Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 07:59, 12 kwi 2017

Do góry
AGDULA napisał(a)
Faktycznie masz racje, nie można porównywac zdjęć z wiosny i lata. Masz całkowitą rację. Nie wziełam tego pod uwagę inne pory roku inna zieleń. Teraz na tym porownaniu zdjęć oczka widać dokładnie. Dzięki za super fotki. Ogród Twój to prawdziwa uczta dla oczu
Cudnie wygląda)) Pięknie masz

Aga Ty też masz rację, jest mocno prześwietlone ale nie aż tak by sąsiedzi
widzieli mnie jak na widelcu - zresztą zawsze możesz się przkonać i w sezonie do mnie przyjechać

To co zostało mocno potraktowane sekatorem i piłą to ta czereśnia między świerkami i dereń z czerwonymi pędami. Bardzo wyłysiały mi iglaki przez te drzewa które rozrosły sie do niebotycznych rozmiarów - jeszcze raz dla przypomnienia 2013

Teraz dereń prowadzony jest w formie kulistego drzewka a czereśnia została pozbawiona dwóch konarów - zobacz jak świerk po prawej uciekł od nich i przechylił się w prawo - dzięki przerzedzeniu będę go teraz na linach pionizować, niestety nie odratuję już dolnych gałęzi które stracił przez brak światła dlatergo powstał w tym pasie pas rododendronów

Ogród się zmieni, dzicz była bardzo pożądana by przykryć wszystkie mankamenty murów, ogrodzeń itp. Teraz już jest ujarzmiona i ukazuje również architekturę. Ale gęsto będzie zawsze - bo kocham zielony busz
Choroby klonów, klon - Acer 07:50, 12 kwi 2017

Do góry
I ja poproszę o pomoc - załączam zdjęcia palmowego "Atropurpurpureum" - rósł sobie ładnie przez 5 lat, ale po tej zimie połowa jakby przemarzła - a może to werticilioza, może inna choroba ? W każdym razie miejsce nie specjalnie dla palmowych sprzyjające bo wietrzne... I się pewnie doczekałem. Dlatego uważam, że trzeba go wywalić i posadzić coś innego, ale moja druga połowa cały czas krzyczy, że mowy nie ma i trzeba dać roślinie szansę. Ale przecież bez sensu trzymać coś ze zdeformowaną koroną, co po kolejne zimie może wyglądać jeszcze gorzej... Obok rośnie klona polny "Carnival" i temu nic oczywiście nie jest, co zresztą widać jak wszystkie gałązki wypuszczają liście.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 07:24, 12 kwi 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wiosna cudna i zmiany ciągle w domku też

A wszędzie, zrobiłam tyle w 2 tyg. ze cieszę się że mialam rehabilitację równolegle bo bym nie wydoliła - a tak to co się namordowałam to wymasowali . I do tego pochwalili za umięśnione plecy i ramiona - wbrew pozorom okazało sie to zbawienne dla kręgosłupa bo ma silna podstawę.
I moja inwencja w domu - panowie malowali ściany a potem wstawki robiłam ja bo nie jak zawsze coś kombinowałam i nie chciałam byśmy się nie zrozumieli

Hmmm dom też kiedyś miałam kolorowy i taki ,,dziki" - jak widać zmieniam się
LeŚnicZaNka 00:45, 12 kwi 2017

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:00, 12 kwi 2017

Do góry
Wysiada mi laptop piszę i nic nie widzę, działa z okropnym opóźnieniem

czosnek się rozmnożył

Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:50, 11 kwi 2017

Do góry

Żywopłotki cisowe. 23:37, 11 kwi 2017

Do góry
Była już ciemnica i zdjęcia be. okryte lilie.

Peonie na całym łuku. rozciągałam pod stojakami do peonii.

Leży cesarzowa, musiałam wczoraj zdeptać przy przesadzaniu. Dzieliłam anabelki, astry nowobelgi, przewrotniki.
Przesadzałam kocimiętkę, jeżówki białe.
i w ubiegłym roku tez zdeptałam jedną.

Wydmuchrzyca do likwidacji, tak mam jej dość, robi rozłogi dwu metrowe, raundap w pogotowiu.

Ranczo Edy 23:23, 11 kwi 2017

Do góry
machamy zadowolone

Po ciemku

Ranczo Edy 23:20, 11 kwi 2017

Do góry
no i siedzi
Pomocnik większy zrobił dziurę(bez niego ani rusz szatan mój em)poszedł sobie i przyszedł z rowera drugi pomocnik

nie ma

jest ciemnawo już się robiło

Żywopłotki cisowe. 23:19, 11 kwi 2017

Do góry
Siewki tulipanów rosną i kolorek pokażą

Tu produkcja hortensji Phantom

Tu pod okryciem fizeliny też hortensje Limki i mniejsza ilość Wanilki.
Tak zostawię na dłuży czas, jak będzie gorąco puszczę powietrza więcej, tak eksperymentuję.

Rozchodniki ładnie wychylają się, w listopadzie dzieliłam na okruszki bo wielkie karpy miały opuchlaki.

Życie w wiejskim ogrodzie 23:18, 11 kwi 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Przemku, powiedz mi, jak pędzi się cebule w donicach? Tzn. sadzisz jesienią i co dalej? Cudnie to wygląda
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:13, 11 kwi 2017

Do góry
Teraz trzeba będzie na chwilkę zapomnieć o ogrodzie a pomyśleć o świętach.

Mam jeszcze sporo przesadzeń na zasadzie domina - jak teraz tego nie zrobię to za rok więc się spieszę

cieszę się że dopadłam tawułki i zrobiłam z nimi porządek - wykopałam podzieliłam i odmłodziłam -

2 lata temu kiepsko kwitły - myślałam że to susza - pewnie też, w ub roku mi umknęło i też kiepskie były - jak dzieliłam zdziwiłam się jakie mocne tworzą karpy takie zdrewnienia - trzeba je chyba często odmładzać -

a jakie Wy macie doświadczenia z tawułkami ? ile lat mogą być w jednym miejscu?

tymczasem pozdrawiam wszystkich

To miejsce trzeba kochać 23:07, 11 kwi 2017

Do góry
Żywopłotki cisowe. 23:07, 11 kwi 2017

Do góry
Lubczyk tez okryłam, szkoda powinnam ściąć i zamrozić listki.

Przesadzę lilie w takiej fazie, wrosły w anabelki.

Po szerokości rabaty jest dużo wychodzących większych lilii też okryłam.

Jak robicie zdjęcia kwiatkom, przecież to trzeba położyć się na ziemi.

Wieczorem tulipanki łebki zamknęły.
To miejsce trzeba kochać 23:03, 11 kwi 2017

Do góry
No i choiny mikrusy. Przekonałam męża żeby kupić kilka większych i posadzić na zmianę. Może nie najlepszy pomysł ale tych mam 20 szt. Małe trochę by zabrakło to dosadzę większych i będę czekać ze 100 lat pewnie
Życie w wiejskim ogrodzie 23:03, 11 kwi 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Bukiecik sobie wzięłam a co
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:02, 11 kwi 2017

Do góry
m_gocha napisał(a)
Czyli podróż udana... Skarby przywiezione...
Jaką piwonię przywiozłaś?
Taras pokażesz?
Co to za cudnie malinowe pomponiki?

No względem łupów udana .
Dorota podzieliła się jakąś starą piwonią pustą czerwoną czy różową już nawet nie wiem.
Mam od Doroty już 3 piwonie takie bardzo stare sadzone przez Jej teściową pewnie kilka dekad temu.
Liczę że mi zakwitną w tym roku są wczesne i mają już ładne liście - rok temu dostałam to złapały jakiegoś grzyba - piwonie mam prawie same darowane - zrobiłam z nich szpaler w części jagodnikowej - niestey musze je oplewić bo tam mi chwasty rosną

Taras pokażę - na razie nie mam czasu i chęci na fotki - liczę na święta

to? no patrz uciekło no.... wiesz na pewno

Ogród Loczka 22:59, 11 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
super

Ide spac. Jutro dyskusji ciąg dalszy. Nabije jak pogoda pozwoli sznurki i porobię foty. Papa dzięki Ania za pomoc.
Ogród Loczka 22:58, 11 kwi 2017

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
A gdyby tak? Dodac rabate zmniejszając ilość kostki???
super
Żywopłotki cisowe. 22:56, 11 kwi 2017

Do góry
Persica.

Cesarzowa

Powtarzają się na całej dł. rabaty, tylko ładniejsze są jesienią sadzone.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies