Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Iwk4 22:18, 31 maj 2017

Aniu, jakim środkiem prysnęłaś? Ja miałam Mospilan. Ale kurcze za mało tego miałam i nie starczyło na wszystko.
Makao_J 22:53, 31 maj 2017

Iwk4 napisał(a)
Aniu, a może tak?
Chyba o to chodziło Justynce.

Te pośrodku połączone razem oczywiście. Kopiowałam ze zdjęcia i niektóre nie były złączone

U mnie też kombinowałam z płytkami, pojedynczo było zbyt wąsko. Dwie razem nie dawały tej samej szerokości, co te w żwirku. Ostatecznie dałam taki sam rozstaw w trawie, jak w żwirku. Bynajmniej wózkiem można będzie w razie potrzeby pojechać po dwóch płytkach

Myślę że tak to jednak za dużo. Każda płyta ma 1 m długości. Łącząc 3 razem daje 3 m ścieżkę. To bardzo szeroko. Przy tarasie dałam tak dużo bo schody 3 m mają i chciałam jakoś to połączyć ale chyba zmniejszę te duże zestawy przy tarasie na rzecz łagodniejszego środka i końcówki.

Makao_J 22:56, 31 maj 2017

AngelikaX napisał(a)
Mi się najbardziej podoba pin nr 1 od Iwonki
Aniu uważaj na plecy - jutro na pewno poczujesz te ciężary!

Czyli ta druga opcja bardziej ale ten początek muszę w takim razie zmienić bo nie ma spójności.
MirellaB 22:57, 31 maj 2017

Druga wersja lepsza.
Makao_J 22:58, 31 maj 2017

Zana napisał(a)
Odnośnie środka na mszyce - byłam wczoraj na działce i pryskane tym środkiem w sobotę były ewidentnie zdechnięte. Niestety nalazła nowa horda. Znowu prysnęłam, kurcze nie wiem czy to nie za często. A w ubiegłym roku było tych choler chyba mniej, bo nie musiałam tak często stosować.

Do większej inwazji to jednak rozcieńczać środek długo działający. Inaczej to mszyce puszczą nas z torbami
anna_t 23:02, 31 maj 2017

twoja druga wersja rewelacyjna!
makadamia 07:44, 01 cze 2017

Aniu, wiem, że z praktycznego punktu widzenia to za dużo, ale z estetycznego - wersja Iwonki najbardziej mi się podoba. Te podwójne rzędy jakoś lepiej wyglądają niż pojedyncze płyty porozrzucane.

Ewentualnie połączyłabym wersję Iwonki i Twoją drugą: przy altanie zrobiłabym jak przy schodach - podwójne rzędy, a w środku pojedyncze pasy zdwóch płyt - tak jak ułożyłaś.
kasja83 08:05, 01 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Wersja 2

Podoba mi się
08:56, 01 cze 2017
a ja sie zastanawiam czy aby na pewno tych płyt tu uzyć ....bo proporcje trudno nimi zachowac ...skoro one sa tylko na 20cm szerokie? bo przy ułozeniu jednej szt zawsze bedzie stopa na trawnik wchodzic....dlatego musza byc dwie ...zeby cała stopa na nich spoczęła .....albo jesli te płyty po jednej to w warniancie prostopadłym do altany.

https://pl.pinterest.com/pin/529876712392354263/?source_app=android
BasiaLT 10:44, 01 cze 2017

Mi też się bardziej podoba wersja nr 2