Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 11:24, 19 kwi 2017

Do góry
Mam też takie które kwitły mi w zeszłym roku, rozrosły się bardzo, teraz są przesadzone do kompostu ale nie wytworzyły jeszcze pąków kwiatowych.
Myślę że te poszły w liść a nie w kwiat, będę je zasilać nawozem do kwitnących i zobaczymy, choć gdybym je porozdzielała na pojedyncze sadzonki to może by już kwitły?

Ogród w cieniu brzozy 11:13, 19 kwi 2017

Do góry

Ten poniżej od początku kwitnie obficie, kwiaty przekwitając ciemnieją.

Tutaj bez kwiatów wiosennych.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:08, 19 kwi 2017

Do góry
Bo były cięte i nie wiemy kiedy?
Bardzo bym chciała aby zakwitły, niemniej aby się zagęszczały i były kuleczki, to cięcie z reguły po kwitnieniu, najwyżej owocków czerwonych nie będzie.

a to mój krzak pęcherznicy, tnę tylko co do przodu idzie

dla Bogdzi znalazłam foto tego nieszczęsnego rodka
06/2016

Ogród w cieniu brzozy 11:04, 19 kwi 2017

Do góry
Witajcie, nie mogę napisać wiosennie, niech więc będzie kwietniowo.
Reniu, różności mnie odciągnęły od forum, w ogrodzie sprzątanie prawie ukończone ale np. róże nie wszystkie przycięte. Zmarzła laurowiśnia, również czeka na ciachnięcie. Cieszę się, że roślinki dobrze się mają, z agastache może być różnie, zwłaszcza na mokrym stanowisku. Z bodziszkami pamiętam, że zatrzymałaś tylko E.

Renato, bylinówka przy tej pogodzie czeka, orliki, które głównie zieleniły się na niej o tej porze zostały w większości zjedzone, mało ich, za to znalazłam czosnki ozdobne w trawniku.

Ula, moje wysiane stipy w tym roku wyjątkowo nieudane, ale do donic coś wybiorę. Z bylinówką napisz czy chodzi o fotki przed czy po sprzątaniu, nie będę straszyć niepotrzebnie.

Vito, różnie z nim bywa ale ja nie lubię na niego narzekać, a fotki sama bardzo lubię, za dużo ich z tej wiosny jeszcze nie mam.

Kalina wonna, tak kwitła w marcu, teraz już zielona.

Udało mi się złapać parkę fruczaków.

I zakwitły u mnie prawie wszystkie ciemierniki, cieszą mnie bardzo.
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 11:02, 19 kwi 2017

Do góry
zawitka napisał(a)

chodzi właśnie o tego długiego listka ma korzonki ,czy tak go wsadzić do doniczki , czy można uciąć i z korzeniami do doniczki a listek wyzej podzielić ?????

W/g mnie możesz uciąć ten listek ale zostaw ok 5cm, resztę możesz spróbować znów pociąć na odcinki i ukorzeniać. Jak już ma korzonki to można wsadzać do ziemi. przykryj może folią na kilka dni dopóki się nie zakorzeni, zawsze w ten sposób ograniczysz parowanie, tylko wietrz codziennie przez kilkanaście min. Ja takie świeżo wsadzone nakrywam plastikowym kubeczkiem jednorazowym i robię w nim dziurki żeby się wietrzyło.

Napiszę Wam też co ostatnio zrobiłam, miałam skrętniki NN kupione w zeszłym roku, bardzo rozrośnięte były w doniczce, na wiosnę rozdzieliłam je na kilka sadzonek, po kilku dniach wszystkie sadzonki zaczęły puszczać pąki kwiatowe.
Wsadzam skrętniki do kompostu i wcale nie podlewam skromnie, tylko dużo uważając tylko żeby na podstawce nie stała woda. Woda stojąca na podstawce jest dla nich zabójcza i ciężka ziemia. Pozawalam im napić się mocno i dopiero jak już nie ciągną wody to ją zlewam.

Oto one, kolor naturalny bardziej bordowy

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:00, 19 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)

pęcherznice na pniu, nowe nabytki już w liściach, czy zakwitną??

Dlaczego mają nie zakwitnąć ?
Ogródkowe rewolucje 10:51, 19 kwi 2017

Do góry
kamcia napisał(a)
U mnie wietrznie, buro i ponuro, ale szafirki kwitną w najlepsze

Śliczna szafirkowa rzeczka
Grujeczniki na Twoim terenie to nie mam pojęcia gdzie można kupić
Ogródek Ewy 10:43, 19 kwi 2017

Do góry
Gdyby nie straty, i to że to koniec kwietnia, to widok całkiem przyjemny.

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:39, 19 kwi 2017

Do góry
klon Garnet
kwitł czy nie, nie wiem

pęcherznice na pniu, nowe nabytki już w liściach, czy zakwitną??

Ogród bacowej 10:36, 19 kwi 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Zima , zima i po zimie. Dzisiejszy dzień diametralnie inny od wczorajszego. Na odreagowanie wczorajszego śniegu , posadziłam dzisiaj 7 doorenbosów . Skosiłam trawniki. Zamówiłam trochę bylin , trochę traw , i mam całą tę zimę w ....głębokim poważaniu, czego i wam życzę .
pozdrawiam wszystkich zaglądających

Ja mam zwykłe brzozy Ewo co pod sosnami masz posadzone?Czy byliny ci tam wytrzymują?Mam żywopłot sosnowo brzozowy i nie wiem co przed posadzić aby dało radę

ps.u mnie foto twojej Kocimiętki
Ogródek Ewy 10:34, 19 kwi 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewcia to ja już cicho siedzęMam nadzieję że to tylko tak wygląda teraz źle ale wstanie jak śnieg zejdzie.

Cyprysiki się nie podniosą, nawet na to nie liczę Pomyśleć że jeszcze nie tak dawno martwiłam się brązowymi plamkami na magnolii, albo że mojej kalinie omarzło kilka gałązek.
Z trzy metrowej kaliny została taka kupeczka.

Jak to wszystko ogarnąć? 10:29, 19 kwi 2017

Do góry
Gruszeczko, to fakt tawuły japońskie są niesamowite. Wiosną dodają ciekawych barw na tle zieleni :

Malutki pod lasem 10:25, 19 kwi 2017

Do góry
Aniu posyłam ile sie da , dodatkowo gorące uściski dla Ciebie i chuchy na roślinki...
Pamiętam jak kiedyś taki śnieg połamał gałęzie drzew, które zwaliły się na linie energetyczne i przez kilka dniprądu nie było.... wodę na herbatę gotowałam na świeczkach - tea ligta'ch...
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:25, 19 kwi 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ciekawe czy Ci się uda tego rodka uratować...rady Bogdzi mi takiego jednego zdechlaka uratowały, tyle, że nie był pogryziony przez opuchlaki...

Na razie u nas jedna atrakcja : śnieg...mrozy jeszcze nie dotarły...

Byłam i czytałam.
Ale tylko ten jeden od początku taki, czyli 4 lata, myślę że on trefny jakiś, może go wykopię jednak, dam w inne miejsce, bo straszy a tu nowy posadzę.
Wszystkie inne ok, postępuję identycznie. Na opuchlaki prysłąm rano, a czy pomoże???
w tle widać Black Tulip
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:20, 19 kwi 2017

Do góry
fiołki z braku słońca tylko w pąku

wszędzie poczochrane trzmieliny na pniu
nie wiem kiedy uda się je ściąć
wracałam późno i lało i nic nie zrobiłam

najmniej problemów mam z laurowiśniami, doszłam do takiego wniosku
azalie japońskie w tym roku część ok, część sucha, będzie cięcie
Ogródek Ewy 10:19, 19 kwi 2017

Do góry
Dziewczyny koszmaru ciąg dalszy. Śnieg troszeczkę mniej, ale nadal sypie.

Szkód jakich swoim ciężarem narobił zliczyć nie jestem w stanie, bo nie dam rady przedostać się w każdy zakątek mojego ogródka.
Chce mi się wyć, dosłownie.
Wczoraj wieczorem

Dziś rano

Lavsonowe domino

Ogród Mirelli 10:19, 19 kwi 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Angelika, Ania to tulipany odmiany Triumph

Triumph to grupa tulipanów a nie odmiana Lubię je bo są takie dostojne i nie udziwnione.

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:17, 19 kwi 2017

Do góry
ogrodomaniaczka napisał(a)
U mnie rano prawdziwa zima , śniegu chyba z 5 cm.

Widziałam...śniegu o tej porze roku..nie cierpię
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:16, 19 kwi 2017

Do góry
Magnolia była cała w pąkach nie było dane jej zakwitnąć.

Ogrodowy song 10:16, 19 kwi 2017

Do góry
Co przetrwa próbę sił ;( śnieg zmrożony bardzo i z trudem dał się strząsać ;( (raczej zrzucać).

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies