Gosiu jak dobrze widzę to ta pojedyncza sadzonka ma już kaluks (to te białe kropeczki )trzymaj w wodzie a niebawem powinny się pojawić korzonki troszkę to trwa.Ja tak nigdy nie ukorzeniałam dziewanny.Ja mam taką zwykłą żółtą z nasion. Co do nasionek traw to zbieram ze swoich i wymieniamy się nasionkami na forum. Szałwie mam z nasionek ona szybko rośnie już w pierwszym roku mi kwitła a miała z 6-7 listków.Zobacz jak teraz ruszyła jest super.
Dziękuję za słoneczko... na rabacie. Mi omiegi zarosły i mam szczątek gdzieś w cieniu, muszę je ratować, czyli to co zostało
Przesyłasz słoneczko, a ja od razu jak komornik robię lustrację tego co na rabacie... i to co obok rabaty.. te wredne zielsko widzę.. i coś czego nie rozpoznaję..za łubinami (dorodne kępki).
Słoneczko dziś widziałam na pograniczu lubelskiego i Podkarpackiego.. w Rz. jeszcze było pochmurno, ale u mnie pada cały dzień Niestety wieczorkiem przestało.... ciekawa jestem tego naszego - 2. Co ma być to będzie. pelaśki wniosłam do domu, niecierpki nakryłam kartonami i piwonię koperkową wielkim wiadrem.. Jutro mam nadzieję, że nie będziemy lizać ran.. czego sobie, Tobie i innym życzę. Długoterminowa się złamała.. na 18 maja pokazuje już koniec deszczu. I na 10 dni 2 mają być pochmurne ale bez deszczu.. oby.
Mirelko chcę zwykłe choiny kanadyjskie i tuje janed gold, dzisiaj była w Radomiu i objeździłam okoliczne szkółki i tez nie kupiłam. W jednej szkółce, były aż DWIE choiny, ale takie drapaki, że darmo bym ich nie chciała .
Przetaczniki posadziłam tak na próbę, ładne one są, ale na jesieni maja brzydkie liście i za hortkami chciałam je ukryć. Miałam dwie swoje już duże kępki, więc zrobiłam z nich 6 .
Umiecie dzielić jeżówki? Dwie mi przemarzły z 8 kupowanych w zeszłym roku, teraz są takie czy można je podzielić, czy są za małe?
Do strumienia zamiast kamieni - kamienie się pofałdowały a położenie kostki to było najprostsze rozwiązanie. I przy oknie kuchennym, jakby taras. Teraz szybko trzeba ją zgubić w roślinach i donicach.