Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Droga do spełnienia 13:59, 04 maj 2017

Do góry
Kawa napisał(a)

energetyczne zestawienie kolorystyczne
Pogubiłam się po drodze... 13:58, 04 maj 2017

Do góry
i w sumie pierwsza az tak źle by nie wyglądała

Tu ma być ogród :) 13:55, 04 maj 2017

Do góry

Tu ma być ogród :) 13:53, 04 maj 2017

Do góry

Mój ogród pod górkę... 13:53, 04 maj 2017

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Moja górka w całej okazałości

I kawałkami

Twoja Górka zapiera dech w piersiach.
Ale widzę że dużo schodów.... darmowy fitness jak się patrzy
Ogród Bogusława 13:52, 04 maj 2017

Do góry
Oby mrozik nie wrócił,
Tu ma być ogród :) 13:51, 04 maj 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jaka ta wiosna dziwna - u mnie nawet jeszcze sasanki kwitną i pojedyncze iryski

Rojniki fajnie się zadomowiły w doniczce

Świdośliwy może uraczą nas owocami - wydaje się, że mimo mrozu dały radę

Witam. Czy na ostatnim zdjęciu to śś lamarcka czy jakaś odmianowa? Kupiłam ostatnio3 świdośliwy lamarckie. Była na nich etykieta z taką właśnie nazwą oraz z podaną wysokością docelową 6m. I własnie o takie mi chodziło. Jednak już po zakupie zorientowałam się, że jest na nich dodatkowa mała zawieszka z nazwą Prince williams. I tu się zdenerwowałam bo te prince rosną zaledwie do dwóch metrów. Te moje wymarzone docelowo miały być przy wjeździe jako wielopniowe alejowe. Posadziłam je i zrobiłam zdjęcie. Może pomożesz mi je rozszyfrować... Jak zechcesz usunę potem te zdjęcia

Tu ma być ogród :) 13:48, 04 maj 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Dzięki Edytko za namiary. Pogoda fakt, d...y nie urywa. Mam podobnie, myślałam że się z nową rabatą różaną do połowy, max. do końca kwietnia wyrobię, a tu figa z makiem, może do połowy maja dam radę (ale to chyba też optymistyczne założenie). Kurde, zdechną mi w końcu te róże na balkonie.

Ja też już tak od początku kwietnia terminy zakończenia kolejnych prac przesuwam.
W zeszłym roku kilka miesięcy trzymałam w donicach róże MW i Ascot zanim posadziłam na właściwe miejsce, a wiosną jako pierwsze ruszyły, z Twoimi też powinno być ok.

Z tematów różanych mam problem z odmianami pnącymi, które rosną mi przy pergoli tarasowej Eden Rose i Giardiną - niby nie miały gałązek czarnych tylko lekko brązowe, niestety do teraz nic na nich nie wypuściły, nowe przyrosty mają tylko przy ziemi. Długo czekałam, ale chyba trzeba poobcinać już te kilkuty - najważniejsze że żyją.

Mój przyszły ogród 13:48, 04 maj 2017

Do góry
I pierwszy liść buka na koniec
Pogubiłam się po drodze... 13:47, 04 maj 2017

Do góry
najrozsądniej byłoby zrobić w ten sposób

lub tak żeby po prawej stronie zyskać ciut więcej trawnika

Mój przyszły ogród 13:45, 04 maj 2017

Do góry
Kolejna odsłona tego samego miejsca
Pogubiłam się po drodze... 13:41, 04 maj 2017

Do góry
A tak to z góry wygląda
Pogubiłam się po drodze... 13:38, 04 maj 2017

Do góry
mam i reszte

i całość

ja tu coś za bardzo chce przy kozaczyć i się gubię jak to ma wyglądać, tutaj to trzeba jakimiś większymi grupami rośliny posadzić, ale jak co z czym to już mam problem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:35, 04 maj 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Mileno baletnica zostaje bo troszke jednak mi jej szkoda ... mam pomysł na rabate, ale muszę to dobrze przemyśleć. Mam nadzieję, że sytuacja z Danusią jest tymczasowa.

Zapomniałem wczoraj wstawić zdjęcia mojego pomysłu. Zastanawiałem się jak ułtwić sobie prace przy wykopywaniu i zabezpieczyć cebule przed ewentualną nornicą. Donice są jednak nieforemne i zajmują dużo miejsca, a koszyczki to spory wydatek, a nornica i tak może sobie wejść do niego od góry lub przegryźć tak jak u mnie się stało

No i tak przechodziłem i znalazłem resztki siatki elewacyjnej z włókna szklanego, może ktoś już tak robił... no i tak sobie pomyślałem, że nornica nie przegryzie takiego materiału, a możliwość kształtowania jest dowolna a o wygodzie przy wykopywaniu już nie wspominam

Formujemy sobie koszyczek o potrzebnej nam wielkości i głębokości, wkładamy w dołek, ja nasypałem jeszcze na dno kompostu

Wkładamy cebule i zasypujemy ziemią... siatka jest wyciągnięta na równo z powierzchnią rabaty, ale jest niewidoczna.

Możę się komuś przyda.

Łukasz powiedź mi w szerwosci czy to zdało swoje zadanie????

ja już nei ma sił. żrą wszytko jak w jakimś amoku, wczoraj padły kamasje wykopałam i wiadomo koszyczki przezarte dziury wygryzione w plastiku cebul brak, zasypałam im wczoraj trutki w tunele ale i tak szujkam jakiegoś sposobu bo an jesien chce kupic nowe cebuliki.. daj mi znac czy w 100% sie sprawdziło
Tu ma być ogród :) 13:32, 04 maj 2017

Do góry
A skoro jesteśmy w temacie tulipanów, to kilka fotek z ogrodów angielskich, niewielka namiastka holenderskiego tulipanowego raju - Spolding Spring Fields

Te czarne strzępiaste to odmiana Van Gogh, znacznie ładniej prezntowały się od rosnących obok Queen of Night - są wyższe, dostojniejsze, kwiaty mają większe i błyszczące.

Pogubiłam się po drodze... 13:30, 04 maj 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
A pokażesz to miejsce gdzie ma być kosodrzewina?
Reniu to jedna strona, drugiej szukam i zaleście nie mogę

tak jak umbry rosną, ale na kształt tych rabat tez nie bardzo mogę cie zdecydować, niby chce prosto a nie chce i na nic sensownego wpaść nie mogę
Ogród Bogusława 13:27, 04 maj 2017

Do góry
Moja codzienność - ogród Oli 13:25, 04 maj 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Proszszsz! Choć tak wiatr wieje, że trudno uchwycić ostrość.

ona jest taka jednolicie zielona? czy ma takie delikatne białe paseczki?
Ogród Bogusława 13:23, 04 maj 2017

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Porobiło się na czerwono

po więcej zawitałam tu, cieszy oczy urodą
Moje małe wielkie marzenie 13:22, 04 maj 2017

Do góry
Angeliko, Kamilo-dzięki

Jolu, Aniu, Marzenko Mirelko, Kasiu-zbiorowe dziękuję za głos w sprawie trzmieliny

Miałam kupić lizaka na rabatę cienistą, nie znalazłam bukszpanu na nóżce, ale pomyślałam właśnie o trzmielinie, żeby rozjaśnić tę moją rabatę.
Dla przypomnienia, o tę

Po przymiarkach, zdecydowanie bardziej pasuje mi w brązowych trawkach, tylko utwierdziłyście mnie w moim przekonaniu, a na tę rabatę może laurowiśnię kupić? Albo coś iglastego na pniu? Tutaj będą jeszcze miodunki, czekają na posadzenie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies