Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 09:39, 26 lip 2023

Do góry
Mazury znów uraczył mnie jednym kwiatkiem
A tak byłoby ładnie gdyby się przeplatał z sąsiadami.

Blaski i cienie nowego życia 09:30, 26 lip 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Potwierdzam. To były małe wariaty, które zamiast w rabacie wschodziły na trawniku i walczyły z trawą dzielnie

Teraz mam 3 dni deszczowe, rosną w oczach. Podlewanie z węża to tylko na przetrwanie było. Dzisiaj i kolejne 3 to dni ogrodowe znów ogrom do ogarnięcia, ale temp idealna

Tyły dużej rabaty zajęte na całego i o to mi chodziło
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:29, 26 lip 2023

Do góry

Kto mi powie co to za rośliny .Kwitną od wiosny , mam je w doniczce. Podlewam a ona tak się odwdzieczają.?????/
Ogrodowe wariacje 09:19, 26 lip 2023

Do góry
Fajna rabata przy cukierni, piękne judaszowce, spodobało mi się połączenie kolorów.

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 09:18, 26 lip 2023

Do góry
Szukaj działki nad samym jeziorem. Moja bratanica tak mieszka. Bosko.

Taki widok ma z salonu

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:13, 26 lip 2023

Do góry
Super kadr! Pozdrowionka!

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 09:08, 26 lip 2023

Do góry
Kontonaogrod napisał(a)
Nad rzeką lub jeziorem szukam tym razem, w północnej Polsce niedługo pojedziemy na parę dni, mam 3 działki do obejrzenia. Zobaczymy
Ta też na skarpie ale 1/piach tam jest a nie glina i 2/ sytuacja jest odwrócona - budujesz zaraz przy drodze z mediami (i kanalizacją też, docelowo).

Wymyśliłam że wystawię I zobaczymy, widoki są boskie, ale tu gdzie mieszkamy walczymy z grawitacja a co dopiero tam... budowa 80 metrów od drogi = ciągnięcie mediów. No i szambo, pompowanie wszystkiego taki kawałek + ewentualne nieszczelności po drodze... droga dojazdowa w zimie - w życiu bym tam autem nie wyjechała. Dlatego jeśli są chętni to sprzedajemy i z głowy.

Jestem za! Po co od początku mieć pod górkę?

Choć ja do górek absolutnie nic nie mam

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:05, 26 lip 2023

Do góry
Nareszcie deszcz
A po deszczu oczywiscie tecza

Pozdrawiam was serdecznie
Zieleń, drewno i antracyt 08:56, 26 lip 2023

Do góry
Alija napisał(a)

Zuziu, kwiatów masz mnóstwo, ale i tak byłoby mi szkoda ich zrywać. Bukiety wszystkie piękne, ja bym ten przygarnęła.

Szkoda, że nie mieszkasz bliżej, lubię rozdawać bukiety Ten, mimo że zrobiony kilka dni temu nadal dobrze wygląda. Jednoroczne floksy super się w wazonik sprawdzają.

Anna i Ogród 2 08:45, 26 lip 2023

Do góry
To robię teraz

Tak wygląda cały teren 30 arów ale mają 10 sprzedać więc muszę zmienić projekt

A to mój pierwszy ogród gdzie jeszcze czekamy na równanie terenu
Hortensjowo 08:44, 26 lip 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Helen, też chcę więcej fotek

Olivię też mam zapisaną na liście różanych chciejstw. I jak rok temu twierdziłam, że floksy są be, tak teraz zatrzymuję się na każdym ich zdjęciu dłużej, żeby się ponapawać widokiem

Asia, dla Ciebie też mam kilka fotek

MW - nie mogę uchwycić jej koloru, tu się wydaje czerwona

Jeżówki i tytoń w donicy

Król Rozanne, rozwala się wszędzie

P.S. Te floksy mają chyba z 1,5 m wysokości, kwiatki małe, ale bardzo intensywnie pachnące. Jak się przypomnisz wiosną, to Ci ukopię sadzonkę
Hortensjowo 08:39, 26 lip 2023

Do góry
Magara napisał(a)
Helen, dzięki, piękne wszystkie Olivia już wcześniej zapisana Czarna plamistość może niekoniecznie pożądana....

Dorosła córka mi jakoś do Ciebie nie pasuje Ale skoro już jest i marudzi to niech "lepsze" zdjęcia zrobi i da Mamusi

Daga, no ta czarna plamistość mnie mocno wkurza. Listki łapią sporo krop i oblatują, niby rosną kolejne gałązki, ale na razie krzaczek słaby (Princess Alexandra of Kent).

Mam jeszcze dorosłego syna

Dla Ciebie szersze kadry, zdjęcia niecenzurowane
Stoję na tarasie, za mną jest dom. Trawnik wymagający nawiezienia i przycięcia

Już prawie kokon się zrobił
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 07:10, 26 lip 2023

Do góry
Nad rzeką lub jeziorem szukam tym razem, w północnej Polsce niedługo pojedziemy na parę dni, mam 3 działki do obejrzenia. Zobaczymy
Ta też na skarpie ale 1/piach tam jest a nie glina i 2/ sytuacja jest odwrócona - budujesz zaraz przy drodze z mediami (i kanalizacją też, docelowo).

Wymyśliłam że wystawię I zobaczymy, widoki są boskie, ale tu gdzie mieszkamy walczymy z grawitacja a co dopiero tam... budowa 80 metrów od drogi = ciągnięcie mediów. No i szambo, pompowanie wszystkiego taki kawałek + ewentualne nieszczelności po drodze... droga dojazdowa w zimie - w życiu bym tam autem nie wyjechała. Dlatego jeśli są chętni to sprzedajemy i z głowy.
Za drzwiami do ogrodu... 23:55, 25 lip 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)
Napasłam u Ciebie oczy bogactwem roślin i kolorów. Zabieram te widoki pod rzęsy na noc.

Ja u Ciebie też się " pasam"!
Dobrej nocy!

Za drzwiami do ogrodu... 23:49, 25 lip 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

Aniu a już myślałam, że sobie żyrafę do ogrodu sprowadziłaś
Wszystkie zdjęcie piękne, ładnie skomponowane, co nie dziwi biorąc pod uwagę piękno Twego ogrodu

Powiem Ci, że nie pogardziłabym taką piękną żyrawką w ogrodzie, choć trochę obawiałabym się o rośliny...Ale może zrobiłabym jej taką miejscówkę, by swoją długą szyją sięgała na sąsiednią działkę z ugorem zarastającym ciągle i obgryzała sobie samosiejki i rozrastające się drzewa i krzewy, które już się do mnie pchaja przez siatkę i musimy co raz karczować choć brzegi
Mój ogródek kłania się w podziękowaniach za komplementy
Za drzwiami do ogrodu... 23:35, 25 lip 2023

Do góry
basia3012 napisał(a)
Aniu, cudnie jest teraz u Ciebie. I powojniki piękne i róże i oczywiście lilie. Pięknie połączyły się te kolory, dopełniają się. Jest bajkowo.
Dziękuję za wycieczkę do ogrodów. Niby nie wstawałam z krzesła a ogrody zobaczyłam.

Cieszę się, że umiliłam czas Zarówno zwiedzane jak i mój ogród mnie samą cieszą niesamowicie. Niech cieszą i innych...
Ostatnio znowu byłam w przepięknym ogrodzie Agapant i przede mną kolejne Myślę, że niedługo Aga wstawi zdjęcia u siebie, tu mała zajawka z jej ogrodu:

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:23, 25 lip 2023

Do góry
JoannA napisał(a)
A tak kwitnie siewka jeżowki Coconut Lime bo tylko te odmianę posadziłam na tej rabacie. Druga biala też bez cech rosliny matecznej.

Tą ym przygarnęła na pomarańczową rabatę
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 23:22, 25 lip 2023

Do góry
JoannA napisał(a)

Zrobiłam dzisiaj zdjęcie świeżo rozwiniętego Arctic Snów. Będę obserwowała czy się zmieni na morelowy. Ale już teraz widać po lewej stronie ze morela przebija się troszkę

Właśnie, te boczne płatki morelowe. Jutro zrobię u siebie fotkę. Jak nie zapomnę.
Za drzwiami do ogrodu... 23:12, 25 lip 2023

Do góry
Adela napisał(a)
Aniu - bardzo dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie
Dawno u Ciebie nie byłam. Twój ogród na swojej romantyczności jeszcze zyskał. Magia, tajemniczość, przepiękne zestawienia roślin - to wszystko urzeka Podziwiam
U siebie już tylko ograniczam.
Serdecznie pozdrawiam i gratuluje pięknego ogrodu

Jeszcze kombinuję z roślinami, zestawieniami, dodatkami, pewnie też przyjdzie taki czas, by ograniczać...!? Ale chyba zacznę od warzywniaka, bo jak ograniczać kwiaty???

Ogród w dolinie 22:58, 25 lip 2023

Do góry
Roocika napisał(a)
Zajawka suchego oczka, nie jest skończone. Przywrotniki już wycięte.

O rany, wymiękłam, nigdy nie lubiłam przywrotnika, ale u ciebie normalnie wymiata. Jest cudnie. Piękne połączenie kolorów i ta scieżka. Brawo!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies