Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

MirellaB 18:37, 30 sty 2016

Ania wiosnę piękną zaprosiłaś do domu

A co to następną rabatę planujesz? Przegapiłam coś? Na pergoli ostatnio się zatrzymałam u Ciebie

Czy to jest ten kawałek budynku gdzie pergola?
Makao_J 18:59, 30 sty 2016

anna_t napisał(a)
Ania ja w malowaniu jestem strasznie kiepska ale zrobiłabym tak:

3 trzmieliny czy marikeny na pniu (cenowo lepsze od cisa), pod nimi te tawuły jako skarpety, obwódka z bukszpanu a w srodku berberys jako wypełnienie. to czarne to jakas trawka zeby dodac zwiwności, może byc ta co jest

Projekt super i wszystko jestem w stanie sobie wyobrazić. Jeśli jednak zmieniłabym tę rabatę to musiałbym zmienić cały ogród bo ten "ład" odbiega od "nieporządku" w całym ogrodzie. Szkoda że wcześniej nie trafiłam do ogrodowiska.
Widać Aniu że ciągnie Cię trochę w ogród nowoczesny i poukładany.
U mnie już za późno na takie zmiany.
Makao_J 19:02, 30 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Ania wiosnę piękną zaprosiłaś do domu

A co to następną rabatę planujesz? Przegapiłam coś? Na pergoli ostatnio się zatrzymałam u Ciebie

Czy to jest ten kawałek budynku gdzie pergola?

Nie, to nie nowa rabata. Ona jest właśnie przy pergoli i stanęło na tym że tę pergolę likwiduję a wsadzam tam jakieś tujki a może wysokie miskanty. I zastanawiam się czy ciągnąć dłużej rabatę która tam już jest czy nie.
Makao_J 19:03, 30 sty 2016

Jana napisał(a)
Witaj podobają mi się Twoje ogrodowe poczynania, masz już bardzo ładnie a będzie pięknie

Dzięki Jana. Zapraszam serdecznie. Obecnie wszędzie przyszedł czas na kombinowanie.
anna_t 19:21, 30 sty 2016

ja znowu mam wrażenie że łatwiej jest coś poprzestawiać niż tworzyć od nowa dużo roślin masz, wystarczy ładnie poukładać ja zaczynam od nowa i przeraża mnie to, te ilości, co wybrać,kupić..
anna_t 19:23, 30 sty 2016

i tak naprawdę to wybrałaś bardziej ambitną wersję ogrodu łatwiej komponować z 3-4 gatunków niż z większej ilości, ja z tych leniwych Anek
Makao_J 20:08, 30 sty 2016

anna_t napisał(a)
i tak naprawdę to wybrałaś bardziej ambitną wersję ogrodu łatwiej komponować z 3-4 gatunków niż z większej ilości, ja z tych leniwych Anek

To prawda. Pisałam wcześniej że to koszmar dobierać te rośliny bo nigdy nie wiadomo czy będą ze sobą dobrze grały. Jak jest mniej to łatwiej utrzymać porządek a tu wystarczy że jedną roślinę nie dopasuję i wszystko leci na łeb na szyję.

Zaletą jest to że można pozwolić sobie na więcej chciejstw ale trzeba je potem zgrać i tu robią się schody.

W sumie to nie wybierałam wersji ogrodu sama. Ona po prostu najlepiej pasuje do wyglądu domu i musiałam iść z falą. Teraz pewnie wybrałbym bardziej nowoczesny dom ale 11 lat temu takie były na czasie.
Kasya 20:16, 30 sty 2016

nie pamietam juz ta rabatka to slonce ?
Kasya 20:17, 30 sty 2016

Makao_J napisał(a)

Projekt super i wszystko jestem w stanie sobie wyobrazić. Jeśli jednak zmieniłabym tę rabatę to musiałbym zmienić cały ogród bo ten "ład" odbiega od "nieporządku" w całym ogrodzie. Szkoda że wcześniej nie trafiłam do ogrodowiska.
Widać Aniu że ciągnie Cię trochę w ogród nowoczesny i poukładany.
U mnie już za późno na takie zmiany.

ale troche symertii mozesz zachowac...
anna_t 20:35, 30 sty 2016

Kasia rabata jest od zachodu
Ania to chcesz mieć jak masz i schody w komponowaniu czy coś unowocześniamy? zauważ że Danusia też ma dom w stylu klasycznym trochę dworkowym a ogród moim zdaniem nowoczesny.