Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 13:04, 09 maj 2017

Do góry
an_tre napisał(a)

Bogusiu oglądam fotki i jestem w szoku...
u nas zaczął przed chwilą padać śnieg dużymi płatkami, zrobiło się dosłownie lodowato ni9e na taką wiosenkę czekaliśmy
Aniu...przecieram oczy ze zdziwienia...mam zimę.
Krzaczki krzewuszki upodobniły się do krzaczków bawełny...
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 13:01, 09 maj 2017

Do góry
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:01, 09 maj 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Aby uratować taką drewnianą donicę to nie ma innego wyjścia jak posadzić rośliny w doniczkach, a przestrzenie wypełnić np.keramzytem lub żwirem.
Na wiosnę żywota dokończyła moja dębowa... dno spróchniało... 3 lata to zajęło Błędem była ziemia, bo taka oczywistość jak duże doniczki i żwir nie była oczywista... blondynka jam ci

Toszka ale ja tam planowałam trzmielinę "wiecznie wędrująca" na pniu, coś pnącego z tyłu, żeby szło sobie po drewutni i hosty przodkiem, bo tam cień w zasadzie
Tu stać ma- gdzie taczki- będzie na równo ze ścianą garażową:

W donicach mówisz? Zmartwiłaś mnie okrutnie
Pszczelarnia 12:59, 09 maj 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Mam plan w tym roku ogrodowo odpoczywać.

Plan pięcioletni prawie wykonany. Mam jeszcze takie tulipany na powstającej rabacie.

plan wykonany ? hmm a miałam napisać ogrodnicy wszystkich ogrodowych prac na wielu frontach łączcie się a tak zostaję w tyle z 5 st dziś ciepła brr

jeśli trzeba ogławiać te narcyzy na łączce to zgłaszam się na wolontariusza

Melduję, że kupiłam nowy parasol w kolorze bardzo ciemnego lilaka - ma za zadanie odgonić deszcz i mało tego przywołać słoneczko - tak ma być.

pozdrawia
Ranczo Edy 12:56, 09 maj 2017

Do góry
Ja widzę ,że firanka z basenu ( cokolwiek to jest ) jest wielofunkcyjna
Świetne to hotele Ci wyszły
Może takie poidełko ?????

Hypertufę możesz farbować
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:56, 09 maj 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Muszę zobaczyć to połączenie żurawek z szafirkami u Ciebie. Na jesieni dosadzę za szafirkami czerwone wysokie tulipny i niskie żółte. Myślę, że będzie udana wiosenna kompozycja. Brakuje tam właśnie czegoś rozświetlającego, zgadzasz się ze mną?

Bardzo, bardzo fajne. Niezapominajki i szafirki. I prymulki tak fajnie rozsadzane.
Zapisuję sobie do skopiowania.
W cieniu - zacieniona 12:56, 09 maj 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
...dalej pada...

Bogusiu oglądam fotki i jestem w szoku...
u nas zaczął przed chwilą padać śnieg dużymi płatkami, zrobiło się dosłownie lodowato ni9e na taką wiosenkę czekaliśmy
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 12:50, 09 maj 2017

Do góry

Ogród w skali mikro cz.II 12:49, 09 maj 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Elu, ale ja myślę tak z grubej rury czyli np 30x60x30 cm choć co racja to racja, trza zacząć od czegoś mniejszego. Pojemników po lodach Ci u mnie dostatek

Uhiuummmm wieeeeelkie lubisz
No to pozostaje kastra budowlana kilkanaście zł w casto są 3 różne pojemności..największa 90 l..mnie to było za mało więc łączyłam dwie kastry...

Do raju daleko - u Ewy 12:45, 09 maj 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Madziu, mi bardziej pasuje sobota. Wybieram się do Renka i chętnie bym się z Wami spotkała Może jednak wybierzecie sobotę?

Cudne kwiatki.
Tez wybieram sie w sobote do Renka, tylko jeszcze nie wiem o ktorej godzinie.
Pozdrawiam
Anulajda w raju 12:43, 09 maj 2017

Do góry
Żarówiaste van Eijk
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 12:43, 09 maj 2017

Do góry
Brzozy co roku nierówno startują.

Ambrowiec

W moim małym ogródeczku - Dorota 12:43, 09 maj 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Te pomarańczowe tulipany kocham, choć one nie mają takiego wzięcia na forum, ale mnie wiosną zachwycają swoją urodą. Dużo zdrówka, bo gdzieś doczytałam, że uwiązana jesteś w domu.
Rzeczywiście kolor tulipanów taki nie ogrodowiskowy ale przecież nie możemy wszystkie mieć tylko różowych tulipanów. Zwłaszcza w taką zimną, szarą i deszczową wiosnę trzeba nam mocnych, energetycznych kolorów. Za życzenia zdrówka bardzo dziękuję, tego teraz mi najwięcej potrzeba.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:39, 09 maj 2017

Do góry

Tak wygląda po tej zimie, jak jest łagodniejsza to pozostaje cała zielona, wys. 0,6m. Można to oczyścić albo i nie bo nowe przyrosty zasłonią to co podmarzło.
Mam zamiar posadzić jedną z kalin i hortensje ogrodowe, możliwe też, że w międzyczasie coś innego wymyślę.
Ogródkowe rewolucje 12:39, 09 maj 2017

Do góry
kamcia napisał(a)
Może w końcu doczekam się tulipanów

Urocza foteczka
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:34, 09 maj 2017

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Dorotko fajne to połączenie szafirków z pierwiosnkiem ja w ubiegłym roku posadziłam szafirki z bordowymi żurawkami i fajnie to wyglądało ale żurawki w pełnym słońcu kiepsko rosły teraz mam szafirki z ciemiernikami ale zestawienie z żurawkami pewnie kiedyś w innym miejscu powtórzę.
Muszę zobaczyć to połączenie żurawek z szafirkami u Ciebie. Na jesieni dosadzę za szafirkami czerwone wysokie tulipny i niskie żółte. Myślę, że będzie udana wiosenna kompozycja. Brakuje tam właśnie czegoś rozświetlającego, zgadzasz się ze mną?

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 12:33, 09 maj 2017

Do góry
Kanzan wisi po ulewach, do tego wiatr. Ale piękna jest Chyba dosadzę jeszcze 2.

W zgodzie z naturą 12:32, 09 maj 2017

Do góry

Ogród w skali mikro cz.II 12:30, 09 maj 2017

Do góry
gierczusia napisał(a)

Kasiu no nie kcem Ciem o zawał przyprawić , boś Ty tako fajno dziołcha
Sama robię koryto z masy cementowej zrobiłam już sobie doniczkę w ubiegłym sezonie i do tej pory jest okej natomiast koryto jest potężne bo ma ok 120 cm..bardzo siė martwię czy to wszystko wytrzyma ciężar zaprawy no i jeszcze wody na dodatek...jak będzie okej i sié nie rozwali to pokażę na razie i tak siedzi w formie
Wytrzymasz jeszcze jakiś tydzień ???

Taka sama technologia...

suuuper efektowne ja to bym chciała poidełko bo w sklepach za drogo dla mnie warto by było pokombinować ....buziaki zostawiam Elu
Pszczelarnia 12:29, 09 maj 2017

Do góry
Po tak pracowitym u Ciebie przedwiośniu i wiośnie letni odpoczynek Ci się jak najbardziej należy. Życzę Ci, aby Twoje plany udało się zrealizować. Choć nie do końca w nie wierzę, bo niepokorni ogrodnicy odpoczywają pracując

Pszczelarnia napisał(a)
I kalina z różanecznikiem i porzeczką krwistą (próby posadzenia kolejnej na razie nieudane - nornice ją zjadły)

Cudowny ten kadr.
Niby 3 różne krzewy, a jakże pasują do siebie. Ja bałam się efektu misz-maszu i trzy rododendrony posadziłam obok siebie. A mogło być tak pięknie....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies