Pierwsze moje sadziłam w 2010 roku po drodze kilka z nich padło głównie przez nornice i jak mi się wydawało chyba grzyby. Kolejną grupę o której obecnie mowa założyłam w 2015, i do obecnej wiosny dobrze się miewały. Zdjęcia z ubiegłego roku.
Kamila u mnie też jeszcze sporo tulipanów w pąkach. Dla tulipanów dobrze, że nie ma upałów
Kamila Ty nie masz gdzie posadzić? Bożeszzzz gdybym ja miała tyle miejsca Rozmarzyłam się
Ooo, witaj! Zaraz co Ciebie skoczę, zobaczyć czy coś nowego u Was się dzieje
Czy będzie ładnie, to się dopiero okaże za rok albo dwa.
Całkiem możliwe, że będę musiała posypać głowę popiołem i sadzić - wzorem reszty Ogrodowiska - dwa lub trzy gatunki w grzecznych rządkach.
Już się przekonałam, że forum miało rację w kwestii lilaków i żarnowca, dlaczego w tej sprawie miałoby być inaczej
A słoneczko do nas zawitało już wczoraj po południu i zapowiada się ładny weekend. Który muszę spędzić w pracy. Wrrr:/
Hej Asieńko
Zapowiada się śliczna rabata. Oby tylko pogoda się poprawiła. Nie wiem jak u Was ale u mnie słoneczka jak na lekarstwo a teraz w dodatku znowu pada, tak jak przedwczoraj i dwa dni temu..
Haniu no zabiłaś mnie tym bukiem
ładnie zimą wygląda
ma byc kanalizacja kopana 2018-2019 dwa lata to chyba dużo dla takiego zywopłotu
ale myślę że mogę go posadzić bo kanalizacja by akurat ominęła zywopłot
za dużo tłumaczenia ale bardzo ci dziękuje za info i te fotki
Dziękuję Izabelko, Tobie szybkiego rozpoczęcia weekendowych działań. Pakuję już plecaczek, ale przedtem psa muszę wyprowadzić, żeby pobiegał. Po wczorajszej odsłonie ciepła spałam jak młody bożek!
Idę pooglądać moje różyczki, może oprysk trzeba zrobić? Ale nawóz dać, to już na pewno trzeba.
Wszystkim życzę odpowiedniej pogody. I żeby mi tu kwęków nie było!
Haniu i to mnie cieszy, kupionych mam juz 7szt, dokupie jeszcze moze z 10 i za dwa lata bede dzieic. A moze w pewnej drogiej szkolce kupie te drozsze (ale oni maja mega fest duze sadzonki i odrazu podziele)
Tegoroczna wiosna nas nie rozpieszcza. Leje, zimno. Żółta magnolia nie zdążyła się rozkwitnąć, a pąki lecą. Za zimno, za mokro. Kilka dni temu w nocy było -5 przy gruncie. 0 czy 1 to standard. Brr. Tulipany dopiero się rozkwitły - a mamy prawie połowę maja. Nota bene - poniżej to, co kupiłam jako diamond star Bardzo zróżnicowany jest