Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skąpana w słońcu 19:36, 04 maj 2017

Do góry

Oj będzie dużo smardz, są bardzo smaczne

Umęczone deszczami sasanki, a miało być tak pięknie

Podwórkowa rehabilitacja 19:29, 04 maj 2017

Do góry
Różanka
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:28, 04 maj 2017

Do góry
Liliowce

Grab w żywopłocie już zielony

Podwórkowa rehabilitacja 19:22, 04 maj 2017

Do góry
Tak sobie myślę, że dzieci łatwiej umyć po zabawach w błocie niż tego mojego piesa.
Aniu Jasio ma super mamę, że pozwala się ubrudzić

Dla Was moje kolorowe jarmarki, gdzie nie spojrzeć kolory się mienią.
Może to razić, że na tak małej powierzchni, ale ja uwielbiam i nic na to nie poradzę
Przedogródek

Żywopłot strzyżony liściasty 19:22, 04 maj 2017

Do góry
One nie powinny się znaleźć w tym ogrodzie, w ogóle nie nadają się do tego celu, do żadnego się nie nadają, nawet na pojedyncze drzewa bo są krzywe. A na żywopłot, który ma zasłaniać od dołu - za łyse. Ja nie wiem co poradzić. Oddać z powrotem.

Kupić rozgałęzione od dołu, jak te które sadziłam dwa lata temu, widzisz różnicę?

Ogród zapracowanej mamuśki 19:21, 04 maj 2017

Do góry
Ogród z łezką II 19:21, 04 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Pokażę jak dalie w garażu wyrosły. Mus było sadzić...

Żółtek już pachnie

Ale wielkie jajku
Cytrynka super kolorek na pewno jak będzie kasa to następna będzie taka ale gdzie bym wsadziła to nie wiem ha ha u nas takiej nie widziałam
Na fotce tulipki pasiaste widzę śliczneee buziaki zostawiam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:19, 04 maj 2017

Do góry
U mnie buro i ponuro, z kilkuminutowymi przebłyskami słońca. Bez deszczu po południu. Dało się powyciągać osty i mniszki z rabat na froncie. Robota głupiego, bo działka naprzeciw i zapłocie sąsiada pełne kwitnących mniszków. Chwilowo piękne są te żółte plamki na tle zieleni, ale wkrótce będą dmuchawce, latawce i wiatr.
Do kwitnienia zbierają się kaliny

Roseum i Watanabe

Po raz pierwszy zakwitnie mi aronia. Rozrasta się klonik ussyryjski.

Mam mnóstwo siewek przegorzanu i werbeny

Zakwitły kolejne tulipany. W fazę kwitnienia wchodzą dąbrówki.

Dwa ogrody 19:18, 04 maj 2017

Do góry
Basiu, sasanki stłamszone w tym roku, za to melduję, że len ma się znakomicie, a skrętniki nie zaprzyjaźniły się ze mną
front robót powoli się posuwa, przesadzone liliowce, za chwilę wsadzę przed nie dalie, muszę się z tym uporać na początku przyszłego tygodnia i mam nadzieję, że nie wystartują przed zimnymi ogrodnikami
za liliowcami hortki ogrodowe, mają ostatni sezon na to, aby się zebrać, jeśli nie zakwitną, pójdą do likwidacji

namiastka warzywnika w 3 skrzyniach, zioła w donicach, tutaj tylko to, co potrzebne bezpośrednio do kuchni ogórki, marchew, pietruszka, buraczek i cała reszta będzie posiana w polu
deski z odzysku, niech wystarczą na dwa lata, będzie ok, malowania i wykończenia uskutecznię w czerwcu

Ogród zapracowanej mamuśki 19:18, 04 maj 2017

Do góry
Trochę kolorków w ten pochmurny dzień

W Dolinie Muminków 19:16, 04 maj 2017

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Kwitną, kwitną- taką focie dziś przed pracą udało mi się zrobić

W grupie wyglądają ślicznie
Ogród w mieście-ogrodzie 19:10, 04 maj 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Wspaniałe ruiny, czym obsadzisz pergole? glicynią , powojnikami Montana czy jeszcze jakieś pomysły np róże

Pergola to 20 słupów (10 par). Zaczyna się w cieniu pomiędzy sosnami więc 2 pierwsze słupy podsadziłem hortensjami pnącymi. Te które są wystawione na słońce obsadziłem różami pnącymi Laguna. Nad resztą jeszcze się zastanawiam Może glicynia albo zwyczajny winobluszcz pięcioklapowy. Nie wiem jak mi pójdzie hodowanie róż i czy posadzone róże są w stanie opanować pergolę (słupy mają dobre 2,5m wysokości).

Tu trochę widać hortensje:

panorama:
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:09, 04 maj 2017

Do góry
Co powinnam zrobić z tymi hortkami - pościnać to co ma przemarznięte pędy [ściąć przy ziemi czy wyżej?] czy zostawić i mieć nadzieję, że będzie kwitła?
W dolnej części wypuszcza nowe przyrosty, którym mróz odpuścił.
Basia - Mój Świat 19:07, 04 maj 2017

Do góry
kolekcja klonów

klon palmowy butterfly

ten nie wiem zapomnialam

Acer palmatum 'Dissectum"

Acer palmatum 'Dissectum Nigrum'

Acer palmatum 'Katsura'

Klon palmowy Phoenix

Acer Palmatum Going Green

Acer palmatum 'Atropurpureum'

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:07, 04 maj 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)

i drzewo z sercem

pięknieeeee
Wszystkiego po trochu 19:07, 04 maj 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Dzisiaj było u nas cieplej, słońce cudnie świeciło tylko wiatr był silny i zimny. Nie zniechęciło mnie to do pracy i zrobiłam na dużym trawniku kanciki i wypieliłam chwasty wrastające w kostkę
Dopiero na zdjęciach widać ile jeszcze mam pustych miejsc na rabatach
Czyli wizyta w sklepie ogrodniczym konieczna

Tadaaam

Ale kanciki i trawka! Miodzio
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 19:06, 04 maj 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
u nas w prognozie wieksze opady od niedzieli. Moglby ten maj troche ladniejszy byc niz kwiecien.

Czosnki juz pekaja

Suuper będzie co oglądać a u mnie te bułgarskie wysunęły pączki ale jeszcze trzeba poczekać chociaż kto wie tulipany te co są żółte w czerwone paski wczoraj a właściwie jeszcze dziś rano były zielone a teraz kolor widać ciepło deszczowo chyba to lubią Buziaki lecą
Skąpana w słońcu 19:04, 04 maj 2017

Do góry
Ewik, mam nadzieję, ze róże będą piękne, że poprawi się pogoda i będą mogły pokazać piękno.

iwonadm, u mnie też się znajdzie parę angielek.

Kindzia, , jeżeli chodzi o księżniczkę Małgorzatkę to nie bardzo zależy mi na jej pokroju. Dostanie pergolę, taki dzwon, będzie w nim zamknięta, jak na prawdziwą księżniczkę przystało. Będzie miała swoją wieżę.Bardziej zależy mi na kolorze. Mam nadzieję, że jest bardziej brzoskwiniowa niż pomarańczowa.

Bogdzia, no widzisz jaka ja jestem szalona na punkcie róż. Dokupiłam jeszcze kilka z wyprzedaży

Masz rację to chyba jest kawka. One maja piękne oczy.

yolka, jeszcze takich uroczych wiewiórek nigdzie nie widziałam.

jolanka, stwierdzam, że mogą je do filmu zatrudnić. Postawę proszącą maja opanowaną do perfekcji

A teraz wieści z działki.
Tulipanki i inne roślinki się męczą, mało słońca, chłodno i dużo deszczu.

Coś tam jednak kwitnie i czasami jest słoneczko

Dwa ogrody 19:03, 04 maj 2017

Do góry
Bogdziu, powojnik, który miałam wykopać już mam ukorzeniony w nowym, wobec tego poczekam, aż przekwitnie i dopiero ruszę matecznik

Dorotko, dokupione jesienią białe narcyze miały być takie same, a są jak widać

Jolu, białe narcyze okazały się żółtymi, a pamiętasz przyciętą lawendę? Strasznie słabo odbija przez te zimna i brak słońca

a cięty hyzop tworzy ładną kulkę; pomimo wyrywanych(!) sadzonek mam kolejne siewki, które chyba zagospodaruję

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:00, 04 maj 2017

Do góry
babka napisał(a)

To zdjęcie jest super, strasznie mi się ono podoba.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies