Izuniu kocham wszystkie lilaki, mam ich całkiem sporo. Części nazw wcale nie znam, ale i tak są piękne.
Tnę zawsze po kwitnieniu dość zdecydowanie, one to bardzo lubią
Mirelko to te czerwone tulipany, przeszły taką metamorfozę. Teraz mają taki kolor cały dzień, gdy były czerwone wyglądały tak wieczorową porą ale nie umiałam zrobić im zdjęcia gdyż aparat sobie z nimi nie radził i zmieniał barwę.
Aparat wyciągał kolor czerwony Telefon dodawał nutę różu, w rzeczywistości wyglądały tak jak na wcześniejszym foto
Zdjęcie z telefonu wyszło tak
Ta bordowa barwa jest bardzo imponująca jednego wieczora podszedł do mnie mój eM i zapytał: czy widziałam jaki kolor mają teraz tulipany?! Byłam w szoku bo do kwiatów w ogrodzie ma negatywny stosunek
2 dni ciepła to 2 nowe podkoszulki opalone i 1000 roślin kwitnących.. a 1000 za rok.. grunt, że sporo żyje I będę dal oka za rok.. nie dopuszczam myśli, że za rok będzie podobnie
Witajcie!
Podobają mi się wasze pomysły i podpowiedzi. Chcę przebudować przedogródek po remoncie domu. Wystawa północno-wschodnia. Lokalizacja - z dwóch stron sąsiaduję z lasem; na swojej działce też mam niewielki lasek sosnowy. Planuję zrobić rabatę wzdłuż domu (10m) i płotu (13m), a w środku trawa. Chciałabym zastosować iglaki, bukszpany, trawy, hortensje, trzmieliny, żurawki, hosty. Wydaje mi się że trzeba byłoby dodać jeszcze coś wyższego (szczególnie pod tą łysą ścianą). Problem mam z właściwą kompozycją. Proszę o pomoc
Dlatego wyciepałam bonzaja z cyprysa i kupiłam kalinę Kilimandżaro Kwiaty się rozwijają.. napitoliłam fotek.. ale idę spać.. jestem zgon... na kominki tez nie mam sił.. i cholerka czasu
Warzywnik dopiero robię.. pseudo trumienki będą Bo nagrobki stwierdziłam, że są niepraktyczne. Foty brak
Wiec jakiś inny pstryczek.. i idę spać, a raczej się czołgam spać