Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

07:36, 18 maj 2017
lindsay80 napisał(a)

Grabów jest tam 6, tylko ten buk 3 przesłonił
Te kupione tej wiosny znacznie wyższe, niż dwa, które miałam wcześniej, nie wiesz Reniu czy można przyciąć czubek takiemu grabowi, żeby wszystkie zrównać wysokością, a jeśli tak to kiedy to się robi?

Trawnik dostał już dwa razy papu - raz Azofoskę raz saletrę amonową.

A Ty jak często nawozisz i czym, bo mój ostatnio był nawożony ponad miesiąc temu.

graby można ciąc bez problemu ..moje przy warzywniku też bede ciąć ...i wierzchołki skróce też zeby w gore juz nie szły ...ponoć czerwiec to najlepszy czas ...albo w lutym ...żeby nie płakały.

ale zapytaj Marzenę ...ona ma najwieksze doświadczenie ... ma żywopłot z grabu ..wiec tnie regularnie.

PS. carex evergold mam od kilku sezonów ...była bezproblemowa ...ciełam do zera kazdej wiosny i ładnie odbijała ...jesienią kilka szt sie zagrzybiło i wygladały kiepsko po cieciu ...ale ruszyły wiec licze ze szybko sie zregenerują
nawigatorka 07:57, 18 maj 2017

Tojesc rozesłana
AngelikaX 08:16, 18 maj 2017

Edytko, ale Ty masz widoczki piękne... tulipanowe... ach!
frezja 08:17, 18 maj 2017

eee_taam napisał(a)

graby można ciąc bez problemu ..moje przy warzywniku też bede ciąć ...i wierzchołki skróce też zeby w gore juz nie szły ...ponoć czerwiec to najlepszy czas ...albo w lutym ...żeby nie płakały.

U mnie buki młode i chyba zasada cięcia ta sama. Czy boczne gałązki tez ciąć? takie mają piękne, bujne rozgałęzienia aż żal to ruszać.
nawigatorka 08:59, 18 maj 2017

Ja zawsze czubki grabom ucinam i tak zawsze wybija się któryś pozniej
malkul 09:03, 18 maj 2017

kolorowo na wisonę u Ciebie
Wiolka5_7 11:35, 18 maj 2017

sylwai napisał(a)

To mnie zmartwiłaś,ja planowałam ją na rabate południową .Może Ty mi doradzisz jakąś niewielką trawkę na południową stronę,muszę wymienić moje evergoldy,bo w tym roku wyglądają nieciekawie,ale słyszę że prawie u wszystkich tak wygląda,przez paskudnego grzyba?

Witam!
Polecam zamiast carex Evergold kupić sobie molinię Variegatę albo hakonechloa Aureola....ja wymieniłam paskudnego Evergolda na te fajne bezproblemowe trawki
12:07, 18 maj 2017
Wiolka5_7 napisał(a)

Witam!
Polecam zamiast carex Evergold kupić sobie molinię Variegatę albo hakonechloa Aureola....ja wymieniłam paskudnego Evergolda na te fajne bezproblemowe trawki

mam obydwie z wymienionych zamienników nie dokońca sie zgodzę ze mozna je zamiennie uzyc ...bo akurat w bezsniezna zimie gdzie najbardziej buro jest tylko evergold widac na rabacie
leon60 21:17, 18 maj 2017

lindsay80 napisał(a)

jeeeeezu jaki widok obłĘd !
Makusia 21:29, 18 maj 2017

Edyta jak i kiedy dzielisz szałwie? Mam jedną sporą, ładnie przezimowała, nie ma jeszcze pąków tylko masę zieloną i ze 4 bym z niej zrobiła...