U mnie też zimnica i mokro. W roślinach stawiam na kwiatki, które kwitną wcześnie, one dają wiosną najwięcej radości. Niezapominajki są dwuletnie, więc jak kupisz je i wysiejesz to na drugi rok będą Cię cieszyć w ogrodzie.
Dziękuję za miłe słowa, motywują do większe staranności. Do niedawna myślałam, że mam za mały ogródek, bo nie mogę pomieścić wszystkich chciejstw. Obecnie już tak nie uważam, zdrowie się sypnęło, sił coraz mniej, a chwasty rosną nieubłaganie. Cała działka ma 12 arów, w sumie jest się w czym napracować, ale jak urosną wszystkie roślinki, to chwasty nie mają jak się przebić przez mój busz.
Ktokolwiek wie ( zapewne Mazan) co dolega mojej daglezji proszony jest o słów kilka.
Daglezja rośnie w tym miejscu od listopada 2015. Obok jest świerk kłujący i on wygląda dobrze. Daglezja nie stała w wodzie mimo że obok są posadzone na podwyższeniu świerki serbskie. Daglezja rośnie tu tylko tymczasowo.
ładnie u Ciebie
a to małe niskie różowe jak się nazywa?
i jak długo kwitnie?
widziałam w sklepie, bardzo mi się podobało, ale miałam wątpliwości czy warto kupować jeśli tylko wiosną i krótko kwitnie
Zbyszku...Kasiu...
Sypie od rana nieprzerwanie...część ogr.hortek okryłam wczoraj...nie jestem w stanie okryć całego ogródeczka...temp w okolicach zera.
Piękne tulipany jak i cały ogród wiosenny
Pozdrawiam Dorotko
Dziękuję tulipany w tym roku wyjąrkowo długo kwitną. Teraz u mnie rozgościły się po całym ogródku NIEZAPOMINAJKI, mam je wszędzie . Trawa rośnie jak oszalała i nie ma kiedy skosić, bo ciągle pada deszcz.
Plan pięcioletni prawie wykonany. Mam jeszcze takie tulipany na powstającej rabacie.
Jakoś nie mogę uwierzyć, że da się do takiego etapu dojść, więc to chyba głównie z naciskiem na słowo plan.
Ja u siebie stwierdzam, że nie dajemy rady po powrocie z pracy ogarnąć ogrodu, czasu mało, gdzie nie popatrzę tam robota
Trzymam kciuki by jak najszybciej się polepszyło - to bardzo intensywny czas u Ciebie, potem się odwróci i na spokojne wody wypłyniecie
Gosiu marzę o takim zwykłym, w miarę spokojnym życiu. Ostatni stres dał mi po doopie. Nie mogę uregulować ciśnienia. Szaleje
Dziękuję za życzenia i kciuki nadal bardzo potrzebne.
Nawet nie wiecie ile dla mnie znaczy takie wsparcie. Jesteście kochane!
Dana, myślę, że tato byłby zdrowszy w domu. Szpitale to jednak wylęgarnia chorób i... te odleżyny źle świadczą o opiece. Jak mogli do tego dopuścić?
Na pohybel dzikom! U mnie bywały wczesną wiosną, a teraz mam topielisko
Kasiu z pewnością, ale muszą wyleczyć to zakażenie bo ono zagraża również nam. Szczególnie dzieciom, a mamy ich 9 i wszystkie stęsknione
za Dziadkiem
Jest plan na przyszły poniedziałek z wyjściem do domu.
Bardzo bym chciała, bo to lawirowanie między domem a szpitalem, pracą, szkołą i jeszcze remontem u Mamy i przeprowadzką mnie wykańcza
Odleżyny się pojawiły w śpiączce, Tato jest sporym mężczyzną , a bardzo inwazyjna operacja nie pozwalała na jakieś oklepywanie , czy choćby zmianę pozycji w jakiej leżał
Usunęli wszystkie martwicze zmiany chirurgicznie, resztę podobno można wyleczyć, oby!
Co do dzików, mam ich po dziurki!
Niszczą wszystko. Wczoraj pozbierałam kilkadziesiąt pąków z irysów pumila
Nic z nich nie będzie...
Szkoda, bo pięknie się zapowiadało
Cóż, natura
Proszę o pomoc w sprawie moich różaneczników , pogoda u mnie paskudna leje mokro i wilgoć, opryskałam je pod koniec marca profilaktycznie Topsinem a teraz zobaczcie jakie pędy.. czy to fytoftoryza czy coś łagodniejszego?
Dodam że 3 sztuki kupione w jednym czasie tej samej wielkości 2 urosły bardzo jeden słabo kwitnie i nie urósł wcale.Na 3 zdjęciu ten biedny który wygląda coraz gorzej , na 4 kolega w tym samym wieku ( rosna obok siebie)
Jakbym mogla poprosic o rade co dolegaoim wisniom i jak im pomoc (historia jest taka ze rok temu mialy w stopach zawilce, ale za rada Toszki je wywalilam i posadzilam sesleresie, zurawki i swiecznice). Czym pryskac?
No i znowu problen z wisniami umbraqulifera. Rosly pieknie i zaczynaja im zamierac pede. Rok temu mialam posadzone w nogach zawilce, przesadzilam (teraz rosnie sesleresia, zurawka i swiecznica). Jak je moge ratowac?