Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:49, 31 maj 2017

mirkaka napisał(a)
Pozdrawiam, znów się naczytałam.

Pozdrawiam również - dzisiaj nie mam weny

zresztą teraz niech się dzieje, pracujemy w ogrodzie i się nieustannie uśmiechamy do roślin

moje samosiejki dziewanna i firletka

mira 23:56, 31 maj 2017

_Martini_ napisał(a)
Nadrobiłam, poczytałam o coli i piwie, nic mądrego nie napiszę tylko poczekam sobie do zdjęć. Pozdrawiam

dobra to muszę porcję przygotować i wreszcie zacząć Was odwiedzać

hosty jeszcze takie świeże i całkiem nie wyjedzone, zauważyłam że niebieskie mniej smakują niż te zielone - no oczywiście piwoszom

a tu moja ulubiona hosta Halcyon - przesadziłam podzieliłam i tak jakoś miejsce było obok brunery - i super wyszło , w kolejną wiosnę znów podzielę i znów trawniczka ubędzie

mira 00:05, 01 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)

Czytam i jakbym swoje myśli słyszała..

A teraz jak mam nerwa na pogodę, ogród i maj któego nie ma.. łatwiej będzie wyciepać to i owo..

I zabezpieczenie na kota.... dobrze, że o tym piszesz, bo moja też włazi na budki lęgowe.. i poluje na ptaki jak głupia... nie wiem jak oduczyć.. dziś miałam w dowód miłości nornicę.. to już może być

Ania może założymy jakąś przychodnię analityczno-odwykową dla niepoprawnych ogrodniczek/ów

aż przeczytałam co nabazgroliłam

"Rozumię chciejstwa też tak mam - ale już trochę się przez lata nasyciłam roślinami i powoli wybieram - stop - staram się wybierać te które mają zostać
no dobra nie wychodzi mi to
ale o tym myślę, coraz bardziej myślę..."

hehe a ja dziś byłam na rynku w Rzeszowie - kurcze jak kolorowo jak ja lubię no i pogadałam, a w torbie mak syberyjski i irys kłącze -
tak przy okazji najlepiej teraz kupować irysy z kwitkiem ja to już sprawdziłam

te bratki najlepiej mi przetrwały

no i lilie będą nowe - lubię je teraz podoba mi się ta zieleń i forma

mira 00:10, 01 cze 2017

kasiek napisał(a)
Ogród różnorodnosci - taki lubię Ograniczyć chciejstwa? Dieta roślinna - oj.... to chyba nie dla ogrodników maniaków

noooo, i żadne postanowienie nie działa bo nagle znajdujesz się na giełdzie czy na rynku i amba, już postanowienie zapomniane

a najlepiej jak idziesz do kogoś i pada pytanie a to masz? a chcesz?.....

a ja stale rozmnażam

i na dobre mi wyszło bo namnożyłam bodziszków, przywrotników, rozchodników
strach się bać jak zacznę mnożyć floksy które uuuuuuuuwielbiam
nawet nie wiem ile mam odmian ale chyba dużo

lubisz takie klimaty co?

mira 00:15, 01 cze 2017

Jana napisał(a)
kotka fajnie ujęłaś fajna dysputa na Twoim wątku, mnie też trudno ograniczyć chciejstwa ale ewoluuję ostatni też oglądam się za krzewami i o zgrozo iglakami, uwielbiam byliny ale niestey zaczyna mi coś brakować ...ogród przez dużą część roku jest pusty , czas to zmienić

Jana jak są drzewa i krzewy a jeszcze trawy to nie może być pusty to już jest struktura - idziesz jak burza będzie dobrze
byliny zimą też są piękne zwłaszcza te duże ładnie zasychające

mira 00:19, 01 cze 2017

Jana napisał(a)
Miro a jakie Twoja swatowa wybrała odmiany róży rugosa?

Jana nie pamiętam, wiem że kilka , kiedyś napiszę może końcem czerwca będę u niej, ona jest wierna Rosarium i tam kupuje

a mi się o różach nawet myśleć nie chce, jak chcą niech rosną i niech robią co chcą

na razie na nie czasu nie mam choć już za kilka dni zakwitnie kilka

mira 00:28, 01 cze 2017

I zrobił się Dzień Dziecka - zatem miłego dnia w ogrodach życzę, a i jest to okazja żeby sobie pofolgować - jutro można bezkarnie polować na nowe nabytki i wszelkie postanowienia won !!!

moje nowe nabytki

Kasya 05:52, 01 cze 2017

A co to za nowy nabytek obok łubinu ?
I bardzo ni się teraz u ciebie podoba
W sumie zawsze ładnie, tak jak lubię
A co to za pergola koło pompy ? Pokazesz wiecej ?
Anda 20:48, 01 cze 2017

Piękne nowe nabytki W tym roku też nabyłam dziewanny. Mam nadzieję,że im się u mnie spodoba. Dwie przez nieuwagę kupiłam jakieś niższe odmiany i ledwo je widać z tylu rabaty Może w przyszłym roku trochę bardziej pójdą w górę.
Piękne masz hosty. No i wogóle lubię tu u Ciebie bywać, czytać i przede wszystkim oglądać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mira 21:25, 04 cze 2017

Dzisiaj miałam piękny ogrodowy dzień - odwiedzili mnie znakomici ogrodnicy Kondzio i Andrzej.
Jak to zwykle bywa ogród obejdziony kilka razy, rośliny obgadane, to co miało być wywalone okazuje się -że skąd ma zostać, a inne z kolei dzikie kąty te co zapuszczone że super /a może by tak cały ogród zapuścić / a także sugestie dobre i do wprowadzenia.
Jak ja lubię takie pogaduchy. Dziękuję Wam za miłe spotkanie.

Konrad robił fotki to pewnie coś wstawi.

A tymczasem powrócę do zaległych odpowiedzi bo ostatnio nie skończyłam.

W kategoriach zadumy - mamy czerwiec , to jest mój ulubiony miesiąc i w życiu i w ogrodzie. Zieleń już taka obfita, róże powinny kwitnąć obficie ale akurat to w tym roku to nie działa za to jest pachnąco a i co chwilę coś się rozkwita.
Co jest do zrobienia to niech sobie będzie a co już zrobione to cieszy.