Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 20:44, 23 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
Wow! Jaki piękniś! Może to młody rudzik? Pytałaś Bożenki?

Dziękuję za info w sprawie cleome. Skimii już oberwałam kwiatki, właściwie tylko szypułki po nich.

Poprosiłam nasze guru...może zajrzy w wolnej chwili.
Skimmie u mnie jeszcze kwitną.Twoja się wzmocni i zacznie wypuszczać młode przyrosty,na których jesienią zjawią się pączki.
bogumila 20:46, 23 maj 2017

hanka_andrus napisał(a)
Wow! Jaki piękniś! Może to młody rudzik? Pytałaś Bożenki?

Dziękuję za info w sprawie cleome. Skimii już oberwałam kwiatki, właściwie tylko szypułki po nich.

Poprosiłam nasze guru...może zajrzy w wolnej chwili.
Skimmie u mnie jeszcze kwitną.Twoja się wzmocni i zacznie wypuszczać młode przyrosty,na których jesienią zjawią się pączki.
Nallar 20:54, 23 maj 2017

"Puszasty" podobny do Rudzika.
Gosiek33 20:55, 23 maj 2017

Ależ modrego ptaszka zdybałaś i zdjęcie piękne mu zrobiłaś

Czy to nie kowalik?
Bogdzia 20:58, 23 maj 2017

Bogusiu no te kolory na brzuszku to na pewno nie naturalne.Moze słonko zachodziło i tak sie wybarwiły. Sądzac po kolorze piórek szarych i po pasku ciemnym przez oczy to pewnie kowalik ale faktycznie ze szkoda ze nie zrobiłas zdjecia matce bo byłaby pewnosc.
jolanka 21:37, 23 maj 2017

Przyszłam od Bogdzi za zdjęciem pisklęcia Witam serdecznie.
To na pewno jest piskle kowalika - nie znam się zbyt dobrze na ptakach ale widziałam prawie identyczne zdjęcie na jednym z blogów:
Fotoblog malutka-54.flog.pl
Bożenka napisała też, że to ubarwienie nie jest naturalne, miała rację, na tamtym zdjęciu kolory byly trochę inne.
Pozdrawiam serdecznie
an_tre 21:39, 23 maj 2017

bogumila napisał(a)
...na dobranoc
Jaki energetyczny kolorek
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
an_tre 21:42, 23 maj 2017

bogumila napisał(a)
Ptaszek...dla mnie nn ...długo siedział na gałązce obok karmnika z nasionkami.Inne przylatywały i odlatywały a on nic,siedział cichutko...
Szkoda,że wcześniej nie wzięłam aparatu bo karmił go nasionkami inny ptaszek...chyba mama....tak z dziubka do dziubka.
Po kilkakrotnym najadaniu się zaczął toaletę...było na co popatrzeć,stroszył się i czyścił delikatne piórka.
Poleciał,posiliwszy się razem z mamą?

Zbyszek też obstawia kowalika
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bogumila 21:55, 23 maj 2017

Pozwólcie,że odpowiem wszystkim zaglądającym...
Sprawdziłam jak wygląda dorosły kowalik...i na pewno to jego młode pisklę.Sikorki i {teraz już wiem} kowaliki całymi dniami stołują się wyjadając ziarenka słonecznika.Taką sytuację przy karmniku widziałam jednak po raz pierwszy.Dorosły ptak pomagał młodemu....dokarmiał,żeby nabrał siły,czyścił piórka...szkoda,że od razu nie wzięłam aparatu do ręki...
bogumila 22:16, 23 maj 2017

Pierwszy raz wykulkowałam różę...wypuściła mnóstwo bocznych gałązek.