Proszę o pomoc w identyfikacji. Kupiłam sadzonkę rutewki delavay'a na pierwszym planie jest sadzonka z tego roku, w tyle trzyletnia. Obie mają zupełnie inne kwiaty niż delavay'a. Czy to nie jest rutewka orlikolistna? Kiedy kwitnie rutewka?
Proszę o pomoc w identyfikacji. Kupiłam sadzonkę rutewki delavay'a na pierwszym planie jest sadzonka z tego roku, w tyle trzyletnia. Obie mają zupełnie inne kwiaty niż delavay'a. Czy to nie jest rutewka orlikolistna? Kiedy kwitnie rutewka?
ja nawet tej ilości koszenia nie jestem sobie w stanie wyobrazić, a gdzie reszta?
Taka przestrzeń, że trzeba się dobrze przyjrzeć żeby mojego Filipcia zobaczyć
rabaty kipią od bogactwa roślin. A ja zakochałam się dziś w szczypiorku i przywiozłam go od Agi
"mój" ukochany suchy strumień
O kolejnych przesłonach myślałam w tym miejscu. Tylko już nie szmaragdy... może coś niższego, zimozielonego, co da tło dla roślin i troszkę zasłoni przed oczami (wspominałam, że przed moim domem biegnie ścieżka rowerowa?). No i tu też duże drzewo (też klon)i może schody na plac zabaw.
Duży zielony prostokąt to też planowana rabata. Ale tutaj może bardziej pasowało by coś na pniu, np. śliwa wiśniowa albo coś podobnego?
Jak to możliwe, że dwoje Ogrodników - pasjonatów w ciągu zaledwie kilku lat pole zamienili w raj na ziemi? Do dziś tego nie pojmuję, ale to najprawdziwsza rzeczywistość . Kochani chylę przed Wami czoła
Polinka jak mi miło że zajrzałaś - ja też do Ciebie często zaglądam cichaczem ale teraz czas tylko jest na ogród wszak to najpiękniejsze dni - teraz nie ma dumać - odstawiamy przemyślenia na deszczowe i zimne dni -
teraz wąchamy,wąchamy, wąchamy i napawamy się jeszcze nie spaloną zielenią i nie zjedzonymi całkiem roślinami
też tak macie?
najbardziej czeka się na nowe rośliny bo stare to takie oczywiste że muszą się zameldować
Krzysiek melduje się już kolejny rok
firletka też się zameldowała po rocznej przerwie i wyrosła w kostce brukowej i daje radę będzie królową obiektywu jak zakwitnie
a obok też samosiejka i niewątpliwie królowa mojego zielnika tez sama się wysiała