Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 21:29, 04 cze 2017

Kasya napisał(a)
A co to za nowy nabytek obok łubinu ?
I bardzo ni się teraz u ciebie podoba
W sumie zawsze ładnie, tak jak lubię
A co to za pergola koło pompy ? Pokazesz wiecej ?

Kasya to jest dziewanna odmianowa. Posadziłam ją w pełnym słońcu a to jest chyba roślina do półcienia bo tylko o poranku tak ładnie się otwiera a n słonku az mruży oczka.

Pergolę teraz pokazuję cały czas bo jest widoczna gdzie nie stanę no i cały czas zastanawiam się co ostatecznie posadzę bo nasadzenia jakie są / powojnik,róża, akebia / nie do końca są chyba trafione.

Dziękuję za miłe słowo.

pozdrawiam

Bylica od Ciebie, jak mi się podoba - lubię te szarości

Ewik 21:34, 04 cze 2017

Czerwcowy ogród zachwyca, tylko dlaczego tak mało zdjęć ?
mira 21:34, 04 cze 2017

Anda napisał(a)
Piękne nowe nabytki W tym roku też nabyłam dziewanny. Mam nadzieję,że im się u mnie spodoba. Dwie przez nieuwagę kupiłam jakieś niższe odmiany i ledwo je widać z tylu rabaty Może w przyszłym roku trochę bardziej pójdą w górę.
Piękne masz hosty. No i wogóle lubię tu u Ciebie bywać, czytać i przede wszystkim oglądać

Te dziewanny nie są duże może lepiej je gdzieś dać przy brzegu i tak jak pisałam raczej nie w pełnym słońcu - ciekawa jestem jak u Ciebie rosną.

Anda miło mi - ostatnio słabo zaglądam na O. bo dzień taki długi ogrodowo a pracy nie ubywa i czas cięcia już nastał - ponownie .

pozdrawiam

pierwiosnkowo - bardzo je lubię

mira 21:45, 04 cze 2017

Ewik napisał(a)
Czerwcowy ogród zachwyca, tylko dlaczego tak mało zdjęć ?

Masz rację fotek mało - czasu nie ma na fotki trzeba sadzić jak się zachciało warzywniaka
obiektyw tez nie ten a i kiepskie fotki mi wychodzą - jestem strasznie ostra ostatnio dla siebie co do fotek trudno

ale kilka mam

azalie już powoli kończą

azalia atlantycka - pachnie

Dzidka nadal chcesz ? bo jest w szkółce

bodziszków nigdy dość jak się okazało za mało namnożyłam

szarości przypadły mi do gustu i zbieram czyścce

przywrotnik z liliowcem dobre towarzystwo

mira 21:56, 04 cze 2017

polinka napisał(a)
Jak dobrze, że nie jesteśmy tacy sami i mamy różne ogrody

Lubię wątki gdzie można poczytać, pomyśleć i choć często mam ochotę napisać coś więcej to doba nie z gumy a forum tak się rozrosło, że czasu brakuje na choć krótkie zajrzenie do ulubionych wątków...

Pozdrawiam mądre dziewczyny

Polinka jak mi miło że zajrzałaś - ja też do Ciebie często zaglądam cichaczem ale teraz czas tylko jest na ogród wszak to najpiękniejsze dni - teraz nie ma dumać - odstawiamy przemyślenia na deszczowe i zimne dni -

teraz wąchamy,wąchamy, wąchamy i napawamy się jeszcze nie spaloną zielenią i nie zjedzonymi całkiem roślinami

też tak macie?

najbardziej czeka się na nowe rośliny bo stare to takie oczywiste że muszą się zameldować

Krzysiek melduje się już kolejny rok

firletka też się zameldowała po rocznej przerwie i wyrosła w kostce brukowej i daje radę będzie królową obiektywu jak zakwitnie
a obok też samosiejka i niewątpliwie królowa mojego zielnika tez sama się wysiała

mira 22:21, 04 cze 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mira, dziękuję za możliwość poznania Ciebie i za roślinki.
Pacholę było pod olbrzymim wrażeniem wszystkich uczestniczek spotkania. "Ale mają werwę. Super babki."- tak skomentował, a ja tylko się uśmiechałam, bo wiedziałam to od dawna.

Przepraszam, że tak zamilkłam ale ten czas ogrodowy mocno się zrobił - tak naprawdę można było robić wiele różnych prac po 14 maja czyli po ostatnim przymrozku.

Ciesze się z naszego spotkania i dopiero teraz do mnie dociera że sobie nie pogadałyśmy - jak ja głupia w lilaki sie wgapiłam, ja wąchacz jestem odużyły mnie.

No i pomyśleć że byłyśmy o krok od Twojego ogrodu ehh...
Bardzo mnie ta wyprawa i spotkania dobrze nastroiły, że już bez marudzenia wpadłam w ogród

Mam fazę na szare
czyściec i starzec - starzec własna produkcja i przezimował i bogini uwielbiam

Sebek 22:23, 04 cze 2017

Co jest do zrobienia to niech sobie będzie a co już zrobione to cieszy.
.............

I tego się będę trzymać!
mira 22:32, 04 cze 2017

eda napisał(a)
suuuper super wszystkie i pozdrawiam i łącze się bo też chciałabym i naturalnie i perfekcyjnie ale prawda jest taka że natura i tak nam figluje i to jest prawdziwe piękno...oo przypomniało mi się jak wymyśliłam że dorobię sobie rabatkę w trawniku i jak sama na siebie wyzywałam bo przeoczyłam że trawnik jest na cegłach bo stał tam kiedyś dom haaa ale znój słońce i brak czucia w plecach ech opłaciło się i teraz jestem hepi i o to chodziiiii zielsko rośnie i co tam jak jest czas to lecę jak nie ma to rośnie i czeka ale nie wiem jak wam mi ogród uratował życie rąbię w nim i jestem ...wiem że żyję i odpoczywam psychicznie wy na pewno też dlatego tu nas przyciągło i z tego się bardzo ciesze z tego że Was mam !!! buziaki i miłego dnia

Eda...buziaki
Tak ogród to najlepszy lek na psychikę , po ostatnich moich wyczynach na rabatach wiem że dobry dla stawów nie jest...ups w ogrodzie jednak jest cieżka praca fizyczna tyle że nam się chce i chce bo w ogrodzie jest życie takie piękne
a teraz

róże maciupkie trudno

matecznik przywrotnika

mira 22:36, 04 cze 2017

Sebek napisał(a)
Co jest do zrobienia to niech sobie będzie a co już zrobione to cieszy.
.............

I tego się będę trzymać!

no to fajnie - nie wiem czy powinienś mi wierzyć - dzisiaj było ciepło bardzo a zimne winko mi smakowało

chwaściarnia niech sobie będzie

a na leżaku trzeba poleżeć

mira 22:41, 04 cze 2017

Bogdzia napisał(a)
Byłam ale nie mam juz siły pisac , idę spac.

Bogdzia to całkiem jak ja czasem wieczorową porą zajrzę ale oczy się zamykają
teraz też

jakieś zwierzątka mi się zamotały przy bodziszku nie wiem co to