Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W oflisowym ogrodzie 19:29, 03 kwi 2017

Do góry
kamila66 napisał(a)
Tutaj coś wsadziłam w zeszłym roku ale mam czarną dziurę co to?
Kojarzy mi się, że kupiłam czosnki ale czy to one to nie mam pewności

Potwierdzam, te liście należą do czosnków.

Kwiaty z Wrocławia aż mi zapachniały przed monitorem
...uDany ogród 19:24, 03 kwi 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
co za kwiat

piszesz, że masz białe bergenie?

Piękny, prawda

Tak mam białą bergenię, Angel kiss

...uDany ogród 19:22, 03 kwi 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
ach och jaka piekna ta magnolka

Take cudo rośnie w granicy między mną a teściem
Ja poluję na białą gwiaździstą

Zaczynają czeremchy

Ogród wśród pól i wiatrów 19:20, 03 kwi 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Joluś
no wiesz tak to jest jak sie chłopa samego w domu zostawi
ale wiesz że tych chłopów to więcej było hihihi
piękną wiosnę masz wiesz
a jak zobaczyłam twoje hortki przycięte na wysokość od linijki to myślałam ze padnę hihih
wertykulacja przeszła grabienie też masakra jak dla mnie
macham

Hehe, hortki jakoś przypadkowo tak wyszły Nawet nie zwróciłam na to uwagi wcześniej Ja się przy wertykulacji nie narobiłam, bo jak widziałaś - J. zwertykulował, a grabienie załatwił częściowo mój tata, częściowo J. W sumie siedem worów suchej trawy!! Ale tak jak rozmawiałyśmy... jakoś inaczej to sobie wyobrażałam Może następnym razem pożyczymy areator??

Wiosna rusza, magnolie kwitną, krokusy - wiadomo, hortki zapączkowane, w części warzywnej coraz bardziej zielono No właśnie, wrzucę coś na zielono

Ukojenie 19:19, 03 kwi 2017

Do góry
Paulina nic niezwyklego - poniedzialek w pracy

Fotki po pracy:
juz za chwilke

Moje fiolki:

Bergenia:

A zaraz idziemy konczyc tunel
Ogród Ani :) 19:17, 03 kwi 2017

Do góry
Jesteśmy na etapie zwijania makowców

Tuffety przyjechały na dobry początek
Ogród Ani :) 19:14, 03 kwi 2017

Do góry
Wyłania się pierwsza rabatka

Życie w wiejskim ogrodzie 19:14, 03 kwi 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Przemku zapytam z ciekawości wyszły Ci w tym roku te tulipany ' exotic Emperor? Ja też miałam w tamtym roku, pięknie mi kwitły,a w tym roku nie ma ani jednego,cebulki wciąglo, pomimo,że były posadzone w koszyczku.

Współczuję straty ta odmiana jest bardzo atrakcyjna gdy zakwitnie na rabatach. Plastikowe koszyczki nie chronią cebul przed gryzoniami. Być może Ci zmarzły lub zgniły ?
Moje Exotic Emperor bardzo ładnie przezimowały i już prawie kwitnące. Zdjęcia z wczoraj ...

Ogród Ani :) 19:13, 03 kwi 2017

Do góry
Wpadli panowie i zrobili cięcie darni i wertykulację trawnika

Tu mniej więcej widać linię rabat

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 19:11, 03 kwi 2017

Do góry
Berberysy erecta też u mnie się zazieleniłya tulipanki ostro idą w górę
Ogród wśród pól i wiatrów 19:10, 03 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Może i ogród narazie wygląda jak plac budowy ale takie prace bardzo cieszą. Kwiatuchy śliczne

Dziś eM. wywoził gliniastą ziemię z wnętrza tego fundamentu na szklarnię, uprzątnął też jedną ścieżkę z nakopanej przy obrzeżach ziemi. Obecnie "padł" ze zmęczenia, jutro ma być c.d. Skręcanie szklarni w sobotę lub na początku przyszłego tygodnia, w każdym razie przed świętami. Dużo jeszcze mamy takiej ciężkiej roboty, typu wybieranie/wywożenie ziemi. Się zastanawiam, czy to się kiedyś skończy!!

Ale dobra tam, zmieniam temat ugoru i macham wiosną
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 19:07, 03 kwi 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Wiunia z tym cięciem to ja już ostrożnie działam. Pamiętasz moją aurea nana?

Pamiętam, pamiętam dlatego miałam strach w oczach!

Kilka fotek tak na szybko
Róże ładnie puszczają listki

Fiołeczki zadarniają ostro

Hiacynty

I wiosenne donice

Ogród wśród pól i wiatrów 19:03, 03 kwi 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Jolus nie kupiłam, bo nie byłam jeszxze, może dzisiaj się wybiorę, chociaż kurcze za bardzo nie chce mi się jechać...
Oooooo białe sasanki! cuuudne! Zmotywowalas mnie i niebieski domek dla ptakow w końcu wisi widziałam,że kręcił się dzisiaj koło niego jakiś ptaszek, ale poleciał dalej...nie wiem czy ma znaczenie,że na jednym drzewie obok siebie wiszą dwa domki? Nie będzie to przeszkadzało ptakom?? Innego drzewa nie mam .

Paula, piwonie pewnie jeszcze trafisz nie raz. Sasanki owszem fajne, oby chciały ładnie rosnąć Fajnie że domek powiesiłaś, taki piękny, szkoda by stał niezagospodarowany Ja drzewa mam małe, tak więc moje budki są przymocowane do słupków ogrodzeniowych, wiem że nie jest to najlepsze rozwiązania, no ale trudno. A'propos ptaków... ja się ciągle zachwycam ich różnorodnością w ogrodzie. Mamy ich naprawdę mnóstwo! Wczoraj między brzozami spacerował się dudek, a ja mało z okna nie wypadłam, bo przecież gapiłam się na niego z pół godziny Macham niebieskim

Świerk serbski - Picea omorika 19:00, 03 kwi 2017

Do góry
Kilka lat temu posadziłem prawie 40 serbów wzdłuż płotu, docelowo miał to być 3 metrowy żywopłot. problem polega ze kilka sztuk bardzo powoli rośnie, są ,mniejsze o przeszło połowę od pozostałych. sądziłem że to stanowisko mniej słoneczne to powoduje. dziś postanowiłem jedną sztukę tych mniejszych zamienić z większym miejscami. Przy odkopywaniu zauważyłem że wokoło rosną grube korzenie drzew od sąsiada ( chyba jakaś olcha)dopiero teraz zwróciłem uwagę ze te mniejsze drzewa rosną właśnie wzdłu tego miejsca gdzie są akurat te drzewa. na zdjecicah te mniejsze swierki, wykopane korzenie i drzewa sąsiada. czy to może być powodem i jest jakaś rada ? myślę na d przesadzeniem tych większych na miejsce tych mniejszych, może one sobie lepiej już poradzą ?

Ogród wśród pól i wiatrów 18:55, 03 kwi 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Piękny obrazek...nie wiem, co z moją ;( jestem dobrej myśli, że jednak odbije (oby nie jej).

Ewka, przemów jej do rozsądku, eksmisją postrasz
Może zadziała Pozdrawiam kwiatkowo

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:47, 03 kwi 2017

Do góry
bylam u doka i podejrzewa bolerioze. Ae i dziwnie z tym

w zwiazku z tym nic nie zobaczylam w ogrodzie. Jak wrocilam to zrobilo sie ciemno i zaczelo padac. Bo jak w pracy padalo to tu ani kropli a teraz brzmi, blyska i leje. tylko gradu brak do kompletu

na szybciora tylko zajrzalam do tulipanow

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:45, 03 kwi 2017

Do góry
Przychodzę z runiankami do diagnozy... w jednej rabacie są takie ładne:

wywiało mi całą korę
A w drugiej rabacie takie:

I popłaczcie ze mną nad cisami. Wymienić je na nowe? Założyć cewnik psu?

Muszę jutro szybko te liście dębowe wybrać, bo jeszcze mi ich wczoraj jak trzepałam jałowce nawiało
...uDany ogród 18:35, 03 kwi 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja tez juz klorek zlapalam

bergenia fajowa ja ze swoja chyba sie pozegnam na zawsze. Brzydalka sie zrobila, ba zawsze byla brzydalka. Wywalilam juz z jednej rabaty poleci i z kolejnej.

Też jestem przysmażona
Uwielbiam bergenie, mam kilka odmian i wszystkie rosną jak szalone.
Planuję kolejne.
W całym ogrodzie mam z nich obwódki , jak zakwitną cyknę fotki.Są w jasnym różu.
Białe też się pięknie rozrosły
Te nowe mają intensywny amarantowy kolor.
Piękne

...uDany ogród 18:32, 03 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Cudowna ta bergenia. Ma zupełnie inne liście.

Tak Basiu , jest zupełnie inna.
Ma malutkie liście i cudnego koloru kwiaty. Piękne

Ogród z rzeźbą 18:17, 03 kwi 2017

Do góry
Dostałam dzisiaj wiadomość, że z jednej ze szkółek wysłali róże i dostanę je jutro. Normalnie bardzo bym się ucieszyła, ale niestety we środę muszę wyjechać służbowo i wracam bardzo późnym wieczorem we czwartek.

I co ja mam z tymi różami zrobić??? Pomoczyć je jutro trzy godziny i wsadzić do doniczek? (na wszelki wypadek kupiłam ziemię do róż i wożę w samochodzie). Czy zostawić je w wodzie do piątku? Chyba jednak trochę długo. A jeszcze dojdzie druga przesyłka z różami. Ot mi się ten wyjazd wyszykował totalnie nie w porę.

A na dodatek róże i tak skończą w doniczkach, bo miejsce dla nich na razie wygląda tak, czyli nijak:

Do maja może się z tym kopaniem uporam. Na dodatek na weekend zapowiadają jakąś kiepską pogodę.

A tak na marginesie, to uwielbiam moją taczkę na dwóch kółkach. Kompletnie nie wiem jak można utrzymać równowagę z wyładowaną taczką na jednym kółku, mnie się wiecznie coś gibało i wywalało.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies