Aniu, Zbyszka prosiłam w weekend. Teraz jest biedak w pracy
Zobacz: 17 kwietnia 2016
Tak przy okazji: Dziś znalazłam pierwszego wyrośniętego tulipana - miał pączek kwiatowy w środku. Niestety musiałam go wykopać, bo był zaplątany w korzeniach hortensji, którą przesadzałam...
Witam dostałam dziś przesyłkę z cebulami i kłączami, są różne rośliny.
W tym tygodniu bierzemy się za teren wokół altany. Pogoda zapowiada się iście wiosenna na weekend.
Kiedy wysadzacie swoje siewki z donic?
Goździki przetrzymały zimę, dobrze, bo pięknie pachną
Dzięki VioluCzyli na dużych trzeba kasować , a małe można wymieniać, a skąd będę wiedziała na której fotki się znajdują? Może to głupie, ale aparat mam nie dawno i nie wiem
Strasznie się dzisiaj utyrałam. Umyłam wszystkie okna, trochę posprzątałam i jeszcze miskanty olbrzymie udało mi się powycinać. Ufff, to była walka
Pustawo jest, za to widać wreszcie cisy
Tyle było tego dobra . Jak nieśliśmy to na śmietnik to poryczałam się ze śmiechu . Wyglądaliśmy prawie jak z marzanną
słoneczny poranek w moim ulubionym zakąteczku
Jakoś przegapiłam Twoje plany, chyba byłam akurat w chwilowej "dziurze" ogrodowiskowej. Ale to mi się podoba. O ile pamiętam już w ubiegłym roku sugerowałam Ci połączenie w całość tych dwóch części.
Co do kulek na pniu, to też mi w zaproponowanym przez Ciebie miejscu nie pasują. Jeżeli na tej podwyższonej rabacie planujesz miskanty, to może kulki przed nimi. Ładnie by odbijały od jasnych Morning Ligt, a zimą tez by się fajnie komponowały z powiązanymi snopkami traw.
Radosne oznaki wiosny u Ciebie Hortki ogrodowe miałaś okryte na zimę? Ja swoje jeszcze w kubrakach zostawiłam, ale w tę sobotę chyba je już rozbiorę. Boję się o nocne przymrozki, ja sobie niestety wieczorkiem do ogródka nie wyskoczę, żeby awaryjnie okryć.