Jakbym mogla poprosic o rade co dolegaoim wisniom i jak im pomoc (historia jest taka ze rok temu mialy w stopach zawilce, ale za rada Toszki je wywalilam i posadzilam sesleresie, zurawki i swiecznice). Czym pryskac?
No i znowu problen z wisniami umbraqulifera. Rosly pieknie i zaczynaja im zamierac pede. Rok temu mialam posadzone w nogach zawilce, przesadzilam (teraz rosnie sesleresia, zurawka i swiecznica). Jak je moge ratowac?
zabij mnie a nie powiem czy klapnelo na zime calkiem ...nie pamietam )
pamietam tylko ze pomniejszalam kępę bo wlazla na tulipany !
wygląd kępy jak trzcinnika ale wieksza
2 x wieksza niż krotkowlose (tez mam) i troche wieksza niz karl f.
to jest zeszloroczna siewka ! a opbok widac karl f., owszem sadzone wiosna zeszlego roku ale z 1,5 l doniczek wiec mialy juz ze 2 lata...
to jakis trzcinnik giganteus moze jest taki ??
a lilaki to jeszcze....przy takiej pogodzie ze 2 tyg
a moze przyjedziecie do mnie i do Powsina na lilaki za 2 tyg ? Renia moze da sie namowic
po lewej ta trawka, po prawej karl f. a z przodu rozplenica little bunny, jeszcze sucha z daleka i mała kłosownica (jasnozielona)
Ale ładna, mogłaby już taka zostać A to klapnęło na zimę? Nie było częściowo chociaż zimozielone? A czemu trzcinnika podejrzewasz? Moje KF wielkością zbliżone teraz, ciut większe może ale chyba masz jakiś powód? Trzcinnik raczej by ci zakwitł, nawet wypierdki z trzema liśćmi kwitną. Ty szukaj w środku kępy czy tam czego małego nie ma.
A ty wiesz że trzcinnika krótkowłosego mam z nasion i skubany tak przyrasta że szok Szkoda że ci Agata nie napisała czy jej podobny :/ Ale bez łaski, wpisz nazwę w Google i zobaczysz że rzeczywiście kępa taka rozwalona raczej- kępa liści rzecz jasna Same zagadki ostatnio Fajnie.
Z lilaków tylko jedną odmianę znam bo kupna więc miała fiszkę, reszta u mnie to rośliny przygarnięte. Zazdroszczę ci że za chwileczkę taka radość cię z nimi czeka Ostatnio wykopałam sobie kilka odrostów zwykłych białych i buch do doniczek- będzie podbój terenu
Miłko u mnie prawie cały dzień padało i znowu zimno.Dziwaczna ta wiosna
Floksików mam 3 poduchy i 3 kolorki.Ale zamierzam je sporo podzielić, aby na całą rabatę dać floksikowy akcent
Mieszkam na południu Polski, a to robi różnice.. albo robiło, bo w tym roku parzę, że nawet w Łodzi wegetacja szybsza Mi się nie spieszy, byle szlag nie trafiał na amen
To mamy całkiem piękne 3 kolory tych floksików. Aby ładnie się jeszcze podzieliły .
już sama nie wiem co robić z tymi narcyzkami..
Widziałam u ciebie,, nawet połowa nie kwitnie.
Irysy są niskie wczesne, niskie późniejsze(ja mam właśnie te 2 kolorki) potem średnie i wysokie.
W wysokich tez jeszcze nie widać pąków kwiatowych .
Sporo tulipanów masz jeszcze w pąkach ale to dobrze, niedługo ma przyjść ocieplenie więc będą oko cieszyć kiedy więcej w ogrodzie przebywać będziesz
Ja okryłam jedynie hortensję ogrodową, reszta niech walczy sama