Dzisiaj - godzina ósma, wreszcie wiosna !!! Rabaty wyglądają jeszcze trochę zimowo, ale narcyze już uśmiechają się do słońca i cieszą oko.
O tej porze roku mam najwięcej wątpliwości dotyczących moich założeń - że za mało iglaków, bukszpanów, że zbyt pusto... po prostu beznadziejnie. Czy Was również dotyka depresja wiosenna?
Kolejny krok to zdejmowanie darni oraz oczywiście dalsze planowanie ...
Za wiśniami chciałabym posadzić hortensje Limelight, poprzeplatać je z miskantami ML, przed śliwami - bordowo-różowe zurawki - zimozielone, bo wszystko inne na tej części rabaty gubi liście na zimę
Idę mysleć nad dalszą częścią rabaty.
Chodzą mi pogłowie derenie Ivory Halo półkolem za bukiem, do tego na przedzie może rozchodniki olbrzymie ... trawki ...
Po pierwsze: to niedopuszczalne jest takie ułożenie linii kroplującej - nawadniamy przecież korzenie
tak bliskie, przy nasadzie pnia, nawadnianie jest sprawcą póżniejszej zgnilizny nasady pnia.
Bądźcie cierpliwe z cisami - jedynie tyle teraz mogę powiedzieć.
Zastanawiam się, czy sprzedawca tych cisów z gołym korzeniem to jest w ogóle świadom tego co on robi i że cis to nie drzewko owocowe lub bukszpan...
Pamiętacie, że miałam wielkie obawy o te gołe (przesuszone jak by nie było) korzenie... Myślę, że wszystkie powinnyście poinformować pana, bo niedopuszczalnym jest by taki antycisowy proceder nadal uprawiał i jeszcze na tym zarabiał
Boćki są i cieszę się.To dużo przyjemniej patrzeć jak one są obok.
Rano o 6 zbudziły mnie ptasie śpiewy.Oj,, jakie głośne .muszę znowu się do nich przyzwyczaić
Kamilko, dziękują za chęci podzielania się.
noże gdzieś ją jeszcze trafię to kupię sobie
Obiecane zdjęcia z ! etapu budowy grilo-wędzarki. Tyle było do niedzieli.
Reszta w tym tygodniu.Ale jak ja pojadę na sobotę to już będzie trochę więcej.
Wszystko i w przyrodzie się miesza .ja też lubię te nasze owady nie chińskie.
Wiosna w kolorach i owadach nam się rozkręca.
Krokusiki przekwitają
ale Jeszce trochę i tulipany nam będą w ogrodach królować, czarować
Gosiu nic nie robię, nawet myślę że je zaniedbuję:/
Posadziłam w nowym ogrodzie kilka setek, podlewałam na początku teraz radzą sobie same.
Dostały azofoskę jak wszystko
Zrobiłam z nich obwódkę jednej części stawu i wszystkich rabat za nim.
To młode nasadzenia, ale już wszystkie wypuściły pąki.
Dzisiaj pstryknę jak to wygląda
Bardzo je lubię