Gosia, ja wyszłam ze szkółki chora.. jest tyle nowego, że oczopląsu można dostać, studiując co jest nowego zeszło 2 godziny... a się spieszyłam.
Ja też kupiłam szałwię, ale nie zapisałam jaką.. i na wymianę dostałam piwonię Wittamaniana Le Printeps
I kupiłam rutewkę pełną ..też nazwy nie zapisałam Ale już miejsce przygotowałam pod kolejne .. wrócę to zapiszę jakie to Może kupię jeszcze dzwonki Takion ale białe, bo niebieskie Blue mam. Są fajne Najchętniej to wszystkie nowości bym przygarnęła....... a mówią, że z braku czasu i miejsca nie wszystko wyłożone mają ..
A pojechałam tylko po roślinkę koleżance.. byłam po drodze z pracy.... więcej nie jeżdżę.. bo potem długo choruje.. aaa i kupiłam pustynniki w doniczkach, wysypała mi się modrzewnica, a obok mam pustynnika swojego.. będzie ich więcej
I tak skończyła się koleżeńska przysługa.. że mam 3 nowe tawułki, jakby tych co mam było mało.. ale takie fajne listki miały.. zapomniałam posadzić..i tak sobie stoją na rabacie.. Wysiudałam irysy na nowe miejsce i miałam posadzić tawułki... zapomniałam
Plany na dlugi weekend majowy:
- na jutro zamówiony mamy kontener - odbiorą go 2.05 - pozbędziemy się gruzu z remontu i zalegających śmieci - gałęzie, korzenie itd.
-niedziela odpoczynek
- 1.05 to święto pracy więc uhonorujemy je pracując
- we wtorek rano zabiorą kontener i przy pomyślnych wiatrach może przegryziona zostanie nowa rabata frontowa...
- środa święto więc odpoczywamy
Moje teraz takie... ale to wystawa południowa i na skalniaku, gdzie jest najcieplej.. ha, ha, ha.. najcieplej, wczoraj było +6, dziś cieplej, ale leje..
Pogoda okropna... od początku wiosny... w tym roku tylko jeden raz widziałam sasanki podniesione.. wiśnia przekwitła w liściach, magnolie wszystkie zmrożone na amen... tylko kilka kwiatów na Susan... wszytko w tym roku jest do niczego
Jeszcze pytanie jakiego masz penstemona, bo mój jedyny jaki dobrze zimuje to Penstemon Husker Red.
Siedzę i słucham tego padającego deszczu .... kraina deszczowców... piękny długi weekend.. z prognozą na 10 dni z deszczem... koszmar.. ryby mi już uciekają na trawnik z oczka
To czysta magia u mnie też w tym roku dużo żółtych i choć nie za bardzo mi po drodze z tym kolorem, przez te zimne dni patrząc na nie cieplutko się robi na duszy
A na rabatach róże i obwódka z bukszpanu, jutro jadę po sadzonki
Skoro powojniki z B się sprawdziły, to kupiłam kolejne
Jackmani ma nawet pąk
jeszcze taką zjawiskową horcię przytuliłam. Kolor ma piękny, na zdjęciach tak dobrze nie widać,