Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:54, 23 maj 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Dzień dobry, wpadłam i na pierwszym zdjęciu już widzę bryłę domu bardzo podobną do mojego- super zobaczę jak ogród urządzasz- widzę, że masz linie proste rabat ale interesuje mnie bardzo jak zagospodarujesz miejsce pod wykuszem, czym obsadzisz. Dotarłam do tego, że nawiozłaś tam ziemi i masz obrzeża
I nawet nie wiem, gdzie dokładnie to było, na której stronie, bo przeglądałam w pracy, a na telefonie dużo trudniej

Pokażesz wykusz?

Hej.witam w moich skromnych progach.Pytasz o wykusz.Mam tam rabatę wzdłuż całej ściany-linia prosta.
Wrzucam fotkę z jesieni.Plany nasadzeniowe uległy modyfikacji.Będzie tam molinia moorhexe,perovskia, czyściec,szałwia i rozchodnik matrona.
Mój mały ogródeczek :) 21:52, 23 maj 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)

Agnieszka dojrzała do drzewek ? to fajna wiadomość Czy to Odessanum?

Z tym bukiem, to popytaj tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/845-buk-fagus-choroby-i-szkodniki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:52, 23 maj 2017

Do góry
wreszcie widać roślinki dla których dwa - trzy nosiliśmy wodę

Znowu na wsi 21:51, 23 maj 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Aniu MV, każda uwaga cenna, dziękuje.

Kasiek, ze zdrówkiem nieco lepiej. Za życzenia dziękuje. To dzisiejszy stan owego krzaczka sprzed ok. godziny . W tym roku się postarał. Kolor nieco bardziej mdły niż w rzeczywistości.

Pięknie wyglada.Skoszona trawe tez kiedys kładłam na grzadki ale teraz daje na kompost bo chcę żeby mi sie porozsiewały roslinki (bodziszki , sasanki , orliki fiołki ranniki ) i niech samo rosnie.
...uDany ogród 21:50, 23 maj 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Dana jak sie Tato ma? radzicie sobie? znalazlas kogos do pomocy?

przed burza tajemniczo u nas tez cos bedzie w nocy, niebo zaciagniete

Słaby bardzo, ma omamy i te nieszczęsne odleżyny
Mamy domowe hospicjum, dwa razy w tygodniu pielęgniarka, raz lekarz i raz środowiskowa z ośrodka zdrowia.

Uwielbiam takie kontrasty.
U nas trochę popadało, ale to jak na psa mucha. Sucho jak pieprz.
Może jutro poleje, oby bo nam mnóstwo roboty w domu , a jak jest pogoda to mnie rwie do ogrodu.
Dzisiaj likwidowałam zasieki na mamuty, jeszcze jeden dzień i będę mogła zakładać kolejny kawałek ogrodu.

Od razu odkładam grubsze do pocięcia na ognisko

Ogród z rzeźbą 21:49, 23 maj 2017

Do góry
No to na koniec zdjęć jeszcze Lady. Jak to Mirelka napisała ona powinna być zawsze. Ale nagimnastykować się muszę, żeby jej fotkę zrobić. Miała "tonąć" w tym roku w montanach i wyszedł guzik z koncepcji przez pomyłki zakupowe. Ma ta panna pecha z roślinnym obsadzeniem.

Nowocześnie z różAnką :D 21:48, 23 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A masz jeszcze fotki tego miejsca na płasko? Chcesz lawendę kosodrzewinę i cos jeszcze? Trawy może?

ta lewa strona którą bym teraz chciała robić
oczywiście teraz wszystko zaorane i rośnie gorczyca, jedynie serby są bez zmian i te dwie świdośliwy rosną

i prawa strona, tutaj też serby jako zywopłot

na lewo planowałam lawendy i kostrzewy a na prawą stronę (bardziej cienistą) śmiałka lub kłosownicę
tylko jak to ułozyć..?
Typografia ogrodu 21:48, 23 maj 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pochwale się bo dumna jestem starszej corki dla rak nad roll

Brawo!
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:47, 23 maj 2017

Do góry
tak się dynamicznie zmienia w ogrodzie teraz , że nie nadążam pokazywać na bieżąco

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:46, 23 maj 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję za piękny spacer po Twoim ogrodzie!

Haniu jesteś zawsze mile widzianym gościem

Na Łowieckiej 21:44, 23 maj 2017

Do góry
Agi2006 napisał(a)

Ilonka ale fajnie to wygląda i wg mnie ta piwonia wcale tam nie przeszkadza....Jest takim punktem spinającym i urozmaicającym. A ta trawka na przodzie to, o ile pamiętam, nie jest sesleria jesienna bo takie mało sztywne te źdźbła....

Hmmm, mówisz, że ona Ci się tam podoba? To muszę jeszcze przemyśleć, czy ją zabierać z tego miejsca.
Na przodzie też jest sesleria jesienna tylko sadzona w zeszłym roku. Z tego co wiem sesleria ma takie źdźbła chyba???
Dzięki!
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:44, 23 maj 2017

Do góry

moje drzewa

Mój mały ogródeczek :) 21:44, 23 maj 2017

Do góry
Ale piękna zakupy!! Tego klona chyba ma Anetka,przepiękny jest!! Wklejam zdjęcie, mam nadzieję,że Anetka się nie obrazi, popatrz jakie cudo

W cieniu - zacieniona 21:42, 23 maj 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Ptaszek...dla mnie nn ...długo siedział na gałązce obok karmnika z nasionkami.Inne przylatywały i odlatywały a on nic,siedział cichutko...
Szkoda,że wcześniej nie wzięłam aparatu bo karmił go nasionkami inny ptaszek...chyba mama....tak z dziubka do dziubka.
Po kilkakrotnym najadaniu się zaczął toaletę...było na co popatrzeć,stroszył się i czyścił delikatne piórka.
Poleciał,posiliwszy się razem z mamą?

Zbyszek też obstawia kowalika
Rododendronowy ogród II. 21:41, 23 maj 2017

Do góry
ewsyg napisał(a)
Bożenko, jakoś dziwnie u Ciebie bez rodków i azali ;-(

Nie mam co pokazywac.Widzę na wątkach ze gdzies tam pomarzły ale takiego pogromu jak u mnie nigdzie nie ma. Od dawna wiem ze u mnie najzimniej w Polsce. Ogólnie wszystkie wyglądaja tak

a jest i jeszcze gorzej bo sa zamierajace całe pędy.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:40, 23 maj 2017

Do góry

W cieniu - zacieniona 21:39, 23 maj 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
...na dobranoc
Jaki energetyczny kolorek
Na huśtawce miło płynie czas... 21:39, 23 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Jolka, tracę resztki nadziei. Czy to co poniżej to siewka? Jest tego trochę w tych miejscach gdzie siałam.

Jeden to chwast z sercowatym liściem (leży na ziemi, po lewej). Drugi wygląda na coś wartościowego, ale czy to knautia? Zostaw, niech trochę podrośnie. Może też być jakaś szałwia. Pokaż za jakiś czas (napisz u mnie, bo nie zawsze zaglądam).
Ogród niby nowoczesny ale... 21:38, 23 maj 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
kULKI GRABOWE TO JEST TO!

ela_z napisał(a)
Kulki grabowe i lawendowe cuuudne.

achimee napisał(a)
Boska ta Twoja lawenda! Ile lat trzeba czekać na takie wypasione kule?

MirellaB napisał(a)
To niewiarygodne, że masz tak piękną lawendę - śliczna

Kulki grabowe i lawenda dziekują za uznanie

Achimee...lawenda w tym miejscu rośnie 2 lata

Nowocześnie z różAnką :D 21:38, 23 maj 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
No ale gdzie bodziszkowi do seslerii. Bodziszek to jak piszą roślina suchego cienia i w łagodne zimy nie gubi części nadziemnej co zaobserwowałam i u mnie. Jak dla mnie to on pasuje raczej do takich swobodnych a nawet leśnych ogrodów bym powiedziała. Ja właściwie dopiero teraz stwierdziłam,że jest ładny. He,he a mam go wieczność. Chyba jednak na gwiazdę się nie nadaje. Uff..ale wykład zrobiłam

suchy cień mam od wschodu, tam by mi pasował bo zurawki do przeniesienia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies