Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 12:20, 12 sie 2017

Kindzia napisał(a)
Kwitnące na biało miotełki miskantów...m i o d z i o !!!!!

Mnie się też ten bukiecik na tarasie w oczy rzucił, elegancki!!! Co tam masz oprócz przywrotnika?

Nie to nie przywrotnik, a koper i jeszcze kwiaty przegorzanu i werbena.
UrsaMaior 13:57, 12 sie 2017

Co ja słyszę, kłosownicy się pozbywasz? Dlaczego? Ja moją baardzo lubię.
Kasia_CS 14:03, 12 sie 2017

lindsay80 napisał(a)

Tak to kwitnący na biało rozchodnik Stardust - taki będzie w rozkwicie

No to teraz mi jezcze powiedz, czy on u CIebie normalnie w słoncu rosnie? Bo ja kupiłam rok temu stardusta i on strasznie blady u mnie jest - liście w tym, jak i w zeszłym roku, ma niemal żółte... albo chory "od urodzenia" albo coś mu u mnie nie pasuje.. a ma juz drugą miejscówkę...

A jakiegos masz pomysła na limonkę z fioletem? No chyba, że na razie tajemnica Ja może dałabym może lawendę zamiast kocimiętki, ale mam cały bok ogródka w szpalerze lawendy i nie chciałam jej powtarzać na kolejnym boku.
lindsay80 14:17, 12 sie 2017

UrsaMaior napisał(a)
Co ja słyszę, kłosownicy się pozbywasz? Dlaczego? Ja moją baardzo lubię.

Zła jestem na kłosownicę, bo co prawda wiosną jest śliczna, ale w lecie już dwa razy ją ścinałam całkowicie, żeby mi się nie wysiała, potrzebuję takich roślin, którym nie będę musiała poświęcać zbyt wiele czasu, bo chcę, żeby ogród wymagał ode mnie jak najmniej zaangażowania, no ile można dłubać
lindsay80 14:20, 12 sie 2017

Kasia_CS napisał(a)

No to teraz mi jezcze powiedz, czy on u CIebie normalnie w słoncu rosnie? Bo ja kupiłam rok temu stardusta i on strasznie blady u mnie jest - liście w tym, jak i w zeszłym roku, ma niemal żółte... albo chory "od urodzenia" albo coś mu u mnie nie pasuje.. a ma juz drugą miejscówkę...

A jakiegos masz pomysła na limonkę z fioletem? No chyba, że na razie tajemnica Ja może dałabym może lawendę zamiast kocimiętki, ale mam cały bok ogródka w szpalerze lawendy i nie chciałam jej powtarzać na kolejnym boku.

Może ma za mokro, rozchodniki im mają gorzej tym lepiej Suche stanowisko i dużo słońca im służą.

No właśnie mam kocimiętkę do zagospodarowania i berberysy Goldalita do przesadzenia, spróbuję to ze sobą zestawić, tak jak u Ciebie
Kasia_CS 14:38, 12 sie 2017

lindsay80 napisał(a)

Może ma za mokro, rozchodniki im mają gorzej tym lepiej Suche stanowisko i dużo słońca im służą.

No właśnie mam kocimiętkę do zagospodarowania i berberysy Goldalita do przesadzenia, spróbuję to ze sobą zestawić, tak jak u Ciebie

Z tym, że za mokro, to na pewno nie, bo ja ich praktycznie nie podlewam wcale - tyle co z nieba spadnie... słonca ma pod dostatkiem.. już sama nie wiem o co mu chodzi.. no i dość niski jest - teraz ma nie więcej niż 15cm i dał mikre kwiatostany...
A_gawa 22:21, 12 sie 2017

lindsay80 czy mogłabyś mi napisać na co zdecydowałaś się pod Umbraculifierami? Szukam inspiracji i przypadkiem trafiłam do Ciebie. Na którejś ze stron przeczytałam, że doradzała Ci Szefowa? Mogłabyś uchylić rąbka tajemnicy?

Ogród przepiękny....
nawigatorka 07:52, 13 sie 2017

Sto lat kochana w dniu urodzin samych pięknych dni i uśmiechniętych ludzi wokół
Luki 09:15, 14 sie 2017

Spóźnione najlepsze życzenia

Za kłosownice polecam hakone zielone lub odmianę Beni Kaze od zeszłego roku pięknie u mnie rośnie.
kasja83 10:04, 14 sie 2017

lindsay80 napisał(a)

Zła jestem na kłosownicę, bo co prawda wiosną jest śliczna, ale w lecie już dwa razy ją ścinałam całkowicie, żeby mi się nie wysiała, potrzebuję takich roślin, którym nie będę musiała poświęcać zbyt wiele czasu, bo chcę, żeby ogród wymagał ode mnie jak najmniej zaangażowania, no ile można dłubać

Szalona ta kłosownica!!