Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

bdan 06:44, 12 maj 2017

Gosiu moje Lady Elegant są na pewno pomylone, te o dziwnym odcieniu juz kwitną, a reszta jeszcze nie zaczęła. Tych dziwnych będzie chyba z 7 szt, jestem ciekawa jak pozostałe będą wyglądać, ale przypuszczam, że to też LE nie są.

Hosty śliczne.
Kawa 08:29, 12 maj 2017

śliczne hosty
ja wczoraj miałam jedną w ręce i odłożyłam bo stwierdziłam ze nie mam gdzie posadzić
a dopiero w domu się zorientowałam że jednak mam
głupia ja

będe musiała poczekac aż moje sie rozrosną zebym miała co dzielić

tulipany śliczne u mnei jeszcze dużo w pąkach
m_gocha 08:57, 12 maj 2017

bdan napisał(a)
Gosiu moje Lady Elegant są na pewno pomylone, te o dziwnym odcieniu juz kwitną, a reszta jeszcze nie zaczęła. Tych dziwnych będzie chyba z 7 szt, jestem ciekawa jak pozostałe będą wyglądać, ale przypuszczam, że to też LE nie są.
Hosty śliczne.
Danusiu, ciekawa jestem swoich EL (kupowane ostatniej jesieni w B.)
Hosty dziękują Lubię je w takim stadium wiosennym
Pozdrawiam i kwiatuchy zostawiam
m_gocha 09:03, 12 maj 2017

Kawa napisał(a)
śliczne hosty
ja wczoraj miałam jedną w ręce i odłożyłam bo stwierdziłam ze nie mam gdzie posadzić
a dopiero w domu się zorientowałam że jednak mam
głupia ja
będe musiała poczekac aż moje sie rozrosną zebym miała co dzielić
tulipany śliczne u mnei jeszcze dużo w pąkach

Kamila u mnie też jeszcze sporo tulipanów w pąkach. Dla tulipanów dobrze, że nie ma upałów
Kamila Ty nie masz gdzie posadzić? Bożeszzzz gdybym ja miała tyle miejsca Rozmarzyłam się

Tulipany zostawiam
Kawa 09:04, 12 maj 2017

hihihi no wiesz mam
ale moim błędem jest upychanie i sadzenie za gęsto
więc się wstrzymałam
m_gocha 09:08, 12 maj 2017

Kawa napisał(a)
hihihi no wiesz mam
ale moim błędem jest upychanie i sadzenie za gęsto
więc się wstrzymałam
Jam "mistrzyni" w upychaniu (oczywiście roślinek w ogrodzie )
m_gocha 09:11, 12 maj 2017

Dzisiaj pochmurno, mgliście i pada deszcz . Jedynym plusem, jest temperatura ok. +15

Lecę do pracy i kwiatucha zostawiam

zawitka 08:03, 13 maj 2017

gosiu --- ja ukorzeniam sadzonki buksów i cisów w czerwcu bo wtedy jet pewność że zyją gałązki czyli soki już krążą e roślinach a do zimy daleko .Tnę sadzonkę wielkości 10-15 cm nie koniecznie z piętką .Obrywam wszystkie dolne igiełki lub listki .maczam w wodzie i w ukorzeniaczu do stwardniałych i do dołka .dociskając dobrze dołek .Dobieram też miejsce dla sadzonek .Musi to być miejsce cieniste osłonięte od wiatru i takie żebyś nie zapomniała podlewać.A wsadzam je razem np w kwadracie 100 sadzonek blisko jedna drugiej. Zostawiam je na 2 -3 lata w spokoju .Daję Ci głowę ściąć że 90 procent się ukorzeni Powodzenia
polinka 21:49, 13 maj 2017

Muszę sobie zapisać Zawitki sposób na ukorzenianie. Czas zacząć pomysleć o własnych cisach
m_gocha 23:56, 13 maj 2017

zawitka napisał(a)
gosiu --- ja ukorzeniam sadzonki buksów i cisów w czerwcu bo wtedy jet pewność że zyją gałązki czyli soki już krążą e roślinach a do zimy daleko .Tnę sadzonkę wielkości 10-15 cm nie koniecznie z piętką .Obrywam wszystkie dolne igiełki lub listki .maczam w wodzie i w ukorzeniaczu do stwardniałych i do dołka .dociskając dobrze dołek .Dobieram też miejsce dla sadzonek .Musi to być miejsce cieniste osłonięte od wiatru i takie żebyś nie zapomniała podlewać.A wsadzam je razem np w kwadracie 100 sadzonek blisko jedna drugiej. Zostawiam je na 2 -3 lata w spokoju .Daję Ci głowę ściąć że 90 procent się ukorzeni Powodzenia
Halinko baaaardzo Ci dziękuję za informacje
Poczekam na trochę lepszą pogodę i będę działać. Trochę się obawiam co tego wyjdzie ale jak to mówią: raz kozie śmierć
Dla Ciebie pozdrowienia i tulipany zostawiam