Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

ryska 23:05, 26 maj 2017

Dorotko wkładasz wielkie serce w pielęgnację ogrodu. Z taką determinacją na pewno zmarznięte rh szybko się odbudują. Ogród i tak wygląda bardzo ładnie
Bogdzia 22:33, 28 maj 2017

Znów wypatrzyłam ładne orliki u Ciebie , te rózowe. Ana-art ma takie fioletowe a ja granatowe, nie wiedzialam ze az tyle kolorów ich jest , ciekawe czy jeszcze inne sa o takim samym wygladzie. Twój orlik ma paki , bedzie kwitł , bardzo liczę na jego siewki bo tez piękny.
Kacha123 22:42, 28 maj 2017

Przykra sprawa z rododendronami, ale trzymam kciuki.
Ogród pięknie się prezentuje a biel z niebieskim wygląda super
Rench 21:58, 31 maj 2017

Dorota123 napisał(a)
Nie tylko rh słabe w tym roku, lilaki też mają mało kwiatów, ale to wina suszy w ubiegłym roku. Cieszę się, że podoba Ci się mój pomysł na donice.

Piękne klimaty u Ciebie,jak zawsze
Powiedz mi jak długo masz te maki? Mój ma już chyba ze 3 lata i cały czas po 3 pączki i to jakieś zmięte się otwierają.
Dorota123 22:02, 31 maj 2017

Margarete napisał(a)
Kolory cudne, ogród masz taki nasycony zielenią i kolorami i w maju jest chyba najcudniejszy
Pomysłowe zestawienie Dorotko tych czosnków z bukiem, musze jesienia pod swoim tez posadzic, bo mam pod nim lawendy ale zestarzały sie juz i brzydkie sa.
Żałuje strat w rh - u mnie też jakies niewydarzone w tym roku - azalie jeszcze jakie takie ale rodki to porazka, po jednym kwiatku albo wcale....
Pozdrawiam
Mój ogród wbrew trendom Ogrodowiskowym jest bardzo kolorowy. Tak po prostu lubię, nie znoszę monotonii w kolorystyce ogródkowej. Moje czosnki są trochę za wysokie i zlewają się z koroną buka, myślę nad lekką zmianą. Rh w tym roku strasznie mnie zawiodły, a są to moje ulubione krzewy. Maj jest naprawdę piękny i kolorowy.Pozdrawiam.

Dorota123 22:18, 31 maj 2017

ryska napisał(a)
Dorotko wkładasz wielkie serce w pielęgnację ogrodu. Z taką determinacją na pewno zmarznięte rh szybko się odbudują. Ogród i tak wygląda bardzo ładnie
Rh zaczynają puszczać młode pędy z poobcinanych gałązek. Jest jakaś nadzieja, że większość uratuję.

Dorota123 22:33, 31 maj 2017

Bogdzia napisał(a)
Znów wypatrzyłam ładne orliki u Ciebie , te rózowe. Ana-art ma takie fioletowe a ja granatowe, nie wiedzialam ze az tyle kolorów ich jest , ciekawe czy jeszcze inne sa o takim samym wygladzie. Twój orlik ma paki , bedzie kwitł , bardzo liczę na jego siewki bo tez piękny.
Orliki mam różne, bardzo je lubię, cieszę się, że orlik z mojego ogródka zadomowił się u Ciebie.

Dorota123 22:45, 31 maj 2017

Kacha123 napisał(a)
Przykra sprawa z rododendronami, ale trzymam kciuki.
Ogród pięknie się prezentuje a biel z niebieskim wygląda super
No to dla Ciebie niebiesko - biało.

Dorota123 22:55, 31 maj 2017

Rench napisał(a)

Piękne klimaty u Ciebie,jak zawsze
Powiedz mi jak długo masz te maki? Mój ma już chyba ze 3 lata i cały czas po 3 pączki i to jakieś zmięte się otwierają.
Moje maki są wieloletnie, ale nie rosną w kępach, każdy kwiatek jest z osobnej sadzonki. Jeśli przestaję panować nad nimi potrafią zdominować wszystko. Maki tak mają, że zaczynają kwitnąć pomiętymi płatkami, później dopiero się prostują, a za dwa dni oblatują.

Dorota123 23:01, 31 maj 2017

Moje piwonie majówki.