Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 07:21, 09 maj 2017

Do góry
Jakbym mogla poprosic o rade co dolegaoim wisniom i jak im pomoc (historia jest taka ze rok temu mialy w stopach zawilce, ale za rada Toszki je wywalilam i posadzilam sesleresie, zurawki i swiecznice). Czym pryskac?
Zielonym do góry... :) 07:13, 09 maj 2017

Do góry
A czy to czasem aby nie jest siewka zawilca? Rosnie mi to w stopach wisni
Zielonym do góry... :) 07:06, 09 maj 2017

Do góry
No i znowu problen z wisniami umbraqulifera. Rosly pieknie i zaczynaja im zamierac pede. Rok temu mialam posadzone w nogach zawilce, przesadzilam (teraz rosnie sesleresia, zurawka i swiecznica). Jak je moge ratowac?
Ogród z uśmiechem 06:57, 09 maj 2017

Do góry
jolanka napisał(a)

fajne...nie mam takich
Ogród Mirelli 06:53, 09 maj 2017

Do góry

Angelique zakwitły tylko marne trzy sztuki.
Ogród Mirelli 06:51, 09 maj 2017

Do góry
Sadzone jesienią 2015 r, kwitły wiosną 2016 r, nie powtórzyły kwitnienia wiosną 2017 roku

Ogród Mirelli 06:47, 09 maj 2017

Do góry

Tulipany Claudia dużo mniejsze niż w pierwszym sezonie

Ponownie zakwitły również Ice Cream chociaż mam wrażenie, że są niższe niż w pierwszym sezonie.

Ogród Mirelli 06:44, 09 maj 2017

Do góry
Może się komuś informacja przyda

Cebulowe sadzone jesienią 2015 roku kwitnące wiosną 2016 r i powtórzyły kwitnienie wiosną 2017 r.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 06:44, 09 maj 2017

Do góry
jankosia napisał(a)

Ale ładna, mogłaby już taka zostać A to klapnęło na zimę? Nie było częściowo chociaż zimozielone? A czemu trzcinnika podejrzewasz? Moje KF wielkością zbliżone teraz, ciut większe może ale chyba masz jakiś powód? Trzcinnik raczej by ci zakwitł, nawet wypierdki z trzema liśćmi kwitną. Ty szukaj w środku kępy czy tam czego małego nie ma.
A ty wiesz że trzcinnika krótkowłosego mam z nasion i skubany tak przyrasta że szok Szkoda że ci Agata nie napisała czy jej podobny :/ Ale bez łaski, wpisz nazwę w Google i zobaczysz że rzeczywiście kępa taka rozwalona raczej- kępa liści rzecz jasna Same zagadki ostatnio Fajnie.

Z lilaków tylko jedną odmianę znam bo kupna więc miała fiszkę, reszta u mnie to rośliny przygarnięte. Zazdroszczę ci że za chwileczkę taka radość cię z nimi czeka Ostatnio wykopałam sobie kilka odrostów zwykłych białych i buch do doniczek- będzie podbój terenu

zabij mnie a nie powiem czy klapnelo na zime calkiem ...nie pamietam )
pamietam tylko ze pomniejszalam kępę bo wlazla na tulipany !
wygląd kępy jak trzcinnika ale wieksza
2 x wieksza niż krotkowlose (tez mam) i troche wieksza niz karl f.
to jest zeszloroczna siewka ! a opbok widac karl f., owszem sadzone wiosna zeszlego roku ale z 1,5 l doniczek wiec mialy juz ze 2 lata...
to jakis trzcinnik giganteus moze jest taki ??

a lilaki to jeszcze....przy takiej pogodzie ze 2 tyg
a moze przyjedziecie do mnie i do Powsina na lilaki za 2 tyg ? Renia moze da sie namowic

po lewej ta trawka, po prawej karl f. a z przodu rozplenica little bunny, jeszcze sucha z daleka i mała kłosownica (jasnozielona)
Wąski cienisty przedogódek 06:15, 09 maj 2017

Do góry
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 02:30, 09 maj 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Jankosia, zobacz to ta trawka o kroewj mowilam
wysiala mi sie w zeszlym roku
najpierw myslalam ze rozplenica bo rosla obok moudry, ale padla po zimie
nie zakwitla wcale
w tym roku jest juz wielka i wyglada jak trzcinnik...ale nie mialam wtedy jeszcze trzcinnikow, poza tym trzcinnik by chyba zakwitl ?

co to jest ?

Ale ładna, mogłaby już taka zostać A to klapnęło na zimę? Nie było częściowo chociaż zimozielone? A czemu trzcinnika podejrzewasz? Moje KF wielkością zbliżone teraz, ciut większe może ale chyba masz jakiś powód? Trzcinnik raczej by ci zakwitł, nawet wypierdki z trzema liśćmi kwitną. Ty szukaj w środku kępy czy tam czego małego nie ma.
A ty wiesz że trzcinnika krótkowłosego mam z nasion i skubany tak przyrasta że szok Szkoda że ci Agata nie napisała czy jej podobny :/ Ale bez łaski, wpisz nazwę w Google i zobaczysz że rzeczywiście kępa taka rozwalona raczej- kępa liści rzecz jasna Same zagadki ostatnio Fajnie.

Z lilaków tylko jedną odmianę znam bo kupna więc miała fiszkę, reszta u mnie to rośliny przygarnięte. Zazdroszczę ci że za chwileczkę taka radość cię z nimi czeka Ostatnio wykopałam sobie kilka odrostów zwykłych białych i buch do doniczek- będzie podbój terenu
Pelargonie 00:24, 09 maj 2017

Do góry
Peach Princess

Moja działka na Dębowym Lesie 00:20, 09 maj 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
A potem , waw!!W jednej chwili, wiatr, szaro, i zlewa.Jedna ściana deszczu i tak z półgodziny lało.

O rany, nie zazdroszczę. Mój deszcz w porównaniu z Twoim to przysłowiowy kapuśniaczek.

Modele na portretach... co jeden to piękniejszy.
Ogród Małej Mi 2017 23:42, 08 maj 2017

Do góry
Reszcie gości macham i mówię 'U Kowalskich też już ciemno, a mieli gości "

Jutro też jest dzień...
Moja działka na Dębowym Lesie 23:41, 08 maj 2017

Do góry
Miłko u mnie prawie cały dzień padało i znowu zimno.Dziwaczna ta wiosna
Floksików mam 3 poduchy i 3 kolorki.Ale zamierzam je sporo podzielić, aby na całą rabatę dać floksikowy akcent

Tulipan Happy Generation
Ogród Małej Mi 2017 23:41, 08 maj 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Jeny, dopiero co ogarniałaś w dzikim szale pozimowe pobojowisko, a tu już u Ciebie taka dżungla zieloności. Hosty cudniaste, dużo większe niż moje. I w ogóle wszystko u Ciebie jakieś wielkie i dorodne

Mieszkam na południu Polski, a to robi różnice.. albo robiło, bo w tym roku parzę, że nawet w Łodzi wegetacja szybsza Mi się nie spieszy, byle szlag nie trafiał na amen
Moja działka na Dębowym Lesie 23:35, 08 maj 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)
to mamy takie same kolory floksów
a co do narcyzów, to może zostaw i sama sprawdź czy zakwitną
mi 5 sztuk zakwitło
to jedna odmiana, ale nie wiem jaka, bo miałam 3

Aniu wrzuciłam porównanie narcyzów
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4626-ogrod-na-glinie?page=723#post_9

moje irysy jeszcze nie kwitną

To mamy całkiem piękne 3 kolory tych floksików. Aby ładnie się jeszcze podzieliły .
już sama nie wiem co robić z tymi narcyzkami..
Widziałam u ciebie,, nawet połowa nie kwitnie.
Irysy są niskie wczesne, niskie późniejsze(ja mam właśnie te 2 kolorki) potem średnie i wysokie.
W wysokich tez jeszcze nie widać pąków kwiatowych .

Ogród Małej Mi 2017 23:31, 08 maj 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Edys dobrze, ze zakryylas, moje truskawki troche pomarzly

piwonie mi nigdy w zyciu nie zmarzly, ale ja mam te najzwyklejsze

Piwoniom nic nie będzie... zwieszą się i podniosą się. Jeszcze w pąkach są.

Truskawki może trafić.. trudno.. poza tym moje i tak mnie już wnerwiają, są stare, gęste, pora odmłodzić.

By przełamać słowa szukam fotek.. już brakuje

Zaczątek rabaty piwoniowej .. i bylinki sie zmieszczą.. będę powiększać
Ogrodowy song 23:30, 08 maj 2017

Do góry
Co to za roślina ?

frezja napisał(a)

Sporo tulipanów masz jeszcze w pąkach ale to dobrze, niedługo ma przyjść ocieplenie więc będą oko cieszyć kiedy więcej w ogrodzie przebywać będziesz
Ja okryłam jedynie hortensję ogrodową, reszta niech walczy sama

Ogród Małej Mi 2017 23:27, 08 maj 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

A mialas taki mróz w maju ?

Przymrozki w maju nic nowego... piwonie dadza radę, ale koperkową na wszelki wypadek nakryłam wiadrem.. ogromnym pojemnikiem po czymś tam...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies