Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 10:58, 14 sie 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Spóźnione najlepsze życzenia

Za kłosownice polecam hakone zielone lub odmianę Beni Kaze od zeszłego roku pięknie u mnie rośnie.

Kupowałam hakone zielone w tym sezonie, ale poszły w inne miejsce, może z czasem sobie rozmnoże, jak mnie zauroczą i będą dobrze rosły.

Dzięki za życzenia
Tu ma być ogród :) 10:56, 14 sie 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Sto lat kochana w dniu urodzin samych pięknych dni i uśmiechniętych ludzi wokół

Dziękuję Asia, oby się spełniło i w podzięce coś białego dla Ciebie

Tu ma być ogród :) 10:54, 14 sie 2017

Do góry
A_gawa napisał(a)
lindsay80 czy mogłabyś mi napisać na co zdecydowałaś się pod Umbraculifierami? Szukam inspiracji i przypadkiem trafiłam do Ciebie. Na którejś ze stron przeczytałam, że doradzała Ci Szefowa? Mogłabyś uchylić rąbka tajemnicy?

Ogród przepiękny....

Agnieszko, to na co się zdecydowałam robiąc tą rabatę już nieaktualne.
Kółka bukszpanowe wokół wiśni zamieniłam na prostokąty przed nimi, dzięki temu, zrobiło się miejsce przy ogrodzeniu i posadziłam tam miskanty ML i fioletowe liatry, między Umbrami mam róże Artemis, przed nimi były berberysy Goldalita, niebieskie szałwie i jeżówki Butterfly Kisses, a teraz to wszystko idzie out, a dam tam po 3 leśne Carexy, hoduje je od ubiegłego roku i takie są teraz

Tu ma być ogród :) 10:49, 14 sie 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Z tym, że za mokro, to na pewno nie, bo ja ich praktycznie nie podlewam wcale - tyle co z nieba spadnie... słonca ma pod dostatkiem.. już sama nie wiem o co mu chodzi.. no i dość niski jest - teraz ma nie więcej niż 15cm i dał mikre kwiatostany...

To sprawdź mu jeszcze korzenie, bo opuchlaki lubią rozchodniki nie mniej niż żurawki - może coś go podżera, albo był na trasie nornicy?

Możesz mu poodcinać gałązki zadołować w cieniu i narobić sobie nowych sadzonek.

Tu ma być ogród :) 10:04, 14 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Zła jestem na kłosownicę, bo co prawda wiosną jest śliczna, ale w lecie już dwa razy ją ścinałam całkowicie, żeby mi się nie wysiała, potrzebuję takich roślin, którym nie będę musiała poświęcać zbyt wiele czasu, bo chcę, żeby ogród wymagał ode mnie jak najmniej zaangażowania, no ile można dłubać

Szalona ta kłosownica!!
LeŚnicZaNka 09:45, 14 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Hot Papaya mam. Ładne są, ale jest wiele innych odmian ładniejszych. Ja jednak wolę jeżówki z płatkami, które nie schodzą w dół. Zajrzyj do mnie na wątek. Sporo zdjęć jeżówek wcześniej wstawiłam

Polecam Mirellę-ma dużą kolekcję. Sporo jeżówek ma jeszcze Justyna- eee_tam, a jakiś czas temu u Lindsay80 były dyskusje o jeżówkach białych i zielonych.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:31, 14 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ogród śmierdzi bezrobociem właścicielki fajnie powiedzinne

Kiedy jest tak...widzę to w sposób nastepujący...
bez wytyczenia rabat za domem-czyli nawiezienia ziemi dla wyrównania terenu i ułożenia obrzeży-nic dalej nie jestem w stanie wsadzić. Ponadto wieeeelka inwestycja-altana-żeby cokolwiek przy niej grzebać-trzeba rozwalić tą starą i postawić nową. Cała zima będzie na rozmyślania-coś tam wiem, co chcę-ale to majaki póki co.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:30, 12 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ja do wakacji się aż wracałam, ale piekna wyprawę mieliście!
Trawiasty ogród oblednie się prezentuje!

Tak jak mówiłaś kopalnia srebra nas nie zachwyciła, ale dziecko zadowolone.
tez bym sie wrocila do wakacji
A.propo kopalni to grunt ze dziecko zadowolone
Tu ma być ogród :) 22:21, 12 sie 2017

Do góry
lindsay80 czy mogłabyś mi napisać na co zdecydowałaś się pod Umbraculifierami? Szukam inspiracji i przypadkiem trafiłam do Ciebie. Na którejś ze stron przeczytałam, że doradzała Ci Szefowa? Mogłabyś uchylić rąbka tajemnicy?

Ogród przepiękny....
Małymi kroczkami do celu... 18:51, 12 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Oj, ja też już mam dość upałów, czekam na znosniejsze temperatury.

Mówisz i masz Dzisiaj u nas 15 stopni
Tu ma być ogród :) 14:38, 12 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Może ma za mokro, rozchodniki im mają gorzej tym lepiej Suche stanowisko i dużo słońca im służą.

No właśnie mam kocimiętkę do zagospodarowania i berberysy Goldalita do przesadzenia, spróbuję to ze sobą zestawić, tak jak u Ciebie

Z tym, że za mokro, to na pewno nie, bo ja ich praktycznie nie podlewam wcale - tyle co z nieba spadnie... słonca ma pod dostatkiem.. już sama nie wiem o co mu chodzi.. no i dość niski jest - teraz ma nie więcej niż 15cm i dał mikre kwiatostany...
Ogród pod lasem 14:22, 12 sie 2017

Do góry
przeszło mi przez myśl, że to czosnki, ale nawet nie chciałam się odzywać
Jaka to odmiana?

A jakie te nowe nabytki miałaś?
Tu ma być ogród :) 14:20, 12 sie 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

No to teraz mi jezcze powiedz, czy on u CIebie normalnie w słoncu rosnie? Bo ja kupiłam rok temu stardusta i on strasznie blady u mnie jest - liście w tym, jak i w zeszłym roku, ma niemal żółte... albo chory "od urodzenia" albo coś mu u mnie nie pasuje.. a ma juz drugą miejscówkę...

A jakiegos masz pomysła na limonkę z fioletem? No chyba, że na razie tajemnica Ja może dałabym może lawendę zamiast kocimiętki, ale mam cały bok ogródka w szpalerze lawendy i nie chciałam jej powtarzać na kolejnym boku.

Może ma za mokro, rozchodniki im mają gorzej tym lepiej Suche stanowisko i dużo słońca im służą.

No właśnie mam kocimiętkę do zagospodarowania i berberysy Goldalita do przesadzenia, spróbuję to ze sobą zestawić, tak jak u Ciebie
Tu ma być ogród :) 14:17, 12 sie 2017

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Co ja słyszę, kłosownicy się pozbywasz? Dlaczego? Ja moją baardzo lubię.

Zła jestem na kłosownicę, bo co prawda wiosną jest śliczna, ale w lecie już dwa razy ją ścinałam całkowicie, żeby mi się nie wysiała, potrzebuję takich roślin, którym nie będę musiała poświęcać zbyt wiele czasu, bo chcę, żeby ogród wymagał ode mnie jak najmniej zaangażowania, no ile można dłubać
Tu ma być ogród :) 14:03, 12 sie 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak to kwitnący na biało rozchodnik Stardust - taki będzie w rozkwicie

No to teraz mi jezcze powiedz, czy on u CIebie normalnie w słoncu rosnie? Bo ja kupiłam rok temu stardusta i on strasznie blady u mnie jest - liście w tym, jak i w zeszłym roku, ma niemal żółte... albo chory "od urodzenia" albo coś mu u mnie nie pasuje.. a ma juz drugą miejscówkę...

A jakiegos masz pomysła na limonkę z fioletem? No chyba, że na razie tajemnica Ja może dałabym może lawendę zamiast kocimiętki, ale mam cały bok ogródka w szpalerze lawendy i nie chciałam jej powtarzać na kolejnym boku.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 13:31, 12 sie 2017

Do góry
admete napisał(a)

Edytko musze poszukać nazw, ten z pierwszego zdjęcia kupiony rok temu w Wojsławicach.
A to pomarańczowe tez nie pamiętam nazwy, gdzies mam foto etykiety, kupiłam kłącze chyba w biedronce kilka lat temu

może stałaś w tej samej kolejce w Wojsławicach co ja po rozchodnika Mr Goodbud, właśnie na niego mi wyglada ten ze zdjęcia
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 13:25, 12 sie 2017

Do góry
Mazan napisał(a)
Lindsay80

Odpowiedź masz na str 2.

Pozdrawiam

Gwarant akurat mam, więc jak pogoda się wyklaruje bede pryskac.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:22, 12 sie 2017

Do góry
i tak długo z tą kłosownicą wytrzymałaś, ja już hoduję trawki na jej miejsce
Miesiąc po cięciu ponownie kłosy wypuściła i w zeszłym tygodniu znowu przy ziemi przycięłam - ale długo tego znosić nie będę, wiosną podzielę carex Variegata i Silver Scepture i pozbędę się jej.

Zazdroszczę Ci tej mamy pod ręką, pomarzyć tylko mogę ile by mi ułatwiła taka sytuacja...
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 13:13, 12 sie 2017

Do góry
Lindsay80

Odpowiedź masz na str 2.

Pozdrawiam
Ogród z rzeźbą 13:03, 12 sie 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Obrazki, ciągle to samo, nuuuuuda

Nie grzesz kobieto, że nuda - napatrzeć się nie mogę na te fotki! Cudnie, cudnie po prostu!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies