Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 12:00, 27 maj 2017

margaretka3 napisał(a)

Iwonko, moje cisy wyglądają coś jak Twoje. Toszka pochwaliła przyrosty. Uff moje w większości też mają przyrosty, choć ze trzy to straszne bidy. Też cieniuję. W sumie te ciągłe deszcze sprzyjają naszym cisom. Może jednak się wybronią.
na 40 sztuk, 28 ma przyrosty, cztery to chyba padły, reszta bardziej na kaput niż na życie nie wiem dlaczego ta przyrosty na większości takie brunatne a nie zielone.

iwka 12:04, 27 maj 2017

elka_ napisał(a)
Wow! Zdjęcia czosnków wieczorową porą- bajeczne
Jest piosenka "Jak dobrze mieć sąsiada", od mojego sąsiada podagrycznik mi włazi do ogrodu, opryskuje go rundapem przez siatkę, a sąsiada mam ochotę odstrzelić
ja nowych właścicieli to tu nie widziałam odkąd zmarł starszy pan. Na zmianę z kolejnym sąsiadem kosimy trawę przy chodniku bo jak to wygląda jak tylko przy tej działce trawa nie skoszona, A właściciele kilka domów dalej mieszkają Kilka razy był już poruszany temat tych drzew i bez skutku
iwka 12:11, 27 maj 2017

Toszka napisał(a)
Jesli obficie podlejesz dzień wczesniej. Dołki przygotujesz i od razu wykopiesz z dużą bryłą korzeniową i natychmiast posadzisz, obficie podlewając to nie odczują przenosin. Uwierz

rabatę dzisiaj skończę kopać, tylko mam wątpliwości co do ustawienia tego wszystkiego.

W pierwszej wersji miało być coś w tym stylu

ale ciągnie mnie do czegoś bardziej prostego, wszystko mam w linijkę sadzone i coś takiego przyszło mi do głowy, tylko wtedy znowu nie mam co ze stożkami zrobić

iwka 12:22, 27 maj 2017

Jeszcze mam do Was jedną prośbę. Blaszak miał być przeniesiony, ale z różnych względów nie będzie i chciałam go zasłonić. Stoi 20 metrów od domu, wiem trochę blisko, ale dobrze, ze nie na środku tylko z boku. Czy coś takiego mogło by być

zdjęcie jakieś stare, ale widać jak to wygląda. No i ważna kwestia, że nie będzie części gospodarczej, mam wolną przestrzeń dla siebie
Toszka 12:23, 27 maj 2017

Pierwsza wersja, ale dokładnie, po skosie sadzone w liniach. Uzyskasz efekt 3D, czyli pod róznym kątem będziesz mieć inne ustawienie. Sadź dokładnie po sznurku, bo wazna precyzja.
AnnaCh 12:34, 27 maj 2017

Moje cisy te co mają przyrosty, to te przyrosty właśnie nie są limonkowe, tylko takie dziwne
Blaszaka mam tak samo jak Ty z boku działki i też musi zostać i mam podobny plan, z boku w tym roku robimy drewutnię na drzewo do kominka, a na drzwi nabiję chyba deski takie jak mam ścianę wiaty od samochodów i już się zminimalizuje to jego świecenie. Dodatkowo mam plan zrobić przed nim rabatę Mój M jeszcze o tym nie wie Pierdyknę jakieś drzewa.
iwka 14:31, 27 maj 2017

Toszka napisał(a)
Pierwsza wersja, ale dokładnie, po skosie sadzone w liniach. Uzyskasz efekt 3D, czyli pod róznym kątem będziesz mieć inne ustawienie. Sadź dokładnie po sznurku, bo wazna precyzja.

o coś takiego chodzi ?
iwka 14:35, 27 maj 2017

AnnaCh napisał(a)
Moje cisy te co mają przyrosty, to te przyrosty właśnie nie są limonkowe, tylko takie dziwne
Blaszaka mam tak samo jak Ty z boku działki i też musi zostać i mam podobny plan, z boku w tym roku robimy drewutnię na drzewo do kominka, a na drzwi nabiję chyba deski takie jak mam ścianę wiaty od samochodów i już się zminimalizuje to jego świecenie. Dodatkowo mam plan zrobić przed nim rabatę Mój M jeszcze o tym nie wie Pierdyknę jakieś drzewa.
,też zrobię rabaty przy nim. Tylko myślałam o takim panelu ze dwa metry przed nim, żeby można było swobodnie drzwi otworzyć i z taczką przejechać
Toszka 15:17, 27 maj 2017

Iwonko, tak, o coś takiego chodzi. Mądra Dziewczynka

Weź kilka kołków/patyków połączonych sznurkami i ponaciągaj. Potem ustaw doniczki, kubełki i pochodź w te i we wte. Popatrz czy taki efekt cię satysfakcjonuje. Zwróć uwagę jak będą zmieniać się osie ustawień jak w kalejdoskopie. Wszystko będzie zależeć z której strony patrzysz i jak ustawisz wzrostowo. To taki trik
Może lepszy będzie inny kąt ustawienia. Poeksperymentuj. Zabawy trochę, ale efekt zdumiewający
AsiaK_Z 17:44, 27 maj 2017

iwka napisał(a)
wyczytałaś no to przez Elę, ja pojechałam tylko do wodociągów, a tam w pobliżu centrum ogrodnicze patrzę przecenione stoją, jak było odejść i nie kupić Jeszcze clematisa przygarnęłam też z wyprzedaży

Zgrzeszyłabyś gdybyś nie kupiła ładne okazy