Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Szarobiałego ogrodowe początki. 18:49, 16 lut 2024

Do góry
Szarobialy napisał(a)

Basiu największą satysfakcję w ogrodzie sprawiają mi rośliny wyhodowane z nasion i takie przyniesione zza płotu.
Jarzębina od paru lat rosła na środku działki budowlanej. Wcześniej, czy później zostałaby zniszczona. Liczę na to, że ją uratowałam i będzie żyła.
Jarzębina to też wspomnienie z dzieciństwa. Mieszkałam w małej wsi. Często bawiliśmy się pod rosnącą tam jarzębiną. Jakie piękne korale z niej robiliśmy. Na nitkę (pomiędzy czerwone kulki) wkładaliśmy pociętą słomę Ponad pół wieku minęło, a ja do dziś to pamiętam.

Widziałam, że szydełkujesz.
Spójrz na to.

A wiesz, że szukałam pomysłu na firanę do kuchni i nic jakoś nie wpadło mi w oko, ta jest bardzo ładna i w miarę szybko by się ją zrobiło teraz robię taką ala bluzkę, narzutkę dla córki jak ja skończę, to pewnie na dobre sezon ogrodowy się zacznie, ale potem napewno wrócę do szydełka skopiuję sobie ten wzór i poszukam jakiś materiał na górę ja mam taką małą firankę na klatce schodowej, kiedyś ją zrobiłam
Ogród Basi i Romka 18:46, 16 lut 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)
Dziś przyszedł mój prezent urodzinowy, swoje święto mam za kilka dni, roślinki przyszły dziś druga część roślinek będzie w marcu trzy rodki i brzoza z białą korą, taki kijek na rodki będę szukać miejsca, na brzozę już mam. Świerk conika prawie cały zrobił się suchy, musze go wyrzucić i zrobi się miejsce.
Basia świetny prezent urodzinowy co do świerków conica to też mam 1 do wykopania bo jest uschnięty, od 3lat łącznie wypadły mi 8 szt.
Ogród Muszelki 18:34, 16 lut 2024

Do góry
Kordina napisał(a)

Samolotem na szczyty albo ferie na księżycu (dedykacja dla Muszelki ):

Ogród Muszelki 18:33, 16 lut 2024

Do góry
Muszelka napisał(a)
I słońce. Pogoda, jak w marcu-garncu

Ale cudnie wyglądają podświetlone słońcem!❤️
Ogród Basi i Romka 18:30, 16 lut 2024

Do góry
Szarobialy napisał(a)

Czyżby ten sam wzór?

Nie do końca, bo Twój razy dwa Powiem szczerze, jestem pod wrażeniem, takiej firany Super to wygląda

Ja mam taką
Pszczelarnia 18:24, 16 lut 2024

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Doskwiera brak kwiatków.

Grusza w Międzygórzu przy dawnym domu ogrodnika w uzdrowisku.

Do Międzygórza znów mnie ciągnie. W zeszłym roku nie dotarłam, może w tym się uda. Lubię zaglądać w zielone okolice obejść, domu ogrodnika nie kojarzę. Pamięć szwankuje, albo niedopatrzenie poznawcze.
Jesienią chciałam nabyć różę Gipsy Boy, ale przełożyłam zakup na wiosnę. To już moje drugie podejście do niej(pierwsze było na początku przygody z różami), nie wiem czemu tak długo się wahałam.
April podbija las... 18:04, 16 lut 2024

Do góry
April napisał(a)

Pod wyciętymi hakonkami znalazłam oznaki wiosny

A niemówiłam że znajdziesz u siebie coś kwitnącego
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:03, 16 lut 2024

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Aj... Ale jutro sobota ,jak masz wolne i pogoda dopisze to i Ty skoczysz do ogrodu

Taką mam fotkę z zeszłego roku

Wiola dzięki za ekspresową odpowiedź.
W życiu bym się nie domyśliła, że to właśnie jest koreanka. Zazwyczaj widuję formy w standardowym kształcie, a u Ciebie jest topiar. Bardzo ładnie gęsto wygląda. Chyba też będę ciąć swoją...
U mnie jutro deszcz, więc z ogrodowania nici.
Pszczelarnia 17:25, 16 lut 2024

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Mam plan wysiać seler i pietruszkę.

Stalowe.

Zachwycam się.
I jeszcze tym, jaką masz wrażliwość w sobie- chodzi mi o zdjęcie starej gruszy z Międzygórza. Nie mijasz obojętnie, umiesz się przyglądać.

Buziaki Ewo, odpocznij w sanatorium.
Ogród Basi i Romka 16:59, 16 lut 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)
Gotowa no prawie, jeszcze tylko wypiorę, wykrochmalę i jest

Czyżby ten sam wzór?

Małymi krokami-Ogród Wioli 16:54, 16 lut 2024

Do góry
MagdaLenka napisał(a)
Zazdroszczę! Ja siedzę w pracy i z tęsknotą spoglądam przez okno na te piękne okoliczności przyrody.
Wiola, na jakimś innym wątku ktoś chwalił Twoją jodłę koreańską. Mogłabyś wstawić aktualne fotki?

Aj... Ale jutro sobota ,jak masz wolne i pogoda dopisze to i Ty skoczysz do ogrodu

Taką mam fotkę z zeszłego roku

Małymi krokami-Ogród Wioli 16:01, 16 lut 2024

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Gdy dziecko śpi, mama pracuje

4 rabaty przycięte... porządki innym razem
Ale dziś boooska pogoda!

Skąd ja to znam bo boska pogoda i mamy i bobasy skorzystają a i ogród przy okazji
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 15:24, 16 lut 2024

Do góry
Wiola, Hania, dziękuję

Wiosenka dla Was:

Berberys wystartował
Małymi krokami-Ogród Wioli 15:07, 16 lut 2024

Do góry
Gdy dziecko śpi, mama pracuje

4 rabaty przycięte... porządki innym razem
Ale dziś boooska pogoda!
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:43, 16 lut 2024

Do góry
Kury przeniesione z powrotem na wybieg. Mamy nadzieje ze juz po zimie

W nowym sezonie posadze duzo wiecej jarmuzu bo juz dawno sie skonczyl...

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 13:01, 16 lut 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Dzisiaj wpadł mi w oko zbierający się do kwitnienia krzew forsycji. Na termometrze 15 stopni na plusie. jedynym minusem jest silny wiatr.
Szarobiałego ogrodowe początki. 12:46, 16 lut 2024

Do góry
Basieksp napisał(a)
"Klęska" faktycznie z tymi siewkami u Ciebie ale podobno od przybytku głowa nie boli ja raz tak miałam z firletką, taki firletkowy trawnik mi się zrobił przy rabacie a Twoja jarzębina ma bardzo ładny pokrój, taką z "lasu" mam też posadzoną u siebie, tylko ta moja nie jest tak ładna i jeszcze mi nie kwitła, bo mam ją teraz drugi sezon, może w tym roku zakwitnie?

Basiu największą satysfakcję w ogrodzie sprawiają mi rośliny wyhodowane z nasion i takie przyniesione zza płotu.
Jarzębina od paru lat rosła na środku działki budowlanej. Wcześniej, czy później zostałaby zniszczona. Liczę na to, że ją uratowałam i będzie żyła.
Jarzębina to też wspomnienie z dzieciństwa. Mieszkałam w małej wsi. Często bawiliśmy się pod rosnącą tam jarzębiną. Jakie piękne korale z niej robiliśmy. Na nitkę (pomiędzy czerwone kulki) wkładaliśmy pociętą słomę Ponad pół wieku minęło, a ja do dziś to pamiętam.

Widziałam, że szydełkujesz.
Spójrz na to.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 12:06, 16 lut 2024

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:45, 16 lut 2024

Do góry
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:21, 16 lut 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

No właśnie o tym gimnastykowaniu nie pomyślałam sadząc je na rabatach. Ile to się jeszcze człowiek nauczyć musi
Na przyszłość chyba trze będzie jakimiś kamyczkami oznaczyć miejsca, gdzie można nogę postawić Albo nie sadzić cebulowych

Forsycja już chce kwitnąć?

Bez cebulowych nie da się przeżyć duchowo i wizualnie etapu wczesnej wiosny. Nic innego nie daje tylu endorfin.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies