Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

kaz742011 22:28, 03 cze 2017

Dziękuję za piękny kwiatek . Niestety nie mogę się zrewanżować bo u mnie kwiatków w chwili obecnej brak.
gosika67 12:21, 04 cze 2017

Paulina ale masz piękną piwonię , nazwy nie znam.
Moja jest różowa, ale takiej nie widziałam. Pozdrawiam Gonia.
Magleska 22:04, 04 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
Od jakiegoś czasu podlewam hortensje i ślicznie rosną tfu tfu tutaj pinky winky przerosły już prawie rzeźbę

Super wyglàda ta rzeźba w hortkach , I zdjęcie takie tajemnicze piwonie cudne - do nazw nie mam głowy
paulina_ns 06:57, 05 cze 2017

patrycja napisał(a)
A masz u siebie molinię?

Pati, nie nie mam
paulina_ns 06:59, 05 cze 2017

Anusia napisał(a)
Rzeżba ładna można ją wkomponować między np.trawy. Sadzić raczej w niej bym nie radziła. Za mało miejsca na korzenie. Dwa lata temu e-m chciał mi sprawić niespodziankę i kupił dwie gliniane niewielkie doniczki. Rośliny nie chciały w nich rosnąć. Teraz nie wiem co mam z nimi zrobić.

Anusia ja też coś w niej na początku posadziłam i niestety nie dało radę, faktycznie mało tam miejsce,a w dodatku nie ma dziur, ani nic.

No właśnie posadziłam za nią trawki gracki i może z przodu, albo po bokach jeszcze dodam, tylko jakie? coś co ładnie połączyło by się z Pinky winky
BasiaLT 10:12, 05 cze 2017

Kasia żeby był busz jednak trochę sezonów musi minąć, ja nie raz chciałam od razu mieć efekt i sadziłam bardzo gęsto, bo wydawało mi się,że pusto jest, a w kolejnym sezonie musiałam większość roślin przesadzić, bo za gęsto było. I to jest bez sensu, bo rośliny zamiast się rozrastac chorują, znów potrzebują czasu żeby się zakorzenic itp chociaż jak patrzę na zdjęcia jakie rozmiary osiągają np hortensje po paru latach to i tak się boję, że dalej jest za gęsto

Też tak mam niby starałam się sadzić prawidłowo z zachowaniem odległości między roślinkami ale i tak widzę że za jakiś czas będzie problem. No zobaczymy.
Kawa 10:20, 05 cze 2017

macham poniedziałkowo

u mnie też gęsto
iwonkap 10:44, 05 cze 2017

paulina_ns napisał(a)

Kasia żeby był busz jednak trochę sezonów musi minąć, ja nie raz chciałam od razu mieć efekt i sadziłam bardzo gęsto, bo wydawało mi się,że pusto jest, a w kolejnym sezonie musiałam większość roślin przesadzić, bo za gęsto było. I to jest bez sensu, bo rośliny zamiast się rozrastac chorują, znów potrzebują czasu żeby się zakorzenic itp chociaż jak patrzę na zdjęcia jakie rozmiary osiągają np hortensje po paru latach to i tak się boję, że dalej jest za gęsto

Ja ni by sie starałam zachować odległości ale teraz wydaje mi się ze przesadziła w druga stronę

co do wątku po budowlanym na FM nie wiem czy dała bym rade być systemtyczna
paulina_ns 15:19, 05 cze 2017

jolka napisał(a)
Paula piwonia przepiękna!! U mnie też kolejne się dziś otworzyły.
Mam nadzieję, że ogarnęłaś dziecięce przypadłości

Jolus ogarnęłam dopiero dzisiaj, okazało się,że najmłodszy miał zapalenie i z tąd ta gorączka..ale na szczęście jest już dobrze i odbyło się bez antybiotyku.

Widziałam Twoja piwonie przepiękna!!!
paulina_ns 15:20, 05 cze 2017

kaz742011 napisał(a)
Dziękuję za piękny kwiatek . Niestety nie mogę się zrewanżować bo u mnie kwiatków w chwili obecnej brak.

Kasia zrewanzujesz się jak będą, jeszcze trochę...