Toszka ale ja tam planowałam trzmielinę "wiecznie wędrująca" na pniu, coś pnącego z tyłu, żeby szło sobie po drewutni i hosty przodkiem, bo tam cień w zasadzie
Tu stać ma- gdzie taczki- będzie na równo ze ścianą garażową:
Bogusiu oglądam fotki i jestem w szoku...
u nas zaczął przed chwilą padać śnieg dużymi płatkami, zrobiło się dosłownie lodowato ni9e na taką wiosenkę czekaliśmy
Uhiuummmm wieeeeelkie lubisz
No to pozostaje kastra budowlana kilkanaście zł w casto są 3 różne pojemności..największa 90 l..mnie to było za mało więc łączyłam dwie kastry...
Rzeczywiście kolor tulipanów taki nie ogrodowiskowy ale przecież nie możemy wszystkie mieć tylko różowych tulipanów. Zwłaszcza w taką zimną, szarą i deszczową wiosnę trzeba nam mocnych, energetycznych kolorów. Za życzenia zdrówka bardzo dziękuję, tego teraz mi najwięcej potrzeba.
Tak wygląda po tej zimie, jak jest łagodniejsza to pozostaje cała zielona, wys. 0,6m. Można to oczyścić albo i nie bo nowe przyrosty zasłonią to co podmarzło.
Mam zamiar posadzić jedną z kalin i hortensje ogrodowe, możliwe też, że w międzyczasie coś innego wymyślę.
Muszę zobaczyć to połączenie żurawek z szafirkami u Ciebie. Na jesieni dosadzę za szafirkami czerwone wysokie tulipny i niskie żółte. Myślę, że będzie udana wiosenna kompozycja. Brakuje tam właśnie czegoś rozświetlającego, zgadzasz się ze mną?
Po tak pracowitym u Ciebie przedwiośniu i wiośnie letni odpoczynek Ci się jak najbardziej należy. Życzę Ci, aby Twoje plany udało się zrealizować. Choć nie do końca w nie wierzę, bo niepokorni ogrodnicy odpoczywają pracując
Cudowny ten kadr.
Niby 3 różne krzewy, a jakże pasują do siebie. Ja bałam się efektu misz-maszu i trzy rododendrony posadziłam obok siebie. A mogło być tak pięknie....