Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

paulina_ns 21:34, 18 maj 2017

Taka prawda, pięknie się prezentuje na tle tego ciemnego drzewa, ślicznie go uchwycilas.
Zana 21:35, 18 maj 2017

I kilka widoczków z hostowej, ale tym razem bez host:

Zana 21:38, 18 maj 2017

Paulinka no dzięki Ci bardzo, taki traf

Jolanka Kasia pisze, że u niej na patelni świetnie sobie radzą. Wiatry to może faktycznie problem. Zajrzę do Ciebie

Czy wszyscy już zapomnieli o szafirkach?:

Zana 21:47, 18 maj 2017

Zdjęcia w środku tygodnia to u mnie dosyć nietypowe, ale we wtorek wzięłam urlop i pojechałam na działkę dalej urabiać tę moją nieszczęsną nową rabatę przy tarasie. Mam nadzieję ją w ten weekend jako tako wykończyć, bo jak nie, to chyba ona mnie wykończy. Jak na razie z moich 17 nowo zakupionych róż dopiero pięć siedzi w ziemi, a reszta nadal zadołowana. Mam nadzieję, że w sobotę uda mi się wreszcie je posadzić. A jeszcze ostrokrzewy, tujki, wiśnia, klon, trawki! Jak zrobiłam dzisiaj podliczenie, to mam łącznie 48 sztuk zieleniny do wsadzenia, tak na już! A jeszcze to i owo muszę poprzesadzać.

A najlepsze jest to, że to wszystko miało być zrobione do końca kwietnia, no ostatecznie zahaczając o weekend majówkowy.

Widoczek z buczkiem Purple Fountain, którego wreszcie zaczyna być co nieco widać. Nie pokazuję tego co na prawo i co na lewo od tego widoczku, bo tam wykopaliska. Nieścięte exotic zaburzają doznania estetyczne. A w tle staruteńki, podziadkowy, kostropaty rododendron, ale i tak ma się w tym roku trochę lepiej po ubiegłorocznym przesadzeniu i dogodzeniu dobrem wszelkim.

Zana 21:50, 18 maj 2017

No, ale tulipany muszą być:

Aha, i jeszcze jedno. Czy to jest jakiś robal szkodliwy dla róż???:

anna_t 22:00, 18 maj 2017

podobna do nimułki różanej
a masz pozwijane listki na końcach pędów?
anna_t 22:00, 18 maj 2017

ach no i ofkors mega foty
Monia81 22:01, 18 maj 2017

Aniu wsadzanie w szybkim tempie nadrobisz, niestety kwietniowa pogoda pokrzyżowała nam prace ogródkowe na maksa, wszędzie wszystko rośnie a głównie chwasty....
Zana 22:07, 18 maj 2017

Anuś dzięki, faktycznie wygląda na tę cholerę, a ja się nad gadziną ulitowałam! Na razie listki niepozwijane, może dopiero co przylazła.

Monika no właśnie ten kwiecień był tak beznadziejny, a teraz lato w pełni się nagle zrobiło. A chwastom to nigdy nic nie przeszkadza, może by się tak przestawić na hodowlę chwastów.
MirellaB 22:11, 18 maj 2017

Anula dziękuję za piękne zdjęcie rzeźby
Tak ten klon mi się spodobał, że go kupiłam i jeszcze innego równie pięknego.
Anulka napisz mi ile dałaś za swojego. Ciekawa jestem bardzo, bym chciała porównać z ceną mojego