Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malgol 20:13, 11 sie 2017

Ewa777 napisał(a)
Gosiu, znalazłam dziś zdjęcie z Twojego ogrodu w "Mój piękny ogród" Bardzo się ucieszyłam

A który to numer? Sierpniowy? Nie kupiłam a achetnie obejrzę
lindsay80 13:22, 12 sie 2017

i tak długo z tą kłosownicą wytrzymałaś, ja już hoduję trawki na jej miejsce
Miesiąc po cięciu ponownie kłosy wypuściła i w zeszłym tygodniu znowu przy ziemi przycięłam - ale długo tego znosić nie będę, wiosną podzielę carex Variegata i Silver Scepture i pozbędę się jej.

Zazdroszczę Ci tej mamy pod ręką, pomarzyć tylko mogę ile by mi ułatwiła taka sytuacja...
beata_m 17:49, 13 sie 2017

piękne słowa o mamie moja też mi pomaga jak tylko poproszę ale bardziej przy dzieciach ma swoj ogrodek ktory kocha i znika w nim na cale popoludnia po pracy choc nie wiem czy ma zaledwie 6 arów a teściowa za to zawsze wspiera w drugą stronę ogrodowo ... a po co Ty to sadzisz, szkoda siły itp itd ...
a o obieraczce nie widziałam nie znałam takiej hmmm
anna_t 21:19, 13 sie 2017

malkul napisał(a)
wiesz - pomaga mi ostatnio bardzo duuuuużoooo i przy dzieciach i domu i w ogrodzie. I wczoraj sobie o tym rozmyslałam jakie to wspaniałe z jej strony i jak bardzoooo mi to ułatwia i przyspiesza mnóstwo spraw. mogę sie poswięcić pracy nei mają z tyłu głowy miliona spraw i miliona wyrzutów sumienia. i mimo że ciężko mi jej to wszytsko tak powiedziec to jednak jest nieoceniona i nei wiem czy zwykłe dziękuje jest w stanie to wyrazić.
dlatego kochane mamy - pomagajcie jesli macie ochote siłe i czas

nawet niewiesz jak Ci jej zazdroszczę! moja odeszła 13lat temu gdy bylam na drugim roku. a teściowa tez już wymaga opieki więc my sami totalnie, przy dwojce maluchow to jakiś obłęd :/
ściskam Gosiaku
MAgda 22:10, 13 sie 2017

Witam Przepiękny ogród, miejsce inspiracji mogę zapytać co to za trawa miedzy bukszpanami?

malkul napisał(a)
... w kulki...

kasja83 10:02, 14 sie 2017

malkul napisał(a)
wiesz - pomaga mi ostatnio bardzo duuuuużoooo i przy dzieciach i domu i w ogrodzie. I wczoraj sobie o tym rozmyslałam jakie to wspaniałe z jej strony i jak bardzoooo mi to ułatwia i przyspiesza mnóstwo spraw. mogę sie poswięcić pracy nei mają z tyłu głowy miliona spraw i miliona wyrzutów sumienia. i mimo że ciężko mi jej to wszytsko tak powiedziec to jednak jest nieoceniona i nei wiem czy zwykłe dziękuje jest w stanie to wyrazić.
dlatego kochane mamy - pomagajcie jesli macie ochote siłe i czas

To baaaardzo dużo Gosiu!!Ja mam swoją mamę za płotem i też mogę na nią liczyć-to chłopaki idą na kolację, to ona coś mi załatwi po drodze z pracy.W ogrdzie natomiast rządzi mój tata, więc mama to raczej pyta-co to za roślina
Luki 10:11, 14 sie 2017

No moja mamunia też sporo mi w tym roku pomaga, fakt czasem za głowę się chwytam, ale milczę, chociaż jak wczoraj wyrwała mi 20 dużych siewek szałwii to myślałem, że włosy z głowy wyrwę, a było w okół nich oplewione i ziemia wzruszona... no jak się można było nie domyślić, że zostawione "to zielsko" celowo
nawigatorka 17:14, 14 sie 2017

Miło się was czyta... moja chyba nie zauważyła jeszcze ze ogrodem sie interesujemy
Johanka77 17:18, 14 sie 2017

nawigatorka napisał(a)
Miło się was czyta... moja chyba nie zauważyła jeszcze ze ogrodem sie interesujemy

Hahaha!
Moja jest daleko i ma swoją działkę oraz domek nad jeziorem.
Ale jak przyjeżdżają, to z nudów z Tatą wypielą.

Teściowa nie ma ogrodu, więc podczas dłuższych wizyt też się wkręca w pielenie
leon60 18:59, 14 sie 2017

fajnie macie ja sama na polu walki...