Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Osiedlowy ogródek 21:47, 08 maj 2017

Do góry
Mój nowy nabytek

Ogród niby nowoczesny ale... 21:46, 08 maj 2017

Do góry
KUlki grabowe

Trzcinnik KF jest niezawodny!

Ogród niby nowoczesny ale... 21:46, 08 maj 2017

Do góry

czosnki katarawskie

Magnolia powoli otwiera pąki

Prawie - jak ogród 21:45, 08 maj 2017

Do góry
Kwitną amanogawy Niby patyczaki jeszcze, ale sporo urosły od zeszłego roku.

Wiosną zachwyca mnie kostrzewa - jest zimozielona, wiec wystarczy wyskubać suche, bardzo szybko odrośnie. Za moment zakwitnie

W cieniu - zacieniona 21:43, 08 maj 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Dzisiaj u nas ZIMNICA...pada grad na zmianę ze śniegiem ...i ten przeszywający wiatr...wcale mi się ta pogoda nie podoba...
Bogusiu u nas też zimnica, dobrze, że przestało padać
Mirkowy ogród (początki) 21:40, 08 maj 2017

Do góry
Cześć to jeszcze raz ja. Musiałam najpierw poćwiczyć wklejanie zdjęć. A teraz moja dziewanna. A tu reszta czeka. Mirko masz piękne siewki różnych traw. Czy sama zbierasz nasiona, bo w sklepach nie widziałam torebek z takimi trawkami. Ja w tym roku spróbowałam posiać stipę, ale malutka jest i obawiam się, że troszkę za dużo ją raz podlałam. Podobnie jak ty próbuję swoich sił, ale więcej z siewu niż z ukorzeniania sadzonek. Twój przykład jest zachętą, aby popróbować i tego. Mam kilka egzemplarzy szałwi omszonej, którą też chciałabym rozmnożyć w wielkie ilości, ale nie przez podział, bo na to jeszcze za małe kępki. Może też masz jakiś super patent? Chętnie skorzystam. I z góry dziękuję.
Ogród niby nowoczesny ale... 21:38, 08 maj 2017

Do góry
Grabowa...rozplenice czekają na oklaski chyba

carex montana...

i RH CW

Prawie - jak ogród 21:38, 08 maj 2017

Do góry
Czytam u was o chorobach bukszpanów. Odpukać, moje mają się dobrze, ale aż strach się bać... Lubię tą wyrazistą wiosenną zieleń...

Quiny dopiero w blokach startowych...
Wykopywałam jesienią i sadziłam ponownie, ale tylko duże cebule. Prawie 90% zakwitła.

A tu też zeszłoroczne, chyba claudia. Ta już z kwitnieniem powtórnym słabiej. Same liście też się pojawiły...

Rododendronowy ogród II. 21:37, 08 maj 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Mnie sie bardziej podoba Purple splendour, jednak obydwie odmiany są dosc trudne , w Twoim ogrodzie pod sosnami pewnie sobie poradza ale piszę to że nie jest łatwo z nimi by nikt pochopnie sie na nie nie decydował.
Polarnacht:

Purple Splendour:

Dziękuję Ci bardzo. Szukam takiego ciemnego fioletu. Bardzo mi się podobał u Ciebie ten który rośnie na lewo od Ann Lindsay lub Hachmann Charmant (na zdjęciu nie umiem odróżnić) czy to któryś z tych dwóch czy jeszcze inny?

wiosna tego roku jest okropna, kończą już się moje pokłady energii i konieczne jest mi słońce do ich naładowania, a tu jeszcze przymrozkami straszą... brrr
...uDany ogród 21:37, 08 maj 2017

Do góry
Dziękuję serdecznie za wsparcie, staram się żyć normalnie. To trudne, ale trzeba.
Został nam miesiąc do ostatecznego opuszczenia domu. Będzie mnie teraz mniej, ale czasami zajrzę.
Byłam w niedzielę przed komunią siostrzeńca M na starociach.
Trafiliśmy kilka ciekawych przedmiotów.
Mam ogromny słój ceramiczny na ogórki, długo poszukiwany klosz do lampki na sekretarzyk, lampę kuchenną cudownej urody i kilka elementów mojej zastawy.
To były udane łowy
Wyplewiłam ogródek przy domu i już się całkiem ładnie prezentuje. Teraz w wolnych chwilach muszę ogarnąć nowy, bo chwasty mnie przerosną...
Kupiłam pokazywaną niedawno bieliźniarkę i czekam na dostawę.
Jutro ma być krzesło do biurka. Marzę o budowie, ale muszę na to jeszcze poczekać
W ogrodzie zaczynają irysy i inne cuda

Tawuła śliwolistna moja ulubiona

Wiśnia gruczołkowata plena

Obiela The Bride

wiśnia Amonogawa

Kanzan niestety zrzucił kwiatki, chyba podmarzł
Szkoda.
Dziki wczoraj nas odwiedziły i pobawiły się nowo sadzonymi iglakami . Sadziłam je dzisiaj ponownie. Czas na płot!

Pozdrawiam !!
Moja bajka 21:36, 08 maj 2017

Do góry
siewki kosmosów mam w najdziwniejszych miejscach

Pusch

duża już siewka ciemiernika i zawilce
Ogród niby nowoczesny ale... 21:36, 08 maj 2017

Do góry
szafirki jeszcze ciągną jak mogą

sesleria skalna

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:33, 08 maj 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Moje wyglądają obecnie tak
Rychlej śmierci im nie wrożę

czadowo wyglądaja
Prawie - jak ogród 21:30, 08 maj 2017

Do góry
Kasiu, Dominiko, Mirelka, Dorotko - chyba jednak nie ostatnie podrygi zimy - znów przymrozki pokazują... Coś ta wiosna ciężko się zbiera...

Udało mi sie ostatnio wstrzelić między deszczowe chmury i ku pamięci zrobiłam kilka fotek.

Tulipki
Niezawodne exotic emperor - zakwitły już przed świętami i ciągle trzymają pion. Muszę dokupic na jesień

Na pierwszym planie melrose. Urodą również zachwycają, ale niestety aura je dobija - kolejne sztuki łamią się od deszczu

Ogród niby nowoczesny ale... 21:28, 08 maj 2017

Do góry
Tulipany doczekały się slońca

Moja bajka 21:28, 08 maj 2017

Do góry

królicze uszy od Sylwuśki fajnie kontrastują z dąbrówką .

a tu drobna dąbrówka od tego samego darczyńcy

malutki jeszcze świerk Skuland . A z boku widać siewki szałwii omszonej w różowym kolorze. te siewki przetrwały całą zimę w doniczce za garażem. Bynajmniej nie zadołowane .
Mały ogród Kasi 21:26, 08 maj 2017

Do góry
kasia_w napisał(a)
Mój górski długi weekend i pierwsze majowe zakupy-kolejny kocioł za dyszke ze zlomu i rhododendron Simona. Aż trudno uwierzyć, ale to mój pierwszy rodek.Posadze w miejscu przemarznietych azalii.Oczywiście kierowałem się przy zakupie sercem,nie rozumemi jest to jak się okazuje odmiana dość szybko rosnąca.
W kotłach będą w tym sezonie pomidorki koktajlowe.

Kocioł pierwsza klasa!
Ja ostatnio u babci w piwnicy znalazlam kanki na mleko....będę je reanimować.
Do raju daleko - u Ewy 21:26, 08 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U mnie jeszcze rh nie kwitną, nawet nie mają zamiaru. U Ciebie kolorowo.

Przykryłam dziś hortensje ogrodowe wiaderkami. Niech tak pobędą kilka dni. Ostatnio pod agrowłókniną i tak liski pomarzły ...

Moje rododendrony juz zaczynają. Tem czerwony jest wczesny, więc już cały w kwiatach. Zaczyna też już Cunningham White.
Za duże mam hortensje - nie mam takich dużych wiaderek. Muszę zakrywać agrowłókniną. Biję się z myślami, czy już dziś okryć, czy poczekać do jutra.

Testowe dodawanie zdjęć 21:24, 08 maj 2017

Do góry
moja dziewanna
Testowe dodawanie zdjęć 21:23, 08 maj 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies