

jona napisał(a)

Jaka piękna wiosna . Skoro już ma się ocieplić, to ja życzyłabym sobie, żeby powolutku szło ku wiośnie, bez mrozów i śniegów Takie małe marzenie

Dziś u mnie było już całkiem wiosennie...świeciło słoneczko...pokazały się szafirki, ciemiernik wypuszcza liście i kwiaty, wilczomlecz cały w czerwonych bąbelkach, a rozchodnik pączkuje na całego....WIOSNA...
Karol99 23:51, 29 sty 2016

Sylvana napisał(a)

Wstaw...chętnie obejrzę
Kiedyś widziałam coś takiego w filmie przyrodniczym...ale chodziło o co innego....nie pamiętam jakie to były owady, ale to nie była kopulacja.
Jeden z owadów składał jaja w środku drugiego....jajka miały dobre warunki żeby dojrzeć...a jak się wykluły larwy zjadały nosiciela od środka...fuuuj

Tez o tym słyszałem, okropność
Sylvana 00:04, 30 sty 2016

anabuko1 napisał(a)
WAW!!!
Ale fajna dokumentację ogrodu masz ,
I pokazuje nie tylko zmiany,,,ale ogrom włożonej pracy.podziwiam
Ja nie mam takich wcześniejszych zdjęć, szkoda
Fajniutkie bazie,Jeszcze trochę ,,do wiosny coraz bliżej

Dziękuję
Pstrykałam i pstrykam co popadnie i zdjęć mam tyle, że już nie mam ich gdzie pomieścić...jak budowaliśmy dom, to sfotografowałam każdą nową ścianę i wszystkie etapy budowy...teraz jak czasem oglądam to się śmieję pod nosem jak świrowata byłam...
Chociaż bywało i tak, że dokumentacja się przydawała.
Tak czy inaczej...lubię fotografię...i ciągle się uczę, żeby robić lepsze zdjęcia.

Ogrom pracy dostrzegam tylko na zdjęciach...w realu wydaje mi się, że stoję w miejscu.

Tak było dzisiaj....

Sylvana 00:05, 30 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Wiem bo moje wierzby płaczące w ciągu jednego sezonu z patyków 30-40 cm przerosły mnie jest szansa , że do jesieni znowu podwoją wzrost i będę już na samej górze maiła drzewa , że hej .....z dołu będzie je widać ha ha ha

I tego Ci życzę