Witam. Czy na ostatnim zdjęciu to śś lamarcka czy jakaś odmianowa? Kupiłam ostatnio3 świdośliwy lamarckie. Była na nich etykieta z taką właśnie nazwą oraz z podaną wysokością docelową 6m. I własnie o takie mi chodziło. Jednak już po zakupie zorientowałam się, że jest na nich dodatkowa mała zawieszka z nazwą Prince williams. I tu się zdenerwowałam bo te prince rosną zaledwie do dwóch metrów. Te moje wymarzone docelowo miały być przy wjeździe jako wielopniowe alejowe. Posadziłam je i zrobiłam zdjęcie. Może pomożesz mi je rozszyfrować... Jak zechcesz usunę potem te zdjęcia
Ja też już tak od początku kwietnia terminy zakończenia kolejnych prac przesuwam.
W zeszłym roku kilka miesięcy trzymałam w donicach róże MW i Ascot zanim posadziłam na właściwe miejsce, a wiosną jako pierwsze ruszyły, z Twoimi też powinno być ok.
Z tematów różanych mam problem z odmianami pnącymi, które rosną mi przy pergoli tarasowej Eden Rose i Giardiną - niby nie miały gałązek czarnych tylko lekko brązowe, niestety do teraz nic na nich nie wypuściły, nowe przyrosty mają tylko przy ziemi. Długo czekałam, ale chyba trzeba poobcinać już te kilkuty - najważniejsze że żyją.
ja tu coś za bardzo chce przy kozaczyć i się gubię jak to ma wyglądać, tutaj to trzeba jakimiś większymi grupami rośliny posadzić, ale jak co z czym to już mam problem
Łukasz powiedź mi w szerwosci czy to zdało swoje zadanie????
ja już nei ma sił. żrą wszytko jak w jakimś amoku, wczoraj padły kamasje wykopałam i wiadomo koszyczki przezarte dziury wygryzione w plastiku cebul brak, zasypałam im wczoraj trutki w tunele ale i tak szujkam jakiegoś sposobu bo an jesien chce kupic nowe cebuliki.. daj mi znac czy w 100% sie sprawdziło
A skoro jesteśmy w temacie tulipanów, to kilka fotek z ogrodów angielskich, niewielka namiastka holenderskiego tulipanowego raju - Spolding Spring Fields
Te czarne strzępiaste to odmiana Van Gogh, znacznie ładniej prezntowały się od rosnących obok Queen of Night - są wyższe, dostojniejsze, kwiaty mają większe i błyszczące.
Reniu to jedna strona, drugiej szukam i zaleście nie mogę
tak jak umbry rosną, ale na kształt tych rabat tez nie bardzo mogę cie zdecydować, niby chce prosto a nie chce i na nic sensownego wpaść nie mogę
Jolu, Aniu, Marzenko Mirelko, Kasiu-zbiorowe dziękuję za głos w sprawie trzmieliny
Miałam kupić lizaka na rabatę cienistą, nie znalazłam bukszpanu na nóżce, ale pomyślałam właśnie o trzmielinie, żeby rozjaśnić tę moją rabatę.
Dla przypomnienia, o tę
Po przymiarkach, zdecydowanie bardziej pasuje mi w brązowych trawkach, tylko utwierdziłyście mnie w moim przekonaniu, a na tę rabatę może laurowiśnię kupić? Albo coś iglastego na pniu? Tutaj będą jeszcze miodunki, czekają na posadzenie