Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 06:29, 20 maj 2017

jolanka napisał(a)
Kasiu, to chyba dzwoniec Oczywiście, niech Bozenka sprawdzi.

Tak mi się też wydaje. U nas jest ich sporo. Siedzą mi w Camperdownii i pędzlują przekwitające kwiatki, tylko suszki lecą
Kindzia 06:33, 20 maj 2017

Luki napisał(a)
Byś widziałą jaki numer mi rodzice wywinęli jak na delegacji byłem... klona chciałem sobie posadzić, mogłem sobie chcieć

Przy okazji jutro przesadzę róże bo gra mi na nerwach

Chcieli Ci pomóc , zupełnie nic nie rozumiesz

Dzisiaj lepsza pogoda do przesadzania, a jutro ma padać podobno. To by pasowało przesadzić.

Kindzia 06:42, 20 maj 2017

Wczorajsza letnia pogoda zupełnie ze mną nie współpracowała...ale ja ambitnie walczyłam na skarpie. Prawie połowa opanowana. Muszę ją skończyć, przestanie mnie męczyć.
Natomiast moje mięśnie zaczynają współpracować...nie wstaję połamana

Ciepełko, więc rośnie jak na drożdżach. Wczoraj rano drzewiasta pokazała kolor. Rodusie z azaliami też coraz lepsze. Haaga najbardziej zaawansowana.

Sezon u nas rozpoczęty na 100%, ciurkadełko uruchomione

I dzisiejszy wschód słońca, eMusiowi się najwidoczniej nudziło wczesnym rankiem

07:50, 20 maj 2017
Kindzia napisał(a)

Moje pokładają się wszystkie, oprócz tych małych wzrostem.
Na trawy to one się położą. Mam posadzone za liliami Secrect Passion,Southern Belle i Secret Romance i wszystkie się na lilie kładą. Jak lilie przekwitną, to muszę koniecznie jeżówki podeprzeć. Na salonowej mam Leilani, Milkshake i Hot Papaya, i też podpieram. Mam tam też Supreme Cantaloupe, ale jeszcze małe były, młode, zeszłoroczne, to nie wypowiem się. Koło pagody rosną Blackberry Truffle i leżą na Larissach (róża). Nie mogę jeszcze nic powiedzieć o Eccentric, sadziłam późnym latem. Tylko małe stoją...Te nieodmianowe mam różowe z jakiegoś supermarketu, też muszę podpierać.

moje milkshake nie były podpierane ani wiazane ...one sztywne u mnie zawsze były ....na rabatch do wieszości odmian kijek wpijałam i do niego wiązałam...i to wiazanie pewnie i w tym roku bedzie trzeba kontynuowac....leżące jeżówki wygladaja beznadziejnie
Magleska 18:09, 20 maj 2017

Piękne fotki ciurkadełko z ptaszyskami super fajne takie popracowanie , gdy później można usiąść , odpocząć i pomyśleć jak tu pięknie ............. ja jeszcze jak siadam po pracy ogrodowej , to siedzę i myślę co by tu pozmieniać ..
lojalna_ 18:16, 20 maj 2017

Ty masz tempo wzrostu nowa rabata a jakby od zawsze tam była i woda doprowadzona ech oczy mi wylazly ... pieknie wszystko kwitnie wow
malkul 18:59, 20 maj 2017

Wiesz co z twoim mężem to i wschody i zachody sa zachwycające.
Kindzia 07:11, 21 maj 2017

eee_taam napisał(a)

moje milkshake nie były podpierane ani wiazane ...one sztywne u mnie zawsze były ....na rabatch do wieszości odmian kijek wpijałam i do niego wiązałam...i to wiazanie pewnie i w tym roku bedzie trzeba kontynuowac....leżące jeżówki wygladaja beznadziejnie

Prosiłam kiedyś Łukasza o opinie n/t pokładania się jeżówek...niestety, potwierdza.
Kindzia 07:15, 21 maj 2017

Magleska napisał(a)
Piękne fotki ciurkadełko z ptaszyskami super fajne takie popracowanie , gdy później można usiąść , odpocząć i pomyśleć jak tu pięknie ............. ja jeszcze jak siadam po pracy ogrodowej , to siedzę i myślę co by tu pozmieniać ..

To siedzenie było o wpół do siódmej wieczorem. Na razie nie mam czasu na kontemplację 3 dni zasuwałam od rana do wieczora, trochę mam do przodu, ale do końca jeszcze daleko. Jak to w ogrodzie. Ale przyjdzie czas na leżenie. Jeszcze trochę i przerwa na lenistwo będzie
O zmianach to chyba wszyscy myślimy i to bez względu na to ile ogród ma lat
Kindzia 07:18, 21 maj 2017

lojalna_ napisał(a)
Ty masz tempo wzrostu nowa rabata a jakby od zawsze tam była i woda doprowadzona ech oczy mi wylazly ... pieknie wszystko kwitnie wow

Nowa rabata jeszcze w rozsypce. Rosną tam sobie rośliny w miejscach tylko na razie...ale dopracuję
Linię trzeba było teraz, ostatni dzwonek. Potem, jak rośliny urosną, będzie ciężko wejść
Już sporo urosło, ogród zaczyna przyzwoicie wyglądać