Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Dominika11 07:22, 24 maj 2017

Makusia napisał(a)
A teraz cud natury, czyli dziwoląg cis, który chce żyć
I co mam z tym delikwentem zrobić???

od dołu zyje, więc jest nadzieja

ja też bym to suche ciachnęła
Iwk4 08:11, 24 maj 2017

Bardzo ładnie obsadziłaś donicę.
Też myślę o funkiach w donicy. Jeszcze nie mam, ale coraz bardziej ten pomysł mi się podoba.
Gruszka_na_w... 22:08, 24 maj 2017

Patrze tak na tego cisa dwubarwnego. I doszłam do wniosku, że w takim przypadku wolałabym żyć w nadziei, że on na tym brązowym też odżyje. Cięcie to w końcu bardzo radykalne działanie. Zacznij od 1 cm i sprawdzaj kolor tkanki w środku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 22:14, 24 maj 2017

Aniu, Kasiu, Alicjo- zacznę ciachac (jak przestanie padać) tak, jak mówi HAnia - od góry żywiąc nadzieję, że z żywą tkanką spotkam się gdzieś po środku

Kasja dzięki za rewizyte
Wątku nie próbuj nadrabiać, bo się zanudzisz ale może w naszych bryłach i stronach świata znajdziemy jakieś wskazówki i podpowiedzi?
Makusia 22:19, 24 maj 2017

Domi niby żyje od dołu i jest cudnie zielony. Zastanawiam się, czy gracki go w zeszłym roku nie stłamsiły. Na wszelki wypadek je stamtąd usunęłam...

Iwonko bardzo mi miło, że wpadłaś do mnie. Wpadaj częściej Też u Ciebie byłam w nowym wątku, który już rozpędzony tak, że zaczęłam przeglądać pismo obrazkowe. Jak dotrę do momentu, że poznam Twój ogród i nie wyjdę na ignoranta, to oficjalnie się u Ciebie przywitam

HAniu kolejny raz przekonała mnie Twoja argumentacja - mądrego zawsze warto posłuchać. Mam nadzieję, że jutro pogoda pozwoli i stan alergiczno - przeziębieniowy się ustabilizuje, to wdrożę eksperyment
Toszka 23:43, 24 maj 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Patrze tak na tego cisa dwubarwnego. I doszłam do wniosku, że w takim przypadku wolałabym żyć w nadziei, że on na tym brązowym też odżyje. Cięcie to w końcu bardzo radykalne działanie. Zacznij od 1 cm i sprawdzaj kolor tkanki w środku.

Z cięciem zombi bym się wstrzymała. Moze jeszcze zaskoczyć. Toż to waśćmość Cis.
Lulilaj 08:00, 25 maj 2017

Wątku nie próbuj nadrabiać, bo się zanudzisz ...

No co ty, u Ciebie nigdy nie jest nudno.
Wystarczy poczytać dialogi z Toszką
polinka 10:14, 25 maj 2017

Makusia napisał(a)
Dla Alicji transformacja mojego warzywnika i nieszczęsny płotek...

1. stan pierwotny

2. stan przejściowy

3. stan aktualny:

Świetna metamorfoza i uwielbiam tą Twoją trzecią skrzynie
koniczynka 10:27, 25 maj 2017

Cześć Makusia

Właśnie się zalogowałam więc wygląda na to, ze jestem nowa mam pytanie do Ciebie o warzywniczek - chciałabym przerobić swój, a dokładniej poprzedni został już "zaorany" i bardzo podoba mi sie Twój. Czy mogłabyś napisać czy donice mają dno? czy rośliny mają możliwość przebić się do gleby naturalnej? Jaką masz głębokość donic i co planujesz tam sadzić?

Zastanawiam się jak przekopywać taką donicę i jaką zastosować farbę/olej do drewna, żeby nie zjadać potem tej chemii...

Dziękuję i pozdrawiam
Beata
Makusia 10:29, 25 maj 2017

Toszka- no to czekam- niech cis straszy sąsiadów

Asiu- hmm...No dziękuję

Polinka a wiesz, dzisiaj mój warzywnik zyska krawężniki