No to teraz mi jezcze powiedz, czy on u CIebie normalnie w słoncu rosnie? Bo ja kupiłam rok temu stardusta i on strasznie blady u mnie jest - liście w tym, jak i w zeszłym roku, ma niemal żółte... albo chory "od urodzenia" albo coś mu u mnie nie pasuje.. a ma juz drugą miejscówkę...
A jakiegos masz pomysła na limonkę z fioletem? No chyba, że na razie tajemnica Ja może dałabym może lawendę zamiast kocimiętki, ale mam cały bok ogródka w szpalerze lawendy i nie chciałam jej powtarzać na kolejnym boku.
Zła jestem na kłosownicę, bo co prawda wiosną jest śliczna, ale w lecie już dwa razy ją ścinałam całkowicie, żeby mi się nie wysiała, potrzebuję takich roślin, którym nie będę musiała poświęcać zbyt wiele czasu, bo chcę, żeby ogród wymagał ode mnie jak najmniej zaangażowania, no ile można dłubać
Z tym, że za mokro, to na pewno nie, bo ja ich praktycznie nie podlewam wcale - tyle co z nieba spadnie... słonca ma pod dostatkiem.. już sama nie wiem o co mu chodzi.. no i dość niski jest - teraz ma nie więcej niż 15cm i dał mikre kwiatostany...
lindsay80 czy mogłabyś mi napisać na co zdecydowałaś się pod Umbraculifierami? Szukam inspiracji i przypadkiem trafiłam do Ciebie. Na którejś ze stron przeczytałam, że doradzała Ci Szefowa? Mogłabyś uchylić rąbka tajemnicy?