Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku Iwony 21:35, 26 mar 2017

Do góry
Widać pąki hiacyntów.

Wyszła jedna korona cesarska - prezent od Reni. Czekam na pozostałe, coś się ociągają

Bergenia pozbierała się po zimie.

Słoneczny Ogród 21:33, 26 mar 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)

Mój też
Bo nasza Mama jest wyjątkową Teściową
Ciekawe jakie my będziemy...czy takie jak z dowcipów?

Nie mogę się wypowiadać o mojej teściowej za dobrze, bo jak pochwalę to się zawsze spierniczy Wszystko się psuje jak tylko pochwalę, więc nie chwalę.
Rozchodniki od teściowej wypuściły kapustki
Ogród u stóp klasztoru cz. II 21:32, 26 mar 2017

Do góry
ULKA super że lawendy żyją.Ścinaj potem to będą fajne kopki. Kompost każdy jest cennym materiałem,może z mniejsza ilością azotu ,ale zawsze to coś.

Ja już mam kompost rozłożony po rabatach z trzeciej komory( dwuletni) a z drugiej ( czyli zeszłoroczny)poszedł wszystek na zasypanie bagienka. Została resztka na warzywniak i jeszcze napełniłam połówkę trzeciej komory .

Pełny sukces,ale kompostu starczyło tylko na trzy rabaty,reszta czeka w kolejce na drugi rok. Nie ma zresztą potrzeby już tak dużo dosypywać ,to tylko kwestia że jest i nie może się zmarnować .Guanem obdzielam i tak hojnie kogo mogę bo nie chcę żeby go było za dużo w składzie kompostu.

OLA
Rabatę w rzeczy samej będę w tym roku obserwować czy komozycyjnie się zgrają języczka Hessego ,języczka Przewalskiego ,taczownica ,rodgersje ...chyba trzy odmiany , hosty i tojeść kropkowana .
Piesa z fotki niestety już nie żyje. W pażdzierniku pożegnaliśmy się z nim .Jego miejsce zajęła już nowa panna .Mamy z nią na razie utrapienie,bo rządzić chce i długo mi schodzi ułożenie tego psa.Wariat okropny.
W piątek ja wzsadzałam liliowce na nowe miejsca a ona je wysadzała i w pysku rozniosła po ogrodzie.Masakra.Jednak pokochaliśmy ją bezgranicznie.

Skąpana w słońcu 21:32, 26 mar 2017

Do góry
Tereniu, Edytko, Bożenko, Jolu, Iwonko, dziękuje za odwiedziny. Pozdrawiam Was wiosennie.

Kasiu, odpowiedziałam u Ciebie

Iwonko, u mnie wiosna mizerna. Większość roślin śpi.

Rododendronowy ogród II. 21:31, 26 mar 2017

Do góry
Przeziębiłam sie w ogrodzie a na jutro muszę byc zdrowa. Dzis udało mi się zrobic kilka zdjec gilowi -samcowi.

W ogródku Iwony 21:30, 26 mar 2017

Do góry
Piwonie wypuściły kły.

Zawilce - przedwczoraj jeszcze ich nie było, a dzisiaj widać nawet pąki.

Z cebulowych zdecydowanie największe czosnki gladiator.

Po raz pierwszy wsadziłam czosnek giganteus.

Zakątek z fioletową ławeczką 21:29, 26 mar 2017

Do góry
No i oczywiście moje stadko

W ogródku Iwony 21:26, 26 mar 2017

Do góry
Rabaty pod domem ogarnięte, została tylko lawenda do przycięcia, ale jeszcze czekam na oznaki życia.

Z bylin większość już wyszła. Przodują floksy, ostróżki, serduszka.

Zakątek z fioletową ławeczką 21:24, 26 mar 2017

Do góry
A tutaj taki bonusik...dostałam od siostry Ani.
Nasze kaktusy 21:24, 26 mar 2017

Do góry
Chciałam się pochwalić swoimi kaktusami, które po przeprowadzce dostały w końcu swoją chłodną piwnicę, dzięki czemu latem po raz pierwszy nareszcie porządnie mi kwitły.

Ptasi gaj 21:24, 26 mar 2017

Do góry
Aniu docieraja, w zeszlym tygodniu dwie. W nadchodzacym tez dwie bo mam zapowiedz. Dzisiaj eM mowi, skad mam tyle forsy, musialam sklamac, ze to zaskorniaki, z innych zakupow. Mam to szczescie, ze mnie nie rozlicza.
Forsa rzadze ja.

Aniu zkupilam bzy, kaliny i jeszcze roze. Obsadze sie rozami i znowu bede narzekala na kolce.

Ja tez mam bratki, maciupenkie ale sa.

Zakątek z fioletową ławeczką 21:22, 26 mar 2017

Do góry
Przystankowa jeszcze bez kolorów, ponura. Ale po niedzieli będzie ławeczka, latarenki...

Słoneczny Ogród 21:21, 26 mar 2017

Do góry
gosika67Gosia pytałaś jeszcze o kalię, ja kupiłam białą i czarną kiedyś (ze dwa,trzy lata temu) na DOD w tamtym roku nie kwitły wcale, teraz posadziłam w doniczce głęboko tak jak zalecane jest i wypuściły sporo. Kupiłam tanio kwitnące pięknie po 10zł, kilka bulw w każdej doniczce. A ogólnie jedna sucha bulwa kosztuje 8-12zł.
Ale dziś było pięknie, słonecznie.

Ogród z łezką II 21:20, 26 mar 2017

Do góry
Kasiu, zrobiłam zdjęcie

Ja bym sadziła co 80 cm

W ogródku Iwony 21:20, 26 mar 2017

Do góry
ewsyg napisał(a)
Iwonko, przyjmij wyrazy współczucia. Ładnie kwitną u Ciebie krokusy. Moje jakieś chimeryczne. Pozdrawiam cieplutko.

Dziękuję Ewo. Krokusy bardzo lubię i ciągle mi się wydaje że mam za mało.
U mnie mieszanka kolorów.

Gunnera - parzeplin 21:17, 26 mar 2017

Do góry
Codziennie wietrzona już rośnie

namiot uchylony
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:16, 26 mar 2017

Do góry
babka napisał(a)

Wiesz co, ta technika jest ponad moją percepcję manualną

Beciu, Aniu poszłam na skróty, obcięłam tak wg. porad Bogdzi czyli z tyłu dwa / góra trzy oczka, z przodu krzewu ponad pierwszym oczkiem. Wszystkie cienkie witki wykarczowałam.
Nie wiem czy dobrze zrobiłam, się okaże. U mnie taki kaskadowy pokrój krzewu nie jest potrzebny, raczej chcę by krzaczki dołem były pełne.

Witki z hortensji wsadziłam do wazonu, czekam na listki

Mądra kobieta z Ciebie ... Ania za dużo się stresowałyśmy mnie zalezy też właściwie na tym tylko, żeby nie leżały ... a przynajmniej nie bardzo
Zakątek z fioletową ławeczką 21:13, 26 mar 2017

Do góry
Tulipanki też pokazały listki. Czosnki też wyszły.

Słoneczny Ogród 21:13, 26 mar 2017

Do góry
Gosia tak barwinek już kwitnie i to się ostro bierze, w ciągu dnia dużo więcej kwiatów się pootwierało niż tu co widać na zdjęciu z rana.

Pytałaś o kalinę zrobiłam dziś zdjęcia kaliny, to jest matka moich nowo pobranych sadzonek.
Ta kalina rośnie w cieniu, a nowe mam zamiar posadzić na słonecznym stanowisku i nie wiem jak to przeżyją.

Ogród z uśmiechem 21:08, 26 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Jolu
A czemu tam po prawo tuje urwały się w pewnym miejscu?
Jesli chodzi o tą rabatę to ja bym nie sadziła tujek.
Ale intryguje mnie ten inversa ... on tam ma pewną miejscówkę? bo pasowałby mi tu na ta rabatę ale jesli pozamiatane to ... pomyślalam ,tak jak dwie czy trzy osoby juz tutaj typowaly, o magnolii Nie widzi mi się tutaj drzewo szczepione ... dosadziłabym jeszcze ze trzy kulki niesymetrycznie w stronę ogrodzenia a pomiędzy może sesleria, może stipa albo rozplenica.

Reniu te tuje się nie urwały, zaraz wstawię ciąg dalszy "przodka" On jeszcze nie jest dokończony, właśnie zaczynam przy nim grzebać

Ja nie lubie takich równiutkich tujek na całej dlugości Wcale nie chcialam tak się zasłaniać - lubię widok do przodu Ponieważ duje wzdłuż ulicy baaardzo, drzewka składało mi przy każdej okazji. Były Pisardi - musiałam przesadzić.

Jest więc kilka szmaragdów, przed nimi tulipanowiec, potem w tej niby przerwie jest świerk inversa, są pnące róże i powojniki, za świerkiem jest pęcherznica diabolo, potem tuja Europe Gold, za nią dereń elegantisima ale chyba wyleci przed nimi jodła koreańska, dalej przy ogrodzeniu kolene szmaragdy, przed którymi są cisy elegantisima .O wypełniaczach nie piszę, są trawy, stipa, żurawki, cebule.

Potem będzie mały smietnik (kostka i krawężniki jak widać są.

Potem jest brama techniczna i na końcu widać choiny kanadyjskie Uff

Od strony domu do ogrodzenia jest nierówny spadek, dlatego widać takie kamyki stanowiące ścieżkę i dzielące to miejsce na 2 części, inaczej trzeba by było murować murek oporowy. W wyższej części są niskie iglaki, białe róże, rozplenice.

Jak widać popracować to jeszcze baaaardzo trzeba. Przesadzanko będzie az milo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies