Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 14:15, 10 maj 2017

Do góry
Rosa
oj przydałaby, za to Leoś ma swobodę
dzięki serdeczne za pochwały, każdy ogrodnik je ceni, bo inni dostrzegają trud pracy

Sebek
twórca kantów dziękuje
pocieszyłeś mnie, myślałam, że tylko mnie one nie wychodzą

Kindzia
Teraz, żeby tylko miał chęć wszystkie zrobić
trawa z chwastami, wszystkie u mnie znajdziesz, ale choć zielona
truskawkowy plon się zapowiada, dalej nie wymyśliłam, gdzie im miejsce dać, siedzą w donicy.

Anda
no tak wychodzi
pochował mi noże do kantów
o tu już biel ciut widać
ale mszyca zaczyna się....oprysk konieczny, pokrzywy nastawiłam, chyba pora rozcieńczać już.

Figielka
Iwonko nie wiem
coś innego robiłam, na drugi dzień je zauważyłam dopiero

sumak Tiger Eyes bardzo późno

Ogród do odnowy 14:04, 10 maj 2017

Do góry
buczek oberwał

a już taki ładny był

i rodgersja znowu padła, widać jednak, że szybko się regeneruje

reszta roślin była pookrywana, albo schowana pod dachem

a tam totalna rewolucja

będzie w końcu solidna podłoga

poziom wody w rzece opadł, założyli też jakieś zwrotne zawory w burzowej kanalizacji, mam nadzieję, że idzie ku lepszemu
Ogród z łezką II 14:00, 10 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Super wyszedł ten kamienny chodniczek, a cała rewolucja przy furtce godna podziwu.

Bardzo cenne informacje o hortkach na pniu.

Ten kamienny chodniczek długo jest, tyle, że nigdy nie był ruszany i zarósł sobie już na maxa...niedawno zdjęcie wklejałam, na którym widać jaki zarośnięty jest. I porównanie

Mam nadzieję, że na tej słupowej już za rok będzie co pokazać

Dlatego o hortkach przekleiłam, może jeszcze ktoś skorzysta
Nowego początki 13:38, 10 maj 2017

Do góry
ogrodomaniaczka napisał(a)

/

ładne kadry

a woda w basenie już jest ??
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:36, 10 maj 2017

Do góry
Gosia
a ja mu marudziłam o te kanty
z tym pokazowym, to nie przesadzaj, jak nigdy z robotą w polu jestem, zimnica u nas, rano 0 było, ale dzięki Gosiu

Eda
Kochana dziękuję za pamięć i życzenia
Edytko, podejrzewam że u ciebie też męski okaz, jak u Alicji, moje są bledziutkie, literatura podaję, że żeńskie takowe są że też chłopaki zawsze strojniejsze
Dzięki za kwiatucha

Yolka
Ciekawa literatura o głębiach
Metki przy powojnikach na pewno będą, warto je mieć. U siebie mam te przetestowane, czyli bezproblemowe, co rok są, w nowe już nie idę, niektóre zrobiły mi się nawet nazbyt inwazyjne, ten o który piszesz to montana Mayleen, cudownie pachnie.
Potem polecę do was, obejrzę Twoje zakupy

i ważny kwiatuch dla mnie, mam ich kilka, zawilce od Jotki

te tulipany już u mnie 5 lat, bardzo je lubię

buczek złoty szybko startuje i mam 2 gratisowe jarzębiny, samosiejki, wyprowadzam je na pniu i w kule będę formować

miłorzęby liśćmi świecą
Ogród w remoncie 13:28, 10 maj 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Też się cieszę,zwłaszcza z tego dzielenia. Szczególnie po wczorajszej akcji. Przyszła mi wczoraj przesyłka z miskantem variegatus. Zamówiłam jednego bo chcę zobaczyć czy to chcę w ogóle. Przysłali mi 1(słownie-jedno) źdźbło. Nie ma mowy o dzieleniu. Oczywiście napisałam im co o tym sądzę,mają zająć się niby tą sprawą.
Zresztą zobaczcie

Ponadto widać było że trawka dopiero co podzielona i wsadzona w doniczkę ,wszystko wyleciało. Jak za 8zeta to jednak przesada. Ciekawe jak zajmą się tą sprawą. Czekam , oby nie do usranej Ś.

Ciekawe skąd sadzonki. JA takie sadzonki swojego czasu dostałam z trawki.pl
W kamiennym kręgu od początku 13:09, 10 maj 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
Życzę Wszystkim odwiedzającym powrotu ciepłej i słonecznej wiosny

Aniu przenoszę trochę dalej twoją tulipanową energię
Po nocnych przymrozkach rano było nawet ładnie; słonko, względna cisza, ale około południa wszystko się diametralnie zmieniło od Twojej strony nadciągnęła granatowa chmura z silnym lodowatym wiatrem, śniegu spadło niewiele i dobrze, niepokoi ten arktyczny wiatr
wyglądam przez okno...pada deszcz
Pozdrawiam cieplutko
Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:57, 10 maj 2017

Do góry
Oto zdjecia
Ogród w remoncie 12:52, 10 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
sadzonki całkiem, całkiem.
Super, że się podzielić da.

Też się cieszę,zwłaszcza z tego dzielenia. Szczególnie po wczorajszej akcji. Przyszła mi wczoraj przesyłka z miskantem variegatus. Zamówiłam jednego bo chcę zobaczyć czy to chcę w ogóle. Przysłali mi 1(słownie-jedno) źdźbło. Nie ma mowy o dzieleniu. Oczywiście napisałam im co o tym sądzę,mają zająć się niby tą sprawą.
Zresztą zobaczcie

Ponadto widać było że trawka dopiero co podzielona i wsadzona w doniczkę ,wszystko wyleciało. Jak za 8zeta to jednak przesada. Ciekawe jak zajmą się tą sprawą. Czekam , oby nie do usranej Ś.
Moja glebo terapia 12:41, 10 maj 2017

Do góry
Wczoraj wieczorem biegałam po ogrodzie i okrywałam co się dało bo miał być mróz na szczęście chyba nie było. Najbardziej to mi chodziło o hortensje ogrodowe. Od ziemi odbijają i liści to na pewno będą miały dużo ale zauważyłam, że na tych tam tegorocznych suchych badylach mimo wszystko gdzie niegadzie coś puszczają, jak myślicie będą z tego jakieś kwiatki???

Podmiejski ogródek 12:40, 10 maj 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

Za póxno to nie, tylko teraz wymagać to będzie zegarmistrzowskiej zręczności i cierpliwości. Nie mozna ciachnąć młodych.

Widzisz, ja dla odmiany robię takie odstępy jak bym plan na najbliższą 10-latkę robiła... ścisk na rabacie mi się podoba, ale mnie wkurza... (jakieś rozdwojenie jaźni)

Podsumowując - tak źle i tak niedobrze

Edit.
Ciemierniki ci wyszły?

Oto dowód:

Ciągle czekam na dostawę dereni, żeby je przesadzić.

Ja mam odwrotnie: jak robię zakupy, to skrupulatnie sprawdzam docelowe wielkości i adekwatnie planuję nasadzenia. Jak posadzę i popatrzę na tą pustkę na rabacie, po której wiatr hula (bo krzaczki jeszcze maleńkie), to zaczynam dokupywać
Tak właśnie było z dereniami i z kwaśną rabatą
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:38, 10 maj 2017

Do góry
Bo Ty nie pod ten numer dzwonisz
Petunia/surfinia z nasion 12:37, 10 maj 2017

Do góry
Witam, jestem tu nowa i od od dwóch lat staram się wyhodować swoje sadzonki, nie jestem do końca zadowolona ze swoich efektów, ale co z nich wyrośnie to czas pokaże A to moje sadzonki
Działeczka Asi :) 12:34, 10 maj 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Kilka fotek bez śniegu

Asiu, rodki wcisnęłaś pod dam chodniczek, a azaliom zostawiłaś full miejsca.
Sie pytam - jak te rodki mają się rozrastać (od góry i od dołu)?

Druga rzecz (chcę tylko rozwiać wątpliwości) - wydaje mi się, że jest za mało ściółki organicznej, a za dużo, wręcz dominująco gleby mineralnej.

Bo niestety, widzę, że są klasycznie zrobione małe dołki, a nie min.dwa razy takie jak korona.
Ogród w Cichym Dworku 12:33, 10 maj 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
Przynajmniej ładne słoneczko dziś mamy

Hmmm ale fajny widoczek
Moja glebo terapia 12:33, 10 maj 2017

Do góry
Maj bzem się zaczyna nie śmiało jeszcze ale jest

A to mój wiosenny eksperyment, zdecydowałam się na przesadzenie już dużego i starego perukowca i się udało ))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies