Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:03, 10 maj 2017

Do góry
Richie napisał(a)
Mira Twoje tulipki kupione na kg dopiero się rozkręcają a moje już kończą
Jak się zabezpieczyłaś przed nocnymi mrozami bo pierzyna może nie wystarczyć, czy coś przykrywałaś w ogrodzie ?

Ryśku ja dziś 2 godziny latałam - wszystko co miałam w donicach poszło do garazu, okryłam piwonie i dalie reszta musi przetrwać

gazetami okręcałam co małe

te tulipany co pokazywałam to już nie na kilogramy te kilogramowe nadal jeszcze kwitną i bardzo mnie to dziwi trochę im pogoda pomogła

zaczynają kwitnąć iryski chyba jest jakiś od Ciebie

Ogródek Iwony II 00:01, 10 maj 2017

Do góry
Tulipanki cieszą. Czytałam, że niektórym się znudziły. Mi jeszcze nie

Te zmieniły kolor. Były całe żółte, nabierają koloru pomarańczowego

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:57, 09 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Bratki cudne. Moje w tym kolorze wszystkie patrzą w dół.

a gdzie mają patrzeć jak leje za chwilę się uśmieją

Anulajda w raju 23:57, 09 maj 2017

Do góry
Margarita i Mount Tacoma
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:56, 09 maj 2017

Do góry
elf napisał(a)
Gosiu bardzo dojrzały ten twój ogród - robi wrażenie

Dziękuję Kasiu Tulipany Ci zostawiam bo to przecież ich czas

Przerwa na kawę... 23:56, 09 maj 2017

Do góry
Proszę bardzo

To te rozwinięte melanże i po prawej wyżej bardziej w pąku

Nie wiem jak te Double, ale te Creme pachną naprawdę mocno... I ładnie, nie jak tulipany

Wprawne oko dojrzy truskawki
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:54, 09 maj 2017

Do góry
Jana napisał(a)
też pospacerowałam, masz pięknie zakupy super

Dzięki, Jana ja pięknie kadruję a na zakupy dopiero jadę tak się cieszę że aż boję się cieszyć żeby coś się nie wydarzyło

tak bardzo chcę już zobaczyć inne rośliny inne ogrody - jadę na lilaki do Wojsławic

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:50, 09 maj 2017

Do góry
elka_ napisał(a)

Piękny spektakl ogrodowy, fajnie się spacerowało

I takie wpisy sprawiają że choć miałam plan trochę zniknąć - to znów jestem
kiedy ja Was odwidzę - głupio mi tak pisać i nie zaglądać - przepraszam

a teraz kiedy zrobi się cieplej siedzę w ogrodzie do nocy - muszę się ponapawać zapachem i aurą - to takie ulotne

radość jak zakwitnie wysiane - tu miesięcznica

Liliowo i kolorowo:) 23:50, 09 maj 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Czas deszczowy wręcz ulewny spędziłam z moją wnuczką, która dała mi tyle radości, że zapomniałam o stratach po śniegach i mrozach i nawet kupiłam sobie mojego wymarzonego buka purpurea no i znowu stres związany z zapowiadającymi mrozami echhh coś się wszystko w tej pogodzie poprzestawiało. Już jeden rodek mi poprzemarzał i oby teraz mojego kolenego już kwitnącego to samo nie spotkało

Pokaż rodkowwą jak dorosła masz ciągle fajne kadry.
Ogródek Iwony II 23:50, 09 maj 2017

Do góry
Dziś rano najpierw świeciło słoneczko. Cudownie było budzić się ze słońcem za oknem. Na parapecie kwitnie coraz więcej skrętników. Cieszą oczy rankiem.
A potem zadzwonił M, że pod Gdańskiem pada śnieg
Nie minęły dwie godziny, i u mnie było biało. Wszyscy w szoku byli. Potem nasz woźny zostawił wpis na fb, że pierwszy raz w śniegu kosił trawnik Widziałam to...
Zanim wróciłam do domu, słoneczko wróciło, śnieg zginął z rabat.
Wieczorem było plus jeden...
Podobno to ostatnia mroźna noc.
Przykryłam lilie i hortensje ogrodowe wiaderkami.

A słoneczko pięknie świeciło Nawet chciałam popracować troszkę, ale ręce mi zmarzły.

Tam gdzie ELFy zimują 23:49, 09 maj 2017

Do góry
elf napisał(a)

Urzekło mnie to zdjęcie ten falujący teren, piękny soczysty trawnik i te przewieszające się kępy traw... Super Kasiu!
Widzę, że Cię długo nie było na forum ale i zmiany w ogrodzie spore
Anulajda w raju 23:49, 09 maj 2017

Do góry
Margarita i Angelique ( te pod znakiem zapytania )
Ogród za grosze 23:49, 09 maj 2017

Do góry
Rosa napisał(a)
Tulipany i hiacynty już kończą swój długi tegoroczny pokaz

Śliczny kolor tulipanów i ładnie korespondują z hiacyntami
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:45, 09 maj 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
U mnie sadźce jeszcze nie ruszyły, ani zwykły, ani czekoladowy. Dzieliłam je jesienią, mam nadzieje, ze się pokażą. Jaką rutewkę kupiłaś? Delavaya gatunek, czy jakąś odmianę?mświetna jest ta szklarenka

No to i ja ciekawa jestem co z Twoim sadźcem
ja swojego przeniosłam w całości do cienia i rośnie
a moje w doniczkach oczekujące wyniosłam dziś do garażu-

O rutewce poczytałam i napisałam Ci tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2771-rutewka-delavaya-thalictrum-delavayi?page=3#post_0

oby zechciała mi zakwitnąć w tym roku - zobaczymy, jeszcze białą muszę upolować

kurcze do spania a mnie na wspomnienia wzięło

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:44, 09 maj 2017

Do góry
gierczusia napisał(a)
...
Natomiast tulipany zadołowane w doniczkach to Ci dopiero suuuper pomysł ładne zwarte kępy, mobliność
Kawę Ci chyba wiszę przy okazji
Buuuziol

Ela, właśnie mobilność i zwarta kępa - to naprawdę super sprawa zwłaszcza w małym ogrodzie
A kawę to za co? Ale niech będzie i do tego jak będzie dobre ciacho to nie pogardzę

A dzisiaj kolejne tak posadzone tulipany rozkwitły (to Royal Virgin i te nierozkwitnięte to będą chyba Green Star) i na szybko donica wyciągnięta z ziemi

Na razie wskoczyły przed wejście ale jutro pewnie z nimi polatam po ogrodzie
W zgodzie z naturą 23:41, 09 maj 2017

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Raczej widly

Rodki na moje oko to cw. Śliczne

Te dwa zdjęcia to jeden rodek przesadziłam go w ubiegłym roku, bo był w tragicznym stanie, nie będę już rozpisywać się , dlaczego, na nowym miejscu odżył i mam nadzieję, że będzie z niego krzaczor

Rosa napisał(a)

Elu, ja specjalnie w CO wybieram takie "ułomne" egzemplarze, bo one świetnie nadają się do formowania i na niwaki. Ale fakt, że sprzedawcy dziwnie mi się przyglądali i zachęcali do wyboru ładniejszych okazów. Też mam taką koreankę a właściwie 2 i wyprowadzam je na kulki na pniu .

Jak kupowałam, to nie był ułomny egzemplarz, ale coś mu doskwiera w miejscu gdzie rośnie, dlatego muszę go ratować

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Elu bardzo mi się i Ciebie podoba Poczytałam pooglądałam i podziwiam Więcej poczytam jak troszkę czasu znajdę Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję Małgosiu i zapraszam U ciebie bywam często, ale nie zawsze piszę Również pozdrawiam

Aurelllia napisał(a)
O glicynia listki puściła i nawet kwiatki ma - super jak patrzyłam u siebie w okolicy to jeszcze u nikogo się nie obudziła :/ tego białego rodka tez mam - bardzo wdzięczny jest, nie choruje mi i co roku bardzo ładnie kwitnie

Witaj Aurelio Glicynia rośnie na narożniku budynku i wyraźnie widać, że część na południowej ścianie ma już dość dobrze rozwinięte kwiaty, a pozostała, to dopiero pąki- czekamy na słońce
Mam nadzieję, że rodek w tym miejscu również będzie cieszył ładnym kwitnieniem.

Bogdzia napisał(a)
Twoje piwonie maja nietypowe śliczne liscie , ciekawe jak kwitna, czy to te wczesne majowe?

Bogdziu, mam dwa gatunki piwonii, rzeczywiście jedne kwitną dużo wcześniej

a te są późniejsze

Sezon 2017 u Hanusi 23:40, 09 maj 2017

Do góry
Bożenko, Ty masz pewnie zastoisko mrozowe, wszystek chłód z okolicy do Ciebie ciągnie. Oby nie wydarzyło się najgorsze. U mnie na górze jest aktualnie +6, nie ma wiatru. Na dole pewnie będzie mniej, ale i tak uważam, że przymrozku dzisiaj nie będzie w mojej okolicy.
Spokojnej nocy. Po co martwić się na zapas. Możesz ewentualnie palić ognisko całą noc, i to nie jedno. Na wybryki natury rady nie ma.
Jak to było u Fredry? Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba.

Dobranoc.

Rutewka Delavay'a (Thalictrum delavayi) 23:40, 09 maj 2017

Do góry
MariuszG napisał(a)
Miro, kiedy należy rutewkę? Zastanawia mnie jak należy zimować siewki. Kupiłem w zeszłym roku dwie odmiany: Splendide i Splendide White- chętnie wysiałbym nasiona, żeby mieć ich więcej . Sprzedawczyni mówiła przy zakupie, że rutewki zakwitną dopiero w drugim roku po posadzeniu . O ile Splendide wyszła z ziemi już dawno, tak ta druga pokazała się dopiero teraz. Ciekawe jak będą się zachowywać w sezonie.

Twoja w porównaniu z moimi jest ogromna.
Pozdrawiam

Nie mam doświadczenia z sianymi rutewkami. Dostałam nasiona chyba orlikolistnej i wysiałam w ub roku, doniczkę z małą siewka zakopałam w piaskownicy i przezimowała teraz jeszcze nie wsadziłam.
Może i dobrze Ci mówiła ta Pani bo rutewka to bylina i w pierwszym roku jak to byliny buduje korzeni a już w kolejnych sobie rośnie i kwitnie - Twoja sadzonka jest dość mała tak porównuję ze swoją kupioną w tym roku.

Będziemy porównywać - jak tylko zdobędę nasiona to się podzielę

pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:37, 09 maj 2017

Do góry

Dobranoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies